HC Stadion Vrchlabí – Do zápasů musíme jít naplno! Jablonci máme co vracet, ví Patrik Maďar
Rozhovory

Do zápasů musíme jít naplno! Jablonci máme co vracet, ví Patrik Maďar

28.02.2016
Tomáš Brož


Do vrchlabského týmu přišel Patrik Maďar teprve v létě, ale už v novém roce se stal asistentem kapitána a patří mezi tahouny týmu. Na začátku sezóny se sice teprve bodově rozkoukával, v posledních kolech však naplno ukázal svoje kvality a velkou měrou přispěl ke třetímu místu po základní části. V klíčovém předposledním zápase, kdy se na šestou vrchlabskou příčku tlačil Havlíčkův Brod, dokázal ve vzájemném střetu dvěma brankami utkání rozhodnout a zajistil HC Stadion výhru 3:2. Skvělý výkon pak podal i v posledním zápase proti klatovskému celku, když měl prsty ve dvou ze čtyř vrchlabských gólů (1+1). Vzhledem ke kontumaci pelhřimovských zápasů a závěrečné výhře nad Klatovy, se tak do pozice soupeře HC Stadion pro play-off dostali jablonečtí Vlci. Tým, ve kterém právě třiadvacetiletý vrchlabský forvard začínal svoji hokejovou kariéru. Pro Patrika Maďara tak bude mít série s Jabloncem určitě speciální náboj.

Před sezónou jste říkal, že nemáte respekt před žádným druholigovým soupeřem. Nezměnil jste po náročné základní části názor?

Pořád si za tím stojím. Nejvíce nepříjemnými týmy jsou pro mě ale Tábor a Kolín. Oba soupeři mají v týmu kvalitní hráče, kteří umí dávat góly a k tomu dobře brání. Proto není divu, že to byli právě oni, kdo v tabulce skončil před námi. I když jsme s těmito týmy dvakrát prohráli, tak si ale myslím, že jsme na ně naším výkonem měli a odehráli jsme s nimi vyrovnané zápasy.

Základní část je už minulostí. Jak byste zatím zhodnotil jak týmové, tak i Vaše osobní počínání?

V základní části jsme si vedli určitě dobře. Máme třetí místo a pravidelně jsme sbírali body. Je vidět, že máme silný tým a jsem maximálně spokojený s tím, jak jsme si v sezóně vedli. V kabině panovala skvělá atmosféra a to se projevilo i v zápasech. Co se týče mého výkonu, mohu říct, že jsem od sebe čekal víc. V první polovině soutěže se mi tolik nedařilo. Moc jsem chtěl, ale občas mi chybělo i trochu štěstí. Dostával jsem se do spousty šancí, ale nic jsem z nich nevytěžil. Ke konci soutěže se to už konečně zlomilo a body začaly přicházet.

Jste v týmu ještě ani ne sezónu a už jste vyfasoval funkci asistenta kapitána. Čím to, že jste si “áčko“ vysloužil tak brzy a co se pro Vás mění?

Trenér mě po jednom z utkání zvolil za dobře odvedené výkony v předchozích zápasech. Na mě teď bude, abych popřípadě zastoupil kapitána, nebo mu pomohl se situacemi s rozhodčími na ledě.

Dá se říct, že je Jablonec v play-off pro fanoušky nejlepší varianta. Před posledním kolem ale připadla v úvahu kupř. i pražská Kobra nebo Klatovy. Jste nakonec spokojen se soupeřem?

Samozřejmě je Jablonec pro fanoušky nejlepší. Mají to blízko, mohou se přijet podívat a podpořit nás. I pro nás je daleko lepší jet na zápas do Jablonce, než zamířit třeba do Klatov. S Kobrou by to byly ale také určitě zajímavé střety. Je sice pravda, že máme s těmito soupeři lepší bilanci než s Jabloncem, ale v play-off mohou tyto zápasy vypadat úplně jinak. Nakonec padla volba na Jablonec a jsem za to rád. Bude to derby v plné parádě.

V Jablonci jste s hokejem začínal. Jak jste vnímal předešlé střety s Vlky v letošní sezóně?

Oba zápasy jsem pochopitelně vnímal o trochu víc než ostatní. Přál jsem si, aby se nám podařilo vyhrát, ale bohužel to ani jednou nevyšlo. Tudíž máme Jablonci v play-off co vracet.

Přestože jste začal kariéru v Jablonci, tak jste v mužské kategorii za Vlky odehrál pouze jedenáct utkání, a to v minulé sezóně. Jak na toto velmi krátké angažmá vzpomínáte a jak k němu došlo?

Na toto krátké působení vzpomínám jenom v dobrém, hodně jabloneckých kluků jsem znal totiž už z Liberce. Měl jsem tehdy zařízené střídavé starty z Benátek, abych měl herní praxi a byl připravený na prvoligové zápasy s Benátkami.

Jaké si myslíte, že jsou největší přednosti současného Jablonce?

Jablonec má dobrý tým, hodně bruslí a jsou šikovní na puku. Největší předností Jablonce je ale brankář Jiří Stejskal, kterého dobře znám a dokáže výborně zachytat. Budeme muset doufat, že se zrovna špatně vyspí. Dále si musíme dávat velký pozor na jejich první lajnu, která Jablonci zařídila polovinu kanadských bodů.

V letošní sezóně je tedy bohužel bilance s Jabloncem záporná a ani v jednom utkání se nepodařilo zvítězit. Kde vidíte možnost, jak vyzrát na Jablonec a porazit Vlky v play-off?

Jablonci máme co oplácet. Budou to velmi těžké a ostré zápasy se vším všudy, ve kterých bude záležet na bojovnosti. Myslím si, že se bude v zápasech hodně vylučovat a bude také velmi důležité proměňování přesilovek. Do zápasů tak musíme jít naplno, hrát tvrdě a na ledě nechat vše. Pokud budeme plnit náš systém, výborně bránit a nedostávat zbytečné góly, tak na Vlky určitě můžeme vyzrát.

Prošel jste mládežnickými výběry české reprezentace. Jaké jsou Vaše sny a plány do budoucna?

Bylo by super, dostat se do baráže a postoupit. Rád bych si zahrál ještě první ligu a to zrovna tady v Krkonoších. Vrchlabskému stadionu by to určitě moc slušelo.