HC Stadion Vrchlabí – Martin Filip: Extraliga se neodmítá
Rozhovory

Martin Filip: Extraliga se neodmítá

06.02.2015
Jana Poskerová

Útočník Martin Filip, patřící ke klíčovým hráčům Vrchlabí, jednal o možnosti působit ve slovenském extraligovém hokeji. Dokud nebyla situace oficiálně uzavřená, nechtěl ani Martin ani klub poskytovat zavádějící informace. Nyní je již jasné, že Martin Vrchlabí neopouští, fanoušci tedy o svého oblíbeného hráče nepřijdou.

Martine, můžete se vyjádřit k informacím, které se objevily o Vašem případném přestupu?
Ano, je to pravda. HCV oslovil jistý člověk, zda se mnou může navázat kontakt v záležitosti posílení extraligového klubu na Slovensku a to do konce této sezóny.

Jak se k nabídce stavěl Váš domácí klub, tedy HCV?
Jsem rád, že mi klub umožnil se Slovenskem jednat. Následně mě oslovil jistý člověk s velice zajímavou nabídkou, tak jsem kontroval, jestli si je vědom mého věku, aby nedošlo k nějakému nedorozumění.... Proběhla nějaká jednání, měl jsem jisté obavy, ale nakonec jsem na Slovensko odjel, tam jsem několik dní extraligově potrénoval. Při tom mě pečlivě sledovali, i když tvrdili, že mě testovat nepotřebují. Myslím, že jsem jim ukázal, že věk je jenom číslo a hokej že ještě umím. Žilina má před sebou velice důležité odložené nedělní utkání, do kterého bych stejně nemohl zasáhnout, s tim zřejmě nepočítali (nebyl jsem u nich registrován ke dni, kdy se mělo hrát). Podpis smlouvy, na které jsme byli domluveni, se tudíž stále posouval a odkládal, a proto jsem se rozhodl ze Žiliny odjet zpět.

Nebylo by Vám líto opustit dobře rozjetou sezonu těsně před play-off?
Bylo. Nejhorší je, když máte nabídku, která Vás potěší a zároveň zarmoutí... Nebýt to extraliga, asi bych to ani nezvažoval. Extraliga, to je výzva a vlastně i reklama HC Vrchlabí, že se tady hraje dobrý hokej. Na play-off jsem se velice těšil, to jsou ty zápasy, kdy jde o všechno... Jak už jsem říkal, děkuju klubu, že mi umožnil jednat o působení v extralize, ale když to nedopadlo, je pro mě prioritou zůstat tady a podávat dál kvalitní výkon.