HC Stadion Vrchlabí – Mladší dorost bojuje o extraligu
A Team

Mladší dorost bojuje o extraligu

13.01.2016
Redakce

V aktuálním ročníku ELIOD Ligy mladšího dorostu si vedou výborně hokejisté HC Krkonoše. Svěřenci trenérů Jaroslava Řeháka a Martina Macha skončili po základní části na pěkném čtvrtém místě a zajistili si účast v elitní šestici, která bude ve zbytku sezony bojovat dvoukolově systémem každý s každým o postup do extraligy.

Tým složený z hráčů Trutnova, Vrchlabí a Dvora Králové vhodně doplněný o borce z dalších částí regionu zakončil úvodní fázi druhé nejvyšší soutěže s bilancí dvanácti výher a osmi porážek. "Udělali jsme kus práce a musím říci, že si kluci tu finálovou šestku zasloužili. V základní části jsme sehráli řadu parádních zápasů," neskrývá spokojenost kouč Jaroslav Řehák. "Trošku jsme z toho měli před sezonou obavy, ale povedlo se udělat dobrou partu. Kluci táhnou za jeden provaz a na ledě plní to, co si předtím v kabině řekneme," pochvaluje si Řehákův trenérský kolega Martin Mach.

Borci z Krkonoš předem neskládají zbraně ani před souboji s nejlepšími týmy soutěže. "Myslím si, že ve finálové skupině můžeme porazit každého. Snad se nám budou vyhýbat zranění a nemoci, taky doufám, že budeme mít i potřebné štěstí," přeje si Řehák a jeho kolega Mach naznačuje ambice týmu. "Kdyby se nám povedlo uhrát ve finálové skupině třetí místo, bylo by to parádní". Mladším dorostencům HC Krkonoše se povedl i vstup do finálové části první ligy. V Mladé Boleslavi vyhráli nad domácí rezervou 7:6 po nájezdech, přestože na ně byli rozhodčí přísní a možná až příliš často je posílali na trestnou lavici. "Kluci se tím ale nenechali otrávit a nakonec si dva body odvezli," cení si příkladného přístupu svých svěřenců Jaroslav Řehák.


Zprávy rádia MAGIC ze dne 12.1.2016.

Převzato z www.trutnov.cz, autor Petr Záliš