HC Stadion Vrchlabí – Domácí porážka s Nymburkem nahrála Vlkům
A Team

Domácí porážka s Nymburkem nahrála Vlkům

13.12.2015
Jan Přikryl

Při třetím adventním víkendu bylo na programu jednadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byly k vidění dva šlágry. Pátý Jablonec hostil před domácím publikem třetí Klatovy a druzí Kohouti z Tábora zajížděli na led šesté pražské Kobry. Debakl si v tomto kole připsali hokejisté Děčína na ledě Žďáru nad Sázavou a gólové hody byly k vidění v Pelhřimově, kam zajížděl poslední Jindřichův Hradec. Dvanáct statečných hráčů Sokolova se postavilo Bílině. Baník urval bod.

Z daleké cesty do Klášterce si Bruslaři přivezli výhru

Na jednu z nejvzdálenějších štací se vydali hokejisté Havlíčkova Brodu. Ti totiž cestovali až do Klášterce nad Ohří, avšak výlet to byl nakonec úspěšný. V úvodu utkání se hosté možná ještě pozapomněli v autobuse, neboť už po čtrnácti vteřinách hry ukazatelem skóre pohnul Jiří Charousek. Jenže pak začali úřadovat hosté a ještě do pauzy vedli. Vyrovnání obstaral Kozlík, dvojnásobnou početní převahu využil Endál. V polovině utkání Bruslaře uklidnil Třetina a Hammerbauer stihl v poslední části už jen snížit.

HC Klášterec nad Ohří – BK Havlíčkův Brod 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Charousek (Hrdlička, Deveri), 49. Hammerbauer (Toušek, Deveri) – 10. Kozlík (Ludvík), 17. Endál (Kondratěv, Třetina), 28. Třetina (Kulhánek, Endál).


V Písku padaly góly až ve druhé polovině utkání

Až téměř do poloviny zápasu museli diváci na píseckém zimním stadionu čekat na úvodní gól. O ten se postaral domácí Vlček a probudil tím i hosty, když Butor v přesilovce vyrovnal. Zápas se lámal ve třetí třetině a pokračovalo se v podobném duchu jako v té předchozí. Na Markovu trefu Řisuty reagovaly opět v přesilovce, Záleský využil dokonce dvojnásobnou. Přesto se štěstíčko nakonec usmálo na Jihočechy. V době, kdy časomíra ukazovala necelých šest minut do konce řádné hrací doby, rozhodl Josef Slavík o tom, že body zůstanou u Otavy.

IHC Písek – HC Řisuty 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Vlček (Procházka), 47. Marek, 55. Slavík – 30. Butor (Záleský), 48. Záleský (Krpata, Babický).


Žďárský Štěpánek řídil šesti body rozklad Děčína

Pořádný debakl inkasoval na žďárském ledě soupeř z Děčína. Severočeši, kteří se pohybují ve spodních patrech tabulky západní skupiny, si dvanáct branek ve své síti nepředstavovali snad ani v tom nejčernějším snu. Velký večer v domácím dresu prožil útočník Petr Štěpánek. Pětadvacetiletý urostlý forvard hrál v dobré herní pohodě a na ledě to bylo znát. Sám děčínské konto zatížil čtyřmi góly a na další dva přihrál. Dohromady si tak připsal šest kanadských bodů a byl ústřední postavou svého týmu při vysoké výhře 12:3. Ve své premiéře za Plameny poprvé skóroval také někdejší reprezentační zadák Martin Lojek.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Děčín 12:3 (4:1, 5:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Štěpánek (Kaňka, Beneš), 7. Gregar (Střecha T.), 8. Štěpánek (Kunstmüller, Beneš), 17. Kunstmüller (Štěpánek, Kaňka), 22. Střecha T., 31. Lojek (Krupka, Kaňka), 32. Střecha T., 38. Vítek D. (Hron), 39. Kaňka (Štěpánek, Staněk), 41. Štěpánek (Kaňka), 49. Pleva (Gregar), 54. Štěpánek – 16. Faigl (Buďa), 37. Kaltenböck (Faigl, Oliverius), 46. Volráb (Sýkora, Hašek).


Dvanáct sokolovských hráčů do pole vybojovalo s Bílinou bod

Jen dvanáct hráčů do pole měl sokolovský trenér Carvan k dispozici pro mistrovský duel s Bílinou. Domácí se však semkli, v podstatně menším počtu bojovali jako lvi a následně byli také odměněni alespoň bodem, který vybojovali v závěru. V 54. minutě nejprve Miroslav Jirušek vyrovnal na 3:3, aby následně Dominik Štěpka opět přiblížil k výhře Draky. V čase 58:44 se však opět o slovo přihlásil Jirušek a vynutil si prodloužení. V nájezdech sice Petráš připsal bod navíc hostům, ale Baník si za bojovnost bod zasloužil.

HC Baník Sokolov – HC Draci Bílina 4:5 po sam. náj. (2:1, 0:2, 2:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Říha (Račanský, Tvrdek), 19. Kukla (Tvrdek, Binias), 54. Jirušek (Kukla, Račanský), 59. Jirušek (Kukla) – 16. Procházka (Brandejský), 22. Řezníček (Fučík, Štěpka), 27. Zdeněk (Řezníček, Štěpka), 55. Štěpka (Fučík), rozh. náj. Petráš.


Vedoucí Kolín v Trutnově nezaváhal

První tým tabulky západní skupiny se veze na vítězné vlně. Hořkost porážky dosud poznali Kozlové jen ve dvou duelech a v roli favorita jeli i do Trutnova. Úvod duelu s tím plně korespondoval. Pod první kolínský gól se podepsala zkušenost, když exligový Pácal asistoval kolínské legendě Jiřímu Kadlecovi staršímu. Druhý gól hostí obstaral Veselý a i přes Kastnerovo snížení hosté kontrolovali průběh utkání. Ve druhé části hry Veselý a Morkes uklidnili kolínský tábor a Kozlové si připsali osmnáctou výhru v tomto ročníku.

HC BAK Trutnov – SC Kolín 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Kastner (Píša), 55. A. Půlpán – 8. Kadlec st. (Pácal, Malý), 13. Veselý (Malý, Semirád), 33. Veselý (Semirád), 36. Morkes (Jankovský).


Vlci si připsali cenný skalp Klatov, hattrickem zazářil Demel

Kvalitní podívaná se dala očekávat v souboji Jablonce a Klatov. Oba týmy se totiž pohybují ve vrchních patrech tabulky skupiny Západ. A předzápasové prognózy se naplnily zcela beze zbytku. První třetina sedla více hostům a Tulačka s Beranem jim zařídili dvoubrankový náskok. Poté ale na zteč zavelel ostřílený někdejší extraligový útočník Tomáš Demel a ještě do pauzy snížil. Ve druhé třetině už Vlci hráli prim. Třemi góly otočili stav ve svůj prospěch a Demel přispěl dokonce hattrickem. Ve třetí části sice Marcel snížil, ale to bylo vše. V samém závěru ještě vzplály emoce a sudí Luczków rozdával tresty. Na výhře Jablonce už se nic nezměnilo.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SHC Klatovy 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Demel (L. Tondr), 25. Demel (Šulc, L. Tondr), 31. Homolka (Peřina), 33. Demel (Šulc, Pilař) – 3. Tulačka (Beran, Slavík), 14. Beran (Kristl), 46. Marcel (Váchal).


Vyrovnané utkání na Kobře rozhodl domácí Novák

Podobně jako v Jablonci, i na Kobře se utkaly dva týmy, které patří k tomu nejlepšímu, co západní skupina druhé ligy nabízí. A stejně jako ve městě bižuterie, i v hlavním městě se hrál vyrovnaný duel, který nakonec rozhodovaly doslova maličkosti. V době, kdy už se zdálo, že by utkání mohlo za stavu 4:4 dospět do prodloužení, vzal osud tohoto duelu do svých rukou, respektive hokejky, domácí Dominik Novák. Minutu a půl před koncem řádné hrací doby prostřelil svého jmenovce Davida v táborské brance, který už na konci první části hry nahradil Klestila.

HC Kobra Praha – Hockey Club Tábor 5:4 (3:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Kysela (Cafourek, Slanina), 11. Vacek (Hanták), 19. Jedlička (Škop), 37. Slanina (Jedlička), 59. Novák (Šteiner, Lang) – 3. Polodna (Havran), 12. Vaniš (Seidl), 27. Přibyl (Semrád), 47. Seidl (Matušík, Semrád).


Pelhřimov dal díky třetí třetině Vajgaru desítku

Gólově bohaté bylo utkání v Pelhřimově, kam zavítal jindřichohradecký Vajgar. Po druhé třetině bylo pro hosty ještě jakáž takáž šance na úspěch v utkání, ale Jihočeši to zase nezvládli. Za stavu 5:4 pro Lední Medvědy nastupovaly oba týmy do třetí části a ta vyzněla zcela jasně pro domácí. Z přemíry snahy Vajgar inkasoval pět gólů a nakonec z toho byla dvouciferná desítka na kontě jeho obdržených branek. Jindřichův Hradec svým zázemím do druhé ligy určitě patří, avšak s pěti získanými body jsou vyhlídky tohoto tradičního celku velmi mlhavé.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 10:5 (3:2, 2:2, 5:1)
Branky a nahrávky: 8. Martin Hadrava (Votápek, Jelínek), 8. Bezděk (Kopic), 11. Baldwin, 29. Hadrava (Votápek), 32. Martin Hadrava (Votápek, Dominik Kasalý), 42. Kopic (Vylíčil), 43. Martin Hadrava (Filip Kasalý, Votápek), 47. Bezděk (Kopic, Kůrka), 48. Bezděk (Kopic), 52. Filip Kasalý (Martin Hadrava, Votápek) – 11. Voříšek (Brabec, Jon), 15. Voříšek (Kadlec, Drda), 24. Voříšek (Brabec, Popelka), 28. Šafář (Záhora, Tržil), 55. Fencl (Lazorišák, Kadlec).