HC Stadion Vrchlabí – Chceme jít do play-off z nejvýhodnější pozice, přeje si trenér Řeháček
Rozhovory

Chceme jít do play-off z nejvýhodnější pozice, přeje si trenér Řeháček

13.01.2015
Raina Tomanová

HC Stadion má tuto středu herní volno a tak jsme pro vás připravili krátký rozhovor s trenérem Josefem Řeháčkem. Co říká na diváckou kulisu, jak hodnotí dosavadní (ne)úspěchy týmu a na co se zaměřuje na trénincích? To vše se dozvíte z lednového rozhovoru.

Pane Řeháčku, máme před sebou posledních 10 kol základní části. Jak byste zhodnotil dosavadní výsledky od začátku sezony?
Já bych to hodnotil kladně. Myslím si, že sezona zatím probíhá dobře, i když jsme ztratili některé zbytečné body; nebudu jmenovat kde. Pár zbytečných zápasů se ztratilo, ale tohle je hokej. Někdy se body získají nečekaně a někde se ztratí tam, kde by se mělo vyhrávat.

Jste spokojený s umístěním týmu?
Do této chvíle je to dobré (úsměv).

Jaký je váš cíl před play-off? Poslední dva zápasy se herně nevydařily podle vašich představ, ačkoliv byly za tři body.
Podle našich představ se nevyvedly, ale jak říkám, jsou to takové zápasy, kde se počítá, že se bude vyhrávat. Ale díky bohu ty body se v těchto zápasech získaly. A cíl je dostat se co nejvýš, abychom měli co nejvýhodnější pozici do play-off.

Jaké zápasy se vám herně líbily nejvíc a za jaké jste naopak hráče nepochválil?
Herně se většinou vydařily ty těžší zápasy, jako je Kolín, Sokolov. I když se Sokolov prohrál, tak ten herní projev nebyl špatný. Tam byly spíš hrubé individuální chyby, ale jinak byl zápas výborný. Pak také Tábor. Tyhle zápasy se mi zdají jako herně nejlepší. Ty horší zápasy, jako jsme sehráli v Klatovech, v Řisutech, ty zamrzí. A také prohrané utkání doma se Žďárem.

Od nového roku jste do týmu přibral několik posil. Jak se s nimi spolupracuje?
Jsou to mladí kluci. Já je vidím akorát do zápasu. Jsou to kluci z juniorky z Pardubic a zatím jsem vyzkoušel pouze Bažanta, na Kobře hrál velmi dobře. Zmíním také nevydařený zápas s Nymburkem, ale tam se nedařilo celému mužstvu a Bažant nezklamal, takže ho budeme dál využívat.

Plánujete nějaké posily na druhou část soutěže?
Ne, a ani už to nejde. Jsou taková pravidla, že poslední možnosti byla 15. prosince, takže teď už nebudeme posilovat.

Jak si celkově „sedl“ kádr na letošní sezonu?
Já myslím, že dobře (smích). Myslím, že si kluci sedli. Jsou zápasy, kde to třeba trochu skřípe, ale myslím, že mužstvo ještě svoji sílu ukáže.

Jak probíhají tréninky? Zaměřujete se na nich na soupeřovy slabiny nebo jsou vesměs stejné?
Tady je to trochu jiné než ve vyšších ligách. Tam se hrají středy, soboty, někdy pondělky. Tady se hraje jednou týdně, takže spíš ta příprava na ten konkrétní zápas je až v předzápasový trénink, dejme tomu čtvrtek nebo pátek. Ale v pondělí a úterý jsou ty tréninky zaměřené na kondici.

Hodláte na play-off zapojit také ostatní brankáře nebo budeme spoléhat pouze na Kubu Neužila?
Nechtěl bych to takhle říkat, ale může se stát cokoliv. Nemusí mít formu, může tam skočit Abrahám nebo Sobotka. Abrahám je po zranění, takže ten se do toho teď zapojuje. Tito tři jsou připraveni (úsměv).

Jste spokojený s návštěvností na domácích zápasech? Jak vůbec hodnotíte „nasazení“ vrchlabských fanoušků?
Je to výborné, nemám co dodat. Jen ať v tom takhle pokračují a doufám, že se těší na play-off stejně jako my (úsměv). Domácí kulisa jednoznačně nejlepší. S Trutnovem to byla krásná atmosféra.

Teď trochu o vás. Jak jste trávil Vánoce?
Vánoce jsem trávil většinou s tříletým vnoučetem.

Co děláte ve volném čase, když nejste na stadionu?
Tak já jsem skoro pořád na stadionu (smích). Ale jinak trávím volný čas jako každý jiný. V úterý dopoledne jsem třeba byl na lyžích.