HC Stadion Vrchlabí – Zkušená posila v týmu se chce soustředit na své nové angažmá
A Team

Zkušená posila v týmu se chce soustředit na své nové angažmá

28.07.2014
Marek Komárek

Před nedávnem jsme hokejovou veřejnost informovali o příchodu nové útočné posily. Redakce nemohla jinak než novou posilu Jana Matějku vyzpovídat. Dozvěděli jsme se něco málo o blížícím se derby, pracovních povinnostech nebo o letní přípravě.

Jak jste se dostal do Vrchlabí? Probíhalo jednání delší dobu, nebo se jednalo o bleskovou dohodu s vedením klubu?

Volali jsme si s panem Látalem a ptal se mě, jestli bych si nechtěl zahrát za Vrchlabí. Dal mi pár dní na rozmyšlenou a domluvili jsme se.

Co jste před příchodem o Vrchlabí věděl? Znal jste se s některými hráči např. z působení v jiných mužstvech?

Věděl jsem, že je to hokejové město a lidé mají hokej rádi a chodí v hojném počtu. To byl taky jeden z faktorů při mém rozhodování, protože není pro hráče příjemné, když hraje před prázdnými tribunami.

Jak probíhá letní příprava na letošní sezónu? Můžete ji srovnat například s přípravou ve Zlíně, Hodoníně či v Berouně?

Moje letní příprava už pátým rokem probíhá individuálně a mám to tak rád. Akorát mi chybí ty kolektivní sporty jako je fotbálek, basket, florbal atd.

Jak vypadá Váš čas strávený mimo hokej? Do jaké míry se hokejem živíte a jak se tato míra postupem času mění?

Když nehraji hokej, tak dělám jiné sporty, na které není čas během sezóny. Teď v létě jsem to řešil formou brigád, ať se můžu pořádně připravit na sezónu a rád bych si našel i nějakou brigádu ve Vrchlabí.

Vrchlabí je pro Vás novým prostředím. Jak hodnotíte partu rýsující se pro nadcházející sezónu a zázemí klubu?

Vzhledem k tomu, že tým se teprve skládá, tak uvidíme až na ledě, jak silný bude. A co se týče zázemí, tak stadion jsem viděl zatím jen z fotek, ale musím říct, že je pěkný.

Jaké jsou Vaše osobní cíle pro nadcházející sezónu? Bude podle Vás Vrchlabí schopné alespoň zopakovat loňské čtvrtfinále, popř. ho o nějaký ten stupínek vylepšit?

Můj cíl je vyhrát každý zápas! Ale moc bych si přál, abychom hráli hokej, který zaplní zimák a lidem se bude líbit.

Kam byste chtěl, aby se Vaše kariéra v nadcházejících letech ubírala? Co takhle návrat do mistrovského Zlína, popř. nějaká zahraniční soutěž?

Teď se můj směr ubírá do Vrchlabí a chtěl bych si zde hokej pořádně užít, protože minulý rok to byla spíš trápená. V mém případě je Zlín už jenom sen.

Hned ve třetím kole přijde velké derby s Trutnovem. Jak vnímáte jako nový hráč tuto obrovskou rivalitu, která gradovala naposled před rokem krajským finále? Mluví se v týmu o tomto soupeři více než o ostatních mužstvech?

Jsem na zdejší derby moc zvědavý a natěšený, protože každé derby má jiný náboj.

Poslední otázky necháme trošku volnější. Kde jste byl, popř. kam se chystáte letos na dovolenou?

Moje dovolená byla ve znamení tréninku a práce.

Poslal byste nějaký vzkaz fanouškům před nadcházející sezónou?

Myslím si, že bychom byli všichni moc rádi, kdyby si našli cestu na zimák a podporovali nás. Samozřejmě čím víc tím líp :).