HC Stadion Vrchlabí – Zajistí si Vrchlabí přímý postup do play-off už proti Havlíčkovu Brodu?
A Team

Zajistí si Vrchlabí přímý postup do play-off už proti Havlíčkovu Brodu?

12.02.2016
Tomáš Brož


Základní část se nelítostně blíží ke svému konci a týmům už zbývají poslední dvě kole na zisk bodů. V zápase 33. kola Vrchlabí vyjíždí do Havlíčkova Brodu a úspěch v tomto utkání může jeden z týmů výrazně přiblížit přímému postupu do play-off. V případě zisku všech tří bodů si totiž Vrchlabí zajistí přímý postup do play-off.

Vrchlabí se aktuálně nachází na poslední přímo postupové šesté příčce a má navíc zápas s Pelhřimovem k dobru. Nedá se však předpokládat, že by se zápas ještě stihl dohrát a možností, jak se bude pelhřimovská situace dál řešit, je hned několik. Vrchlabí tak potřebuje na venkovním ledě zabodovat. Na záda mu totiž tlačí právě Havlíčkův Brod, který je na sedmé pozici a má o dva body méně. Ačkoliv mělo Vrchlabí od půlky ledna čtyřzápasovou sérii porážek kvůli prohře s Kolínem, Jabloncem, Kláštercem a Pískem, tak to vypadá, že se po posledním zápase s Jindřichovým Hradcem blýská Vrchlabákům na lepší časy. Zápas s Jihočechy totiž skončil suverénní výhrou 11:2 a následný přátelák s prvním celkem krajské ligy Dvorem Králové dopadl rovněž vítězně 7:4. Historická statistika vzájemných zápasů navíc ukazuje, že Vrchlabí na Brod umí. V první lize dokázalo Vrchlabí desetkrát zvítězit a Brodu podlehlo pouze čtyřikrát. V letošní sezóně dokázal HC Stadion na domácím ledě vyhrát 4:2, když po jedné brance vstřelil Urban, Šťastný, Filip a Jirků.

Loňský účastník 1.ligy z Havlíčkova Brodu se poslední dobou prezentuje velmi dobrým hokejem a je jasné, že HC Stadion čeká velice těžký oříšek. Po posledních výkonech nelze pochybovat o tom, že bude Havlíčkův Brod v případném play-off pro kohokoliv velmi nepříjemným soupeřem. 30. prosince Bruslaři nastartovali zápasem s Jindřichovým Hradcem sérii osmi vítězství. Po těsném vítězství 4:3 nad outsiderem z jihu Čech přišla výhra nad Řisuty, Klatovy, Trutnovem, Bílinou, Děčínem, Nymburkem a Táborem. Brod tak dokázal porazit nejen průměrné soupeře ale i nejlepší týmy ligy. Dech beroucí sérii utla až v posledním kole Kobra, která v Praze zvítězila 6:3. Na domácím ledě působí letos Bruslaři velmi sebejistě a v celé sezóně doma prohráli pouze pětkrát. Naposledy navíc Brod doma prohrál až na začátku prosince s jabloneckými Vlky. Hokejisté z Krkonoš se tak mají určitě na co těšit...

Největší útočnou hvězdou domácích je se 48 body Lukáš Endál. Velké nebezpečí se však dá čekat i od Miroslava Třetiny (38 bodů) nebo od Jevgenije Kondratěva (35 bodů). V obraně pak ukazuje největší ofenzivní choutky David Vala se sedmnácti body a v brance lze očekávat Čeňka Nováka s průměrem 2,74 góly na zápas.

Z vrchlabského týmu se zatím nejvíc bodově daří Martinu Filipovi (41 bodů), Tomáši Šťastnému (37bodů) a Jiřímu Šimoníčkovi (26 bodů). V defenzivě je na tom bodově nejlépe třináctibodový tvrďák Martin Klement a tři tyče bude v utkání s největší pravděpodobností střežit Jakub Jelínek s průměrem 3,56 góly na zápas.

Klub, ve kterém vyrostli takoví hokejoví velikáni jako jsou kupř. bratři Holíkové nebo Josef Vašíček, přivítá vrchlabské hokejisty v sobotu 13. února od 17:00. Pojeďte naše hráče podpořit a dožeňte je k bodům zajišťujícím jistotu přímého postupu do play-off! Ve fanouškovském autobusu je stále ještě několik volných míst! Zápas lze tentokrát sledovat i v přímém video přenosu.