HC Stadion Vrchlabí – Před derby s Trutnovem přijde malé derby v Jablonci
A Team

Před derby s Trutnovem přijde malé derby v Jablonci

16.12.2014
Marek Komárek

Odčinit domácí porážku v nastaveném čase s Vlky z Jablonce budou chtít Vrchlabští ve středečním druholigovém kole. Výsledek bude důležitý i pro psychickou pohodu před sobotním regionálním derby s Trutnovem. V tabulce jsou si oba soupeři blízko. Zápas je přímým soubojem o zajímavou i zrádnou pátou příčku. Pátý celek by totiž v případě okamžitého konce ligy narazil na Trutnov v prvním vyřazovacím kole.

Jablonec nad Nisou táhnou v letošní sezóně brankami zejména Nevyhoštěný (8 branek, 2 branky v minulém zápase proti HCV) s Mulačem (5). Elitní střelec loňské sezóny Tondr (4) je za nimi v těsném závěru. Zatím malý počet utkání sehráli za Vlky Bříška (1 branka) a Stehno (1) a svému týmu tak nestihli brankami výrazněji přispět.

Právě Daniel Stehno (8 asistencí) je dvorním nahrávačem. Často branky padají i po nahrávkách Tomáše Demela (7). Nejproduktivnějším hráčem Jablonce je díky osmi brankám a třem asistencím Michal Nevyhoštěný (11 bodů) stíhaný trojicí s větším počtem asistencí – Pavlů (9 bodů), Stehno (9), Demel (9).

Prosincové zápasy našemu středečnímu soupeři nepřinesly mnoho bodů. Po těsné porážce v Praze s Kobrou získali Vlci pouze bod za remízu a následnou porážku po nájezdech v Nymburce.

V listopadu byla bodová sklizeň mnohem větší. Postupně na Jablonec nevyzrály Klatovy, Kolín, Sokolov a Moravské Budějovice, přičemž dvakrát udržel muž s maskou Jiří Stejskal čisté konto. Bez porážky ale měsíc neskončil. Nevyzpytatelný Jindřichův Hradec doma Vlky zdolal v poměru 6:2. Ti listopad nakonec zakončili domácí ceněnou výhrou nad Trutnovem.

Domácí celek bude spoléhat v přípravě brankových příležitostí na Martina Filipa (16 asistencí, 1. místo v celé 2. lize) a na Vlacha s Hamerským (10). Z asistencí Filipa těží v našem celku primárně Jiří Jakubec (12 branek). Dalšími v pořadí jsou Bláha (6 branek) a sám Martin Filip (6), který je tak pochopitelně na čele celého kanadského bodování (22 bodů, 2. místo v celé 2. lize) následovaný Vlachem (15) a Bláhou (14).

S Vlky máme naprosto vyrovnaný poměr vítězství a porážek. Z osmi zápasů (započítány přátelské i ligové) se každý tým radoval třikrát v základní hrací době a jednou v době nastavené.

Pokud se ovšem podíváme jen na ty soutěžní, je na tom náš soupeř o trochu lépe. Minulou sezónu smetl Vrchlabí na svém stadiónu poměrem 7:1, doma mu byla sedmička vrácena (7:3). Letos se hrálo prozatím pouze ve Vrchlabí:

HC Stadion Vrchlabí – HC Vlci Jablonec nad Nisou 2:3p (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Matějka (Bláha, Jebavý), 32. Filip (Hamerský, Fořt) – 11. Nevyhoštěný, 52. Nevyhoštěný (Pavlů, Demel), 61. Šulc (Tondr)

Na toto utkání bude vypraven autobus pro fanoušky. Přidejte se i Vy a společně si zaskandujme: „My jsme všude doma!“.

Puk bude poprvé vhozen na ledovou plochu zítra v 18 hodin.