HC Stadion Vrchlabí – HC Stadion Vrchlabí mladší
Žáci

HC Stadion Vrchlabí mladší

31.08.2016
Jana Poskerová

Sezóna se také pomalu rozjíždí mládežnickým kategoriím HC Stadion Vrchlabí, v polovině srpna měli hráči možnost zúčastnit se hokejové kempu, poslední prázdninový týden čekalo na kategorie přípravky - starších žáků tradiční soustředění v Herlikovicích.

Nejmladší kategorie se na zimní tréninky přesouvaly busem, mladší a starší žáci po vlastní ose na kole. Přípravky měly jednu tréninkovou jednotku denně na zimáku, odpoledne se už kklucivěnovali suché přípravě. Mladší a starší žáci byli na ledě během dne 2x, pak je čekala ještě suchá příprava v Edenu. Kromě tréninků byl pro kluky připraven výlet, opékání a nechyběla ani stezka odvahy.

Součástí soustředění byly také přípravné zápasy:
Starší žáci HC Poděbrady - HC St. Vrchlabí 6:3
HC St. Vrchlabí - HC Poděbrady 4:5
HC St. Vrchlabí - SC Kolín 2:12
HC Benátky nad Jizerou - HC St. Vrchlabí 4:5
TJ Bílí Tygři Liberec - HC St. Vrchlabí 7:2
Vzhledem k velké marodce a doplnění kádru o hráče ročníku 2005 dokázali kluci zvítězit pouze jednou, avšak předvedená hra se neustále zlepšuje a je vidět progres. Kluci v tréninku pracují naplno, což se projevilo především v posledních dvou zápasech, kde předvedli velmi dobrý výkon, přesto, že hráli pouze v 10 lidech.

Mladší žáci,/br> HC Poděbrady - HC St. Vrchlabí 3:17
HC St. Vrchlabí - HC Poděbrady 6:10
HC Benátky nad Jizerou - HC St. Vrchlabí 8:9
V prvním zápase naši borci jednoznačně přehráli Poděbrady. Odveta s tímto celkem již byla vyrovnanější z důvodu absence tří našich hráčů ročníku 2005, kteří nastoupili za starší žáky. V Benátkách nastoupil tým v plné síle a k vidění bylo vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách, ale vrchlabákům se podařilo zvítězit v těsném poměru 8:9.

4. třída - Turnaj v Jablonci nad Nisou (Mistroství severovýchodních Čech)
Celodenní turnaj pro hráče ročníku 2007 v Jablonci nad Nisou byl velmi kvalitně obsazen, a přesto, že naši kluci skončili na 11. místě, rozhodně se nemají za co stydět a předváděli velmi dobré výkony a byli konkurenceschopní všem soupeřům. Za vyzdvihnutí stojí určitě výkon brankáře Etflaiše a mladičkého Kučery a Macha, kteří patří do kategorie 2009 a nastoupili tak proti klukům o dva roky starším. Utkání sehráli proti Letňanům, Jablonci, Litoměřicím a Benešovu.

Mladší dorost společně se starším dorostem a juniorkou absolvoval soustředění v Trutnově. Od pátku se kluci potili nejen při suché přípravě, ale také na ledě. V neděli soustředění skončilo a tečkou za ním byl přátelský zápas s MD Pardubice B. Naši kluci podlehli 1:4, na mnohých byla znát únava ze soustředění.

Zpracováno z podkladů šéftrenéra mládeže.