HC Stadion Vrchlabí – Letní příprava je dřina, říká Martin Abrahám
A Team

Letní příprava je dřina, říká Martin Abrahám

19.06.2014
Jana Poskerová

Od května začala letní příprava pod vedením Josefa Řeháčka a Jana Holečka. Chlapi, kteří hrají za A tým trénují zatím 3x týdně a trenér má svá oblíbená místa, kam je ve Vrchlabí žene.

Prvním golmanem, který podepsal je, jak už jsem avizovali, Martin Abrahám, odchovanec HC Krkonoše, který sezónou 2013/2014 ukončil své působení v mládežnických klubech. Když jsme spolu mluvili před dvěma lety, studoval policejní školu a obhajoval ligu s juniorkou. Teď už má školu hotovou a čeká, jestli bude pokračovat v dalším vysokoškolském studiu. K tomu začne od srpna chytat ve druhé lize. Zatím budu v bráně jako dvojka, ale nechci být dvojka," říká ke své smlouvě Martin.

Jak probíhá letní příprava na novou sezónu?
Strašně, makáme a makáme, trenéři nám dávají pěkne do těla. Řehyho (trenér Řeháček) jsme překřtili na Viktora Tichonova. Má svoje oblíbené trasy, takže běháme ve Vejsplachách, pak sjezdovku u Imlaufa. Celkově je příprava hodně zaměřená na sílu a rychlost. Máme samozřejmě posilovnu, hodně taky sprinty do kopce. Prostě Tichonov. Ale má to grády a příprava je smysluplná.

A co po letní přípravě?
Doufám, že v červenci se zrelaxuju a od poloviny srpna už budeme zase na ledě, začnou přípravné zápasy, nudit se určitě nebudeme. Hlavně se postupně budou přidávat další a další hráči, sám jsem zvědavý, jak to bude. V sezóně jsem chodil vypomáhat na trénink přípravky, občas, když mi to vyjde časově, se přidám i teď, tak třeba bych pokračoval i v sezóně, ale to záleží na časových možnostech.

Připomínáme, že první možnost vidět přípravný zápas bude 19.8.2014 v Kolíně.