HC Stadion Vrchlabí – Sváteční turnaje HC Krkonoše
Žáci

Sváteční turnaje HC Krkonoše

31.12.2015
Jana Poskerová

Mezi vánočními svátky nezahálí ani hráči HC Krkonoše a napříč kategoriemi se zúčastňují hokejových turnajů.

Přípravka 2007 a 2008 se účastnila turnaje v Trutnově. Kluci změřili své síly proti soupřům z Hradce Králové, Trutnova a Jaroměře.

Výsledky 2007
Vrchlabí x Hradec Králové 2:7
Vrchlabí x Trutnov 6:9
Vrchlabí x Jaroměř 9:7

Se všemi soupeři včetně vítězného Hradce Králové sehráli kluci vyrovnaná utkání, nakonec z toho však byly jen tři body za jedno vítězství a tak 2007 skončila na 3.místě.

Výsledky 2008
Vrchlabí x Hradec Králové 4:5
Vrchlabí x Trutnov 2:6
Vrchlabí x Jaroměř 4:4

Nejmladší vrchlabští hráči sehráli velmi vyrovnané utkání s týmem z Hradce, kdy soupeř vstřelil vítězný gól se závěrečnou sirénou, při zápasu se soupeřem z Trutnova byl patrný rozdíl ve vyrovnanosti a věkovém rozložení družstev, čemuž odpovídal i výsledek. V posledním zápase proti Jaroměři se kluci velmi dobře drželi a soupeř vyrovnal opět až na konci zápasu. Nutno podotknout, že naši kluci dokázali jako jediný tým sehrát vyrovnanou hru s nejsilnějším soupeřem (Jaroměř), který kategorii 2008 vyhrál. Přípravka 2008 byla na turnaji bramborová, ale je důležité, že se do zápasů zapojili i nejmladší hráčí a opět si mohli vyzkoušet ostrou hru.

Šesťáci na 44. Memorialu Gustava Lachmana

V mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně proběhl již 44. ročník Memoriálu Gustava Lachmana. Umístění: HC Kobra Praha, HC Vítkovice, HC Sparta Praha, HC Krkonoše, HC Pardubice, BK Mladá Boleslav, Slovan Bratislava.
Sedm týmů žáků šestých tříd v rámci Hokejové tour ročníku 04 z České,ale i ze Slovenské republiky, zde spolu po dva dny soupeřili. Mezi tyto týmy patřilo i HC Krkonoše( sestava: Šimek Pavel, Melichar Joseph, Felcman Jiří, Fiala Petr,Rychlovský David, Bíman Radek, Perička Radek, Brádler Ferda, Švadlák Štěpán, Vyhlídko Štěpán, trenéři M. Táborský a P.Fiala a vedoucí týmu Arnošt. Naši borci se umístili na pěkném 4.místě, když dokázali porazit Pardubice, Mladou Boleslav, Slovan Bratislava.

Celý turnaj provázela velmi dobrá organizace,s velmi pěkným zázemím pro mladé hráče.

Čtvrtá třída přivezla medaile z České Lípy.

Čtvrtá třída se během svátků zúčastnila vánočního turnaje s mezinárodní účastí v České Lípě. Celkem sehráli pět zápasů, z čehož byl jeden zápasem o třetí místo. Hned první zápas s Kladnem si Krkonoše připsaly vítězství 7:3. Bohužel s Táborem podlehly 2:4 a připravovaly se na druhý den proti Třinci. Zápas vyhráli 4:2. A tak je čekla zápas o postup do finále. Zápas proti Prostějovu byl asi tím nejlepším, který hráči HC Krkonoše na turnaji sehráli, bohužel vyrovnané utkání skončilo 3:3 a na řadu přišly samostatné nájezdy. Z našich hráčů nikdo neproměnil, Prostějov jednou dal a tak Krkonoše čekal zapas o 3-4 místo s domácí Českou Lípou. Zápas Krkonoše zpočátku jen bránily a bylo jen otázkou času, kdy se to vymstí. Ovšem pak se povedlo přes tlak soupeře z úniku vstřelit branku a vzápětí druhou a tím Lípa částečně ztrácela převahu. Po třetí brance na 3:0 už HCK mířily k třetímu místu. Zápas skončil 8:3 pro HCK a kluci si tak přivezli bronzové medaile.

Zpracováno z podkladů vedoucích mužstev a trenérů přípravky a 6.třídy