HC Stadion Vrchlabí – Výhra nás vrátila zpátky na místa zaručující čtvrtfinále
A Team

Výhra nás vrátila zpátky na místa zaručující čtvrtfinále

08.02.2016
Jan Přikryl, Marek Komárek

První únorovou sobotu bylo na programu dvaatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byli k vidění dva šlágry. Kohouti z Tábora přivítali na svém ledě Klatovy a pražská Kobra hostila Havlíčkův Brod. Překvapení se v tomto kole zrodilo ve Slaném, kde hrají hráči Řisut, kterým se podařilo porazit Vlky z Jablonce. V souboji o předkolo se lépe vedlo hráčům Nymburka proti Drakům z Trutnova.

Buldoci výhrou nad Vlky zamotali situaci v čele

Nečekanou vysokou porážku si připsal Jablonec ve Slaném. Domácí Řisuty pětibrankovou smrští v poslední části nedovolily Vlkům získat na třetím místě mírný náskok nad svými soupeři a pomýšlet třeba i na druhé místo Tábora. Ve třetí části skvěle hrající domácí ale už nedostanou šanci porvat se o postup do play off. Na desátý Písek ztrácí dvě kola před koncem nedostižných osm bodů.

HC Řisuty – HC Vlci Jablonec nad Nisou 8:3 (1:1, 2:2, 5:0)
Branky a nahrávky: 14. Ovčinnikov (Raclavský, Bunda), 30. Fortelka (Slavíček, Kala), 34. Krpata (Babický, Arnošt), 45. Ovčinnikov (TS), 46. Arnošt, 51. Šilhavý (Kos), 54. Sedláček (Krpata), 60. Bunda (Muláček) – 10. Petrmichl (Tondr), 31. Nevyhoštěný (Čechura), 32. Šulc (Bříška, Tondr).

Přímý souboj o desáté místo pro Nymburk

Veledůležité utkání se odehrálo ve středu Čech. Do Nymburka zavítal pouze o bod horší Trutnov. Ten se mohl po delší době opět objevit v nejlepší desítce. Potřeboval k tomu ale porazit domácí celek, což se mu nepodařilo. Utkání rozhodl začátek druhé periody, kdy se v rychlém sledu trefili domácí Šimek a Bičiště.

NED Hockey Nymburk – HC BAK Trutnov 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Šimek (Kříž), 24. Bičiště (Eis, Knes), 51. Kříž (Král) – 27. Půlpán (Shamolin), 54. Půlpán (Poul, Fedulov).

Klášterec bojoval, dalšího favorita ale nepřekvapil

Klášterec v novém roce překvapil již několik silnějších soupeřů, na ledě lídra tabulky ale neuspěl. Nedá se však říct, že by výrazným způsobem propadl. Přes dva inkasované góly v první třetině podal v dresu hostů výborný výkon muž s maskou Kaššák. Zastavil nespočet střel Kozlů a i díky němu prohrávali hosté téměř celé utkání pouze o dvě branky. Třemi body přispěl k výhře domácích Morkes.

SC Kolín – HC Klášterec nad Ohří 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Chvojka (Kadlec, Morkes), 13. Veselý (Pácal, Malý), 44. Morkes (Ježek), 60. Veselý (Zumr, Morkes) – 47. Hrdlička (Jáchym, Kozák).

Plameny po výhře nad Jihočechy mají play off jisté

Je možné, že se oba celky utkají již brzy v předkole play off. O tom, kdo bude mít výhodnější pozici, sice ještě rozhodnou zbývající kola, Plameny ale ve vzájemném souboji s Pískem zvýšily své naděje tříbodovým ziskem. Rozhodující trefu si připsal na začátku poslední třetiny za asistencí Střechy a Plevy Březina.

SKLH Žďár nad Sázavou – IHC Písek 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Kaňka (Kunstmüller), 43. Březina (Střecha T., Pleva) – 35. Duchoň (Koutenský).

Kobra ukončila vítěznou sérii Havlíčkova Brodu

Po osmi vítězných kláních, která posunula Havlíčkův Brod na pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále, přišla porážka na pražském ledě. Kobra se po dobrém začátku tabulkou propadala, může však stále skončit třetí zásluhou ztrát svých soupeřů. Výhru nad černým koněm soutěže Havlíčkovým Brodem zařídil dvěma brankami a dalšími třemi asistencemi Antončík.

HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod 6:3 (2:0, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Antončík (Jedlička), 15. Borovanský, 31. Borovanský (Verbík J.), 36. Šteiner (Antončík, Lang), 42. J. (Antončík), 59. Škop (Lang, Antončík) – 22. Endál (Kulhánek), 30. Vala (Chlubna, Vlasov), 35. Kulhánek (Semrá, Endál).

Západočeši urvali důležité body v Táboře

Kohouti jsou v tabulce stabilně na druhé pozici, o tu však mohou v posledních kolech ještě přijít. Místo potvrzení této pozice totiž přišla trochu nečekaná porážce s týmem z Klatov. V hostujícím dresu odehrál skvělé utkání Přikryl. Podílel se na všech brankách svého týmu. Připsal si dvě vstřelené branky a k tomu ještě dvě asistence.

Hockey Club Tábor – SHC Klatovy 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Kanov (Matušík), 52. Přibyl, 58. Polodna (Boháč) – 4. Michel (Přikryl), 23. Holý (Slavík, Přikryl), 28. Přikryl (Holý), 34. Přikryl.

V souboji Medvědů s Draky padlo jedenáct branek

Ani jednomu z celků už o velký výsledek nejde. Reálně hrají oba týmy maximálně o konečné patnácté místo. Nic to nemění na tom, že Medvědi z Děčína mají v posledních kolech dobrou formu. Oba celky spojovaly před utkání shodně výhry v nastaveném čase nad Trutnovem, který tak možná ztratil rozhodující body v souboji o desáté místo. Medvědi v polovině utkání vedli o dvě branky, deset minut před koncem ale už prohrávali a byli nakonec rádi za získaný bod. Ten druhý v prodloužení zařídil Bílině Petráš.

HC Děčín – HC Draci Bílina 5:6 v prodloužení (3:2, 1:1, 1:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Oliverius (Zika), 17. Volráb (Hašek), 20. Faigl (Oliverius, Zdvořáček), 31. Brandejský (Buďa, Patzelt), 54. Vaněk (Zika, Oliverius) – 8. Řezníček (Fučík, Trübenekr), 20. Čmolík (Machač), 36. Trübenekr (Řezníček), 42. Böhm (Kýhos), 51. Kýhos (Procházka), 63. Petráš (Štěpánek).

Pelhřimov dál trápí příušnice, do Sokolova nedorazil

Utkání HC Baník Sokolov – HC Lední Medvědi Pelhřimov bylo odloženo kvůli onemocnění hráčů Pelhřimova příušnicemi.