HC Stadion Vrchlabí – Tomáš Jirků se chce trénování věnovat i v budoucnu
Rozhovory

Tomáš Jirků se chce trénování věnovat i v budoucnu

26.06.2014
Raina Jarošová

Letní příprava je v plném proudu a Martin Abrahám není jediný hráč, kterému přijde náročné. Své pověděl také Tomáš Jirků, se kterým jsme udělali krátký rozhovor nejen o náročné přípravě, ale také o fanoušcích. Dozvíte se, jestli už má za sebou dovolenou nebo co očekává od přípravných zápasů.

Jak se těšíš na nadcházející sezonu? Pauza nebyla moc dlouhá, letní příprava je v plném proudu. Jak si ji užíváš?
Letní příprava rozhodně nepatří mezi mé oblíbené aktivity (smích). Nový trenér nám dává dost do těla, takže toho máme plné zuby a už se těšíme na volno.

Byl jsi už na dovolené nebo nějakou teprve chystáš?
Na dovolenou se teprve chystám, musel jsem po sezóně plnit studijní povinnosti a taky hraju přes léto fotbal, takže ani nebyl čas. Chystáme se s přítelkyní a kamarády někam k moři, si zablbnout a hlavně pořádně odpočinout.

Přípravné zápasy začínají už v půlce srpna. Co od nich očekáváš?
Myslím si, že to bude podobné jako vloni, budeme se hlavně seznamovat s novými kluky v kabině. Protože ještě nevíme, kdo s námi v mužstvu vlastně bude hrát. Samozřejmě budeme chtít vyhrávat všechny zápasy, nejen kvůli divákům, ale abychom si také zdravě věřili do sezóny a byli minimálně úspěšní jako vloni.

Jak si myslíš, že budou vypadat derby s Trutnovem? První vzájemný zápas vás čeká hned na začátku sezony.
Já si myslím a doufám, že to bude velmi podobné jako v kraji, to znamená narvaný zimák, super atmosféra a vítězné Vrchlabí.

Máte již stanovené cíle, kterých chcete dosáhnout v nadcházející sezoně?
Vedení ještě nedeklarovalo cíle do nové sezóny, asi by to bylo i poněkud předčasné, když jsme v mužstvu zatím 4 hráči. (smích)

Kromě toho, že jsi v A týmu, máš na „starosti“ ještě spoustu dalších hokejových aktivit. Jak to všechno zvládáš?
No to je pravda, ještě se snažím trénovat děti v přípravce, a když je potřeba, zaskočit i u ostatních kategorií. Ale jinak to zvládám v pohodě, protože mě to baví a chtěl bych se trénování věnovat i do budoucna. V zimě to bývá poněkud horší s časem, jelikož musím dojíždět denně do Prahy kvůli studiu, ale snažím se všechno nějak skloubit.

Myslíš, že fanoušci budou i v letošní sezoně jezdit na výjezdy jako v té loňské? Jakou očekáváš návštěvnost?
Doufám, že určitě, protože co si budeme povídat, naše fanoušky nám může závidět kde kdo. Jsem rád, že jsem právě z Vrchlabí a že lidi tady mají hokej rádi a jezdí nás podporovat i na druhou stranu republiky.

Jak bys fanoušky na následující sezonu nalákal?
Nemůžu mluvit za ostatní, ale já rozhodně můžu všem fanouškům slíbit, že když přijdou na hokej fandit, udělám maximum pro to, aby Vrchlabí stálo na vítězné straně.