HC Stadion Vrchlabí – Odložený zápas Vlci využili k posunu na čtvrté místo
A Team

Odložený zápas Vlci využili k posunu na čtvrté místo

20.12.2015
Jan Přikryl

Čtvrtý adventní víkend bylo na programu třiadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo překvapení v Pelhřimově na úkor třetích Klatov. Jedenácti gólový příděl si od Otavy odvezli hráči Havlíčkova Brodu. Jindřichohradecký Vajgar zaznamenal druhou výhru v sezoně. Gólové hody viděli diváci ve Žďáru, kam zavítali druzí Kohouti z Tábora.

Nájezdy v Sokolově vyšly lépe Nymburku

Po vyrovnaném průběhu dospělo utkání na sokolovském zimním stadionu až do samostatných nájezdů. V samotném duelu se do vedení po Stehlíkově trefě dostal Nymburk, jenže Baník dvěma góly skóre otočil. V obou brankách měli jako nahrávači prsty zkušené opory Sokolovských – exligový Kamil Tvrdek a navrátilec z německého Schönheide Petr Kukla. Stav 2:2 zařídil hostující Rittig. V penaltách uspěli nymburští střelci Šimek se Stehlíkem, zatímco výše zmiňovaná zkušenost v podobě Tvrdka s Kukly nikoliv.

HC Baník Sokolov – NED Hockey Nymburk 2:3 po nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Račanský (Kukla, Tvrdek), 32. Gombár (Tvrdek, Kukla) – 16. Stehlík (Kříž), 36. Rittig (Protivný, Šimek), rozhodující nájezd Šimek.

Pelhřimov si vyšlápl na Klatovy, bratři Hadravové řádili

Pěkný vánoční dárek si pod stromeček nadělili hráči Pelhřimova. Ti si na domácím ledě sedmi góly vyšlápli na Klatovy, které patří k elitnímu triu skupiny Západ. Partnerský celek extraligové Plzně na Vysočině pořádně trápili bratři Martin a Marek Hadrovové, kteří byli v sobotním večeru k neudržení. Martin zaznamenal hned pět kanadských bodů, jeho bratr Marek jen o dva méně. I díky jejich příspěvku slavili Lední Medvědi výhru 7:4.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – SHC Klatovy 7:4 (2:1, 2:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 10. Vylíčil (Filip Kasalý, Martin Hadrava), 13. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Kasalý D.), 24. Hadrava (Hadrava), 33. Martin Hadrava, 42. Kopic (Bezděk), 46. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Adam), 55. Šaur (Filip Kasalý) – 7. Kristl (Marcel), 23. Beran (Holý), 55. Beran (Kristl), 60. Kristl (Beran, Tulačka).

Ofenzivní choutky Písku odnesl Havlíčkův Brod jedenácti góly

Jihočeši si na svém ledě v sobotu otevřeli doslova střelnici. Bruslaři z Havlíčkova Brodu se nestačili divit ofenzivnímu tažení domácí družiny, která byla doslova v laufu. Přitom po první třetině, která skončila výhrou domácích 1:0, to na takovou kanonádu ani zdaleka nevypadalo. Jenže pak se s góly roztrhl pytel a marná byla hostům i výměna gólmanů – Nováka za Zvolánka. U Otavy utržili debakl.

IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 11:1 (1:0, 5:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 19. Urbanec (Vlček, Procházka), 23. Slavík (Ferebauer), 31. Marek (Pašek), 34. Sýbek (Slavík, Bernad), 35. Urbanec (Vlček), 38. Bernad J. (Sýbek, Slavík), 48. Pašek (Marek), 53. Sýbek (Bernad J.), 54. Ciboch, 58. Pavlíček (Bernad J.), 59. Vlček (Procházka) – 38. Vlasov (TS).

Kozlové poslali výhru nad Děčínem Rudolfu Musílkovi do nebe

Před kolínským stadionem v sobotu hořely desítky svíček. Na pietním místě a poté i minutou ticha se příznivci tohoto středočeského klubu rozloučili s vedoucím týmu a kustodem Rudolfem Musílkem, obrovským kolínským srdcařem, který odešel do hokejového nebe ve středu při cestě na utkání do Bíliny. V samotném utkání s Děčínem Kozlové do puntíku splnili roli favorita, v každé ze tří třetin byli gólově aktivnější a konečnou výhru 6:2 poslali právě do nebe Rudolfu Musílkovi, protože i on by zcela jistě s radostí oslavil další výhru Kolína!

SC Kolín – HC Děčín 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Veselý, 20. Skokan, 36. Malý (Semirád), 38. Veselý (Malý), 58. Veselý (Malý), 59. Voženílek (Zumr, Morkes) – 13. Drnec (Zika, Oliverius), 37. Vacek (Hříbal).

Tábor se po přestřelce ve Žďáru osamostatnil na druhém místě

Kdo zavítal v sobotu na žďárské Bouchalky, určitě nelitoval. K vidění totiž bylo nakonec hned třináct gólů. Takové vánoční hody totiž přichystali přítomným aktéři duelu Žďáru nad Sázavou s Táborem. Spokojenější nakonec byli hosté z jihočeského města, neboť druhý bod navíc urvali díky Kellnerovi s Přibylem v nájezdech. Přitom Plameny vedly po první části už 4:1 a svůj velmi dobrý náskok promrhaly. Táborští se tak po zaváhání Klatov osamostatnili na druhé příčce.

SKLH Žďár nad Sázavou – Hockey Club Tábor 6:7 po nájezdech (4:1, 1:2, 1:3 – 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kaňka (Štěpánek, Staněk), 6. Krupka (Vítek D.), 15. Štěpánek (Vítek D.), 19. Štěpánek (Krupka), 28. Kunstmüller (Střecha T.), 49. Březina (Malec, Střecha T.) – 12. Kellner (Přibyl), 27. Zayml (Blažek), 30. Polodna (Havran), 42. Vaniš (Heršálek, Klíma), 46. Březina (Heršálek, Vaniš), 55. Györi (Havran, Blažek), rozh. náj. Kellner.

Vlci definitivně zakousli Bílinu až ve třetí třetině

Po dvě třetiny byli hráči Bíliny v Jablonci domácímu celku vyrovnaným soupeřem, leč nakonec si z vlčího ledu odvezli porážku 2:6. Domácí vedli brankou Demela, soupeře srovnal Polákem. Ve druhé části nejprve Homolka s Tondrem poslali Vlky do trháku, jenže snížení přinesl gól Strejčka. Rozhodnutí tak přinesly až tři jablonecké trefy ve třetí části a bylo hotovo. Vlci tak završili hranici sta gólů a poskočili na čtvrté místo.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Draci Bílina 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Demel (Peřina), 16. Homolka (Frk), 31. L. Tondr (Bříška), 42. Demel (Nevyhoštěný), 49. L. Tondr (Bříška), 55. Pavlů (Nevyhoštěný) – 15. Polák (Sekerka), 40. Strejček (Petráš).

Výhra Klášteru nad Trutnovem v režii Hammerbauera

Dva body vydolovali hokejisté Klášterce ze souboje s Trutnovem. Velkou zásluhu na tomto zisku měl útočník Jan Hammerbauer, který nejprve v samotném utkání vstřelil gól a přidal asistenci a poté jako jediný uspěl v nájezdech. Akci hostí držela nad vodou zase dvojice Aleš Půlpán a ostřílený zadák Aleš Píša, kteří měli prsty ve všech třech gólech Draků. Půlpán dva góly vstřelil a na jeden nahrál, někdejší Pardubičák Píša zase u všech tří asistoval.

HC Klášterec nad Ohří – HC BAK Trutnov 4:3 po nájezdech (2:3, 1:0, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Müller (Hammerbauer), 14. Hammerbauer (Deveri), 35. Vrtek (Charousek), rozh. náj. Hammerbauer – 7. Půlpán A. (Píša, Karlík), 18. Fedulov (Píša, Půlpan A.), 20. Půlpán A. (Píša).

Vajgar oslavil druhou výhru v sezóně, schytaly to Řisuty

Teprve druhého tříbodového vítězství v této sezóně se dočkali v Jindřichově Hradci. Tamní Vajgar si nabrousil zuby na řisutské Buldoky a ono to najednou šlo. Po dvou třetinách bylo v divokém duelu skóre nerozhodné 4:4, Jihočeši o své výhře rozhodli ve třetí části. Ve formě v sobotu hrál především útočník Ota Lazorišák, autor dvou gólů a dvou nahrávek. Pod výhru Hradce se podepsal i gólman Hynek Kůdela svým kvalitním výkonem.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Řisuty 7:5 (1:1, 3:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Popelka (Bárta, Drda), 27. Brabec (Lazorišák, Voříšek), 29. Zvoník (Šesták, Tržil), 34. Záhora (Lazorišák, Pípal), 43. Brabec (Voříšek), 58. Lazorišák (Záhora, Dvořák), 60. Lazorišák (Záhora, Bárta) – 3. Brém, 25. Šilhavý (Raclavský), 34. Kos (Šilhavý, Náprstek), 40. Šilhavý (Kos), 51. Brém.