HC Stadion Vrchlabí – Jedeme, Krkonoše, jedeme
Žáci

Jedeme, Krkonoše, jedeme

07.01.2015
Jana Poskerová

HC Krkonoše za sebou mají napříč kategoriemi spoustu odehraných zápasů. Některé týmy jsou na tom velmi dobře a soupeře mrazí, pokud se proti nim mají postavit, jiní se potýkají s nepřízní osudu, ale to už tak ve sportu bývá, nemůžou být všichni první.

Trochu mimo kategorie HC Krkonoše, ale přece jen nedílnou součástí hokeje a zimního stadionu je školička bruslení. Stále oblíbená, stále plná malých bruslařů. Vždyť většina nejmladších hokejistů z přípravky začínala právě ve školičce, kde získali první základy a pak se přesunuli do hokejových šaten. Také letos čeká přípravka na nováčky, kteří doplní jejich řady.

Nejmladší přípravka 2007 a mladší má už za sebou turnaje proti soupeřům, se kterými se bude setkávat i v dalších letech a v žákovských soutěží. Kluci zatím hrají na malém hřišti ve čtyřech + brankář a jejich třetina trvá 12 minut. Další přípravka 2006 je na tom podobně. Výsledky jednotlivých kategorií najdete v sekci Mládež. Trenérsky nejmladší kategorie zaštiťuje Jiří Jakubec, Jaroslav Vaníček, Tomáš Jirků, Jan Muller a Dan Srnský, s výchovou brankářů pomáhá Martin Abrahám, do tréninků se zapojuje také Jan Kadavý.

Ročník 2005 ukončil hru na polovičním hřišti a po zbytek sezóny si kluci budou zvykat na velké kluziště a navíc se spojili s ročníkem 2005 z Trutnova. Trenérsky vede kategorii ve Vrchlabí Petr Fiala.
Tyto tři nejmladší ročníky hrají zatím systémem turnajů a o jejich výsledcích se oficiálně tabulka nevede. Pro ročník 2005 přechodem na velké hřiště turnaje končí a budou hrát klasické zápasy jako ostatní starší kategorie.

Pro 5.třídu skončila první část soutěže těsně před Vánoci, hned první lednový víkend sehráli kluci první zápas nadstavby. V prvním kole odehrál tým osmnáct zápasů a z desíti účastníku skončil na 7.místě s 11 body.

Stejnou soutěž jako páťáci hraje také tým 7.třídy – Žákovská liga. Tady se odehrálo zápasů 12 a HC Krkonoše skončily po prvním kole na 1.místě tabulky s 20 body, kluci prohráli pouze dvě utkání. Obě kategorie spadají ve Vrchlabí pod Tomáše Bláhu.

Kategoriím 6. a 8. třídy, které hrají Žákovskou ligu 6. a 8.tříd, se v letošní sezoně zatím moc nedaří. Šesťáci prozatím zvítězili jednou, osmáci mají na svém kontě jen prohry. Trenérsky spadají kluci pod Jana Holečka.

Úspěšně kráčí letošní sezónou tým mladšího dorostu. V soutěži Eliod liga mladšího dorostu se tým průběžně pohybuje na 5. místě se 40 body a do konce zbývají klukům ještě dva zápasy. Již nyní je jisté, že HC Krkonoše budou jedním ze šesti účastníků, kteří se poperou o postup do extraligy mladšího dorostu. Za Vrchlabí je trénuje Martin Mach.

Starší dorost skončil po základní části na 7. místě s 20 body a nyní jej od ledna čekají nadstavbové zápasy, kde jde o udržení se v Lize staršího dorostu. Dorost nastoupil do sezóny pod vedením Ivana Houdy, ale v listopadu přišla rošáda s juniorkou a tým nyní hraje pod vedením Petra Srnského a Petra Váchy.

Juniorka měla střídavé výkony, které v soutěži Ligy juniorů stačily pouze na poslední místo. Nyní je stejně jako starší dorost čekají zápasy o udržení se v lize. Z týmu juniorů byl na soupisku „A“ týmu doplněn Jan Kerekanič. Tým nyní vedou Ivan Houda a Radovan Biegl.