HC Stadion Vrchlabí – Do nového roku vstupujeme s několika změnami
A Team

Do nového roku vstupujeme s několika změnami

31.12.2014
Marek Komárek

Blíží se rok 2015. Ten letošní tu bude už jen několik málo minut a celá redakce přeje do toho nového všechno nejlepší. Kromě tohoto přání tu máme také rychlý souhrn toho nejdůležitějšího, co ovlivní chod „A“ mužstva v poslední fázi základní části. Tým posílí mladí hráči a v roli sportovního manažera s jistotou uvidíme až do konce sezóny pana Jaroslava Vlasáka.

Jak již bylo naznačeno, po odchodu zkušeného manažera Jaromíra Látala do Mladé Boleslavi má náš klub nového sportovního manažera. Nyní již s určitostí víme, že se jím stal Jaroslav Vlasák minimálně do konce této sezóny. Po jejím skončení se bude opět o obsazení tohoto veledůležitého postu jednat.

Kádr „A“ mužstva také dozná několika změn. V brankovišti nejčastěji objevíme naši jedničku mezi třemi tyčemi Jakuba Neužila. Náhradní brankář Martin Abrahám je ale dlouhodobě zraněný. Pravděpodobně půjde na operaci kolena. Místo něho byl z Mountfieldu HK zapůjčen Jaroslav Pavelka, ale ani jemu se nevyhnuly zdravotní potíže a taktéž půjde na operaci pro změnu křížových vazů. Brankářskou dvojkou je nyní tedy Jakub Sobotka. Premiéru si odbyl proti Trutnovu, kdy po několika úspěšných zákrocích v poslední minutě inkasoval. Roli trojky bude nyní vykonávat muž v masce zapůjčený z Mountfieldu HK František Veselý, jemuž je 18 let.

Obrana hlásí dvě nová jména. 18letý Matěj Bažant přišel zkusit štěstí z Pardubic. O rok starší Lukáš Bezděk přichází ze stejného směru a i z podobné vzdálenosti – z Hradce Králové. Na Kladno se vrátil po ukončení hostování Tomáš Petráček.

Ani v útoku nezůstaly staré pořádky. Na konci září opustil mužstvo Tomáš Marek a Aleš Pulpán je po ukončení hostování v našem klubu hráčem Sokolova. Ke dvanácti stálým útočníkům (Jakubec, Filip, Šťastný, Bláha, Vlach, Matějka, Jirků, Urban, Fořt, Oppelt, Srnský, Marks) se přidali další dva plejeři. Bude zajímavé sledovat reprezentanta Slovenska v mládežnických kategoriích Martina Krajňáka. Tento 18letý junior přišel do mužstva společně s naším stejně starým odchovancem Janem Kerekaničem.

V nedávné době prodělal operaci kolena Radek Krsek a pozvolna začíná s tréninkem.

Další změny v kádru se nejspíše nechystají. Hlavním důvodem, proč mužstvo udržet v současném stavu je fakt, že žádná další posila by nemohla zasáhnout do nejdůležitější části sezóny – do play off.