HC Stadion Vrchlabí – Výhra nad Klatovy nám s největší pravděpodobností přisoudila Vlky z Jablonce
A Team

Výhra nad Klatovy nám s největší pravděpodobností přisoudila Vlky z Jablonce

22.02.2016
Jan Přikryl, Marek Komárek

Třetí únorovou sobotu bylo na programu poslední čtyřiatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl k vidění šlágr sedmého Havlíčkova Brodu, kteří zajížděli na led devátého Žďáru nad Sázavou. Zápas vyzněl lépe pro hostující Rebely. Třináct branek viděli diváci v Táboře, kde hostovali Draci z Bíliny. Kohouti nasypali Drakům dvanáct branek.

Vyrovnané klání rozhodl pro hosty v nájezdech Vrtek

Zlepšené výkony hráčů z Podkrušnohoří pokračovaly i v posledním kole ve Slaném. Postup do play off už byl sice dávno pro oba celky ztracený, jednalo se však o přípravu na boj o udržení. Poslední generálku na play out zvládli díky proměněnému nájezdu Vrtka lépe hosté. Odvezli si tak dva body důležité hlavně pro jejich psychickou pohodu.

HC Řisuty – HC Klášterec nad Ohří 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Janeček (Slavíček, Kružík), 23. Fortelka (Náprstek), 52. Šilhavý (Kužel) – 13. Kuncl (Huňady, Hammerbauer), 22. Hrdlička (Mála), 52. Huňady (Hammerbauer), rozh. náj. Vrtek

Nymburk jen těsně uhájil náskok z první části

Dlouho situace vypadala jasně. Tři body nikam nepojedou. Po výborné první třetině pro domácí ale přišel závěr té druhé, kdy se v rychlém sledu trefili Sýkora s Haškem a ani rychlá odpověď Protivného Medvědy nezlomila. Ti v poslední dvacetiminutovce nejen snížili, ale nebýt dobrého výkonu Matouška v brance domácích, dokázali by i vyrovnat.

NED Hockey Nymburk – HC Děčín 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Loučka (Kuzďas, Rittig), 8. Šimek (Král, Saňa), 20. Protivný (Knesl), 40. Protivný (Eis, Pýcha) – 38. Sýkora (Hříbal), 39. Hašek (Kaltenböck, Oliverius), 53. Hašek (Zika)

Kozlové přehráli Písek v poslední třetině

Nejlepším celkem západní skupiny je letos Kolín. Kozlové tento fakt potvrdili i v posledním kole. Písek dvě třetiny sice držel nerozhodný stav, v té poslední ale už po padesáti vteřinách určil vítěze Malý. Stejný střelec přidal ještě pojišťující branku.

SC Kolín – IHC Písek 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Veselý (Semirád), 31. Ježek (Morkes, Zumr), 41. Malý (Ježek, Zumr), 52. Malý (Kadlec), 57. Ježek (Zumr) – 12. Semrád (Urubanec, Vlček), 38. Sýbek (Bernát, Procházka)

Vajgar nestačil na Sokolov, končí jen s devíti body

Jindřichův Hradec byl letos nejhorším celkem v celé druhé lize. Pouhých devět získaných bodů asi nikdo před začátkem sezóny neočekával. Poslední utkání před bojem o záchranu sehrál Vajgar na ledě Sokolova. O výhře Baníku rozhodla druhá část. U pěti branek byl agilní Kukla. Tři sám vstřelil.

HC Baník Sokolov – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Jirušek (Dimitrov), 29. Křepelka (Gombár, Račanský), 32. Kašpar (Křepelka, Kukla), 32. Kukla (Křepelka, Gombár), 37. Kukla (Křepelka), 43. Kukla (Gombár), 49. Trapl (Kukla, Křepelka) – 11. Nestrašil (Kohút, Tejral), 23. Kohút (Nestrašil, Brabec)

Havlíčkův Brod otočil klání ve Žďáru nad Sázavou

Plameny sice jako první inkasovaly, do první sirény ale Žďár stihl stav otočit. Branka Kaňky v devatenácté minutě ale byla poslední domácí. Hosté se naopak trefili hned čtyřikrát a je nutné s nimi vážně kalkulovat ve vyřazovacích bojích. Jejich prvním soupeřem bude jihočeský Písek

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 16. Bureš (Kunstmüller), 19. Kaňka (Štěpánek, Pleva) – 11. Endál (Semrád, Třetina), 34. Semrád (Endál, Třetina), 50. Endál, 59. Vlasov (Kondratěv, Chlubna), 60. Třetina (Novák)

Trutnov dvě třetiny trápil Pražany

Draci přišli o možnost bojovat o desátou příčku už v předcházejícím kole. Ani výhra na Kobře by tak úsměv na tvářích fanoušků Trutnova nevyvolala. První část hosté vyhráli a ještě více litovali ztracených bodů s lehčími soupeři. Postupem času se ale ukázala síla Pražanů. Ti utkání otočili na začátku poslední periody.

HC Kobra Praha – HC BAK Trutnov 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 25. Jedlička (Jakeš, Verbík R.), 42. Novák (Vlach), 48. Antončík (Verbík R., Jedlička), 57. Antončík (Jakeš, Šteiner) – 19. Půlpán A. (Půlpán T.)

Tábor deklasoval Bílinu, Matušík vstřelil čtyři branky

Druhé místo drží správný tým. Kohouti poslali celému západnímu pelotonu tuto zprávu tučně a podtrženou. Bílinští nestíhali a jejich zmar vrcholil před druhou přestávkou, kdy se Kohouti trefili dvakrát během třinácti vteřin. Pověstnou desítku překonal ihned po druhé změně stran střelec utkání Matušík.

Hockey Club Tábor – HC Draci Bílina 12:1 (4:0, 5:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Matušík, 5. Matušík (Kellner), 7. Polodna (Boháč, Vaniš), 12. Zayml (Kratochvíl), 21. Boháč (Klíma), 21. Vaniš (Matušík), 34. Blažek (Dvořák), 40. Boháč (Vaniš), 40. Kellner, 42. Matušík (Kellner), 54. Matušík (Blažek), 57. Zayml – 22. Procházka (Bohm, Kýhos)

I poslední utkání Pelhřimova zrušeno

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Lední Medvědi Pelhřimov - zrušeno

Zápas mezi Jabloncem a Pelhřimovem je kvůli epidemii příušnic v týmu hostí zrušen. Náhradní termín zápasu stanoven není a nebude a o výsledcích neodehraných zápasů Pelhřimova bude rozhodovat disciplinární komise svazu.

Dvojice pro předkolo:

Havlíčkův Brod – Písek a Nymburk – Žďár nad Sázavou. Série se hraje na 2 vítězné zápasy.