HC Stadion Vrchlabí – Nic jsme nevyhráli, říká trenér
A Team

Nic jsme nevyhráli, říká trenér

12.03.2016
Redakce

Třetí v řadě a zároveň i poslední porážka sezony se na severu Čech začala rodit ve 33. vteřině. Vrchlabští hráči už v první třetině nabrali čtyřbrankové manko a to se jim do závěru utkání dohnat nepodařilo. Hosté, podporování zástupem fanoušků, sice duel zdramatizovali, soupeř jim ale více než snížení na rozdíl dvou branek nedovolil. Je konec!

Zdroj: http://krkonossky.denik.cz/hokej_region/uvod-hruzy-goly-nadeje-a-pak-smutny-konec-20160310.html

Ať už byl jeho tým v průběhu tohoto ročníku v jakékoliv situaci, kouč mu nepřeberně věřil. Před zápasy se silnými protivníky, po sérii slabších výsledků, ale i před vrcholem sezony. I proto musel být PETR HLAVÁČ krátce po třetí porážce od Jablonce v řadě hodně zklamaný. Jak by taky ne. Jemu i celému týmu ve středu 9. března začaly hokejové prázdniny a v tomto datu rozhodně nikdo z HC Stadion Vrchlabí jinak vydařenou sezonu končit nechtěl.

Trenére, je konec. Do semifinále II. ligy postupuje Jablonec. V čem byli Severočeši lepší a kde byste hledal klíčový moment tohoto čtvrtfinále?
Jablonec byl lepší a důraznější v koncovce. Až na nějaké výjimky se vyvaroval velkých chyb v obraně. Zatímco my se na každý gól nadřeli, oni jich polovinu dostali od nás darem. V prvním utkání jsme byli agresivní v osobních soubojích a hlavně před naší brankou. V dalších zápasech už jsme za agresivitu byli příliš často vylučovaní. Museli jsme ubrat a to byla voda na jejich mlýn. Prostě byli v těchto situacích šikovnější a chytřejší. Sérii rozhodl třetí duel, ten jsme měli vyhrát.

Podruhé jste už do Jablonce jeli s nožem na krku. Byl to pro vás nejtěžší duel celé sezony s ohledem na přípravu na něj?
To ne. My jsme jen potřebovali hráčům nacpat do hlavy optimismus a pozitivní myšlení. Na nějaké trénování nebyl čas. Zápasy šly rychle za sebou.

Pak ale přišel hrozivý vstup do zápasu a gólová sprcha. Jak vám bylo ve 33. vteřině a pak v 10. minutě za stavu 3:0?
Byl jsem vzteklej. Tam jsme zahodili vše, co jsme se snažili do kluků vtlouct. Najednou jsme byli zase úplně dole.

Skončili jste ve čtvrtfinále. Přesto je potřeba říci, že sezona to z vašeho pohledu byla dobrá. Berete to tak i vy, nebo vítězí slovo neúspěch?
Vítězí slovo neúspěch. Sezona nemůže být dobrá, když nic nevyhrajete. A my nic nevyhráli. Povedlo se nám omladit mužstvo a uhrát solidní výsledek v základní části. Ale je to asi jako ve Formuli jedna, když uspějete v kvalifikaci a v závodě vypadnete v první zatáčce.

Jablonec byl kvalitním soupeřem. Jeho vedení už před sérií vyhlásilo útok na I. ligu. Přál byste jim postup do baráže?
Že to je kvalitní a nesmírně silný protivník, to jsme věděli. Mají zkušené mužstvo v ideální hokejovém věku, které spolu hraje už dlouho. Každý rok se účastní play off. V tom jsme oproti nim byli nováčci a taky za to zaplatili daň. Postup do baráže bych jim přál, ale postup do první ligy ne, protože by nám ubyl kvalitní soupeř z blízkého okolí.

Dramaticky se vyvíjí, nebo vyvíjely, také zbylé série. Co říkáte na výsledky Žďáru, Kobry či Havlíčkova Brodu?
Myslel jsem si, že Žďár postoupí, protože Kolín měl nějaké problémy s obránci a to je v play off vždy průšvih. Zatím je to 2:2 na zápasy, tak uvidíme. O vítězství Kobry a Tábora jsem byl stoprocentně přesvědčený. Pro Vrchlabí sice sezona skončila, soutěže všech kategorií ale pokračují dál. Kterou budete teď nejvíc sledovat? Nebo hodláte hokejově „vypnout"?
Nejsem ten typ, který po vypadnutí na vše zanevře. Chci se jet podívat do Dvora, fandit jim ať postoupí. To by byla pro Krkonoše paráda. V extralize samozřejmě budu fandit Spartě, už by to zase nějaký titul chtělo. První liga, tam je to jasný. Postoupí Motor České Budějovice na úkor Karlových Varů.

Autor Tomáš Otradovský