HC Stadion Vrchlabí – Sportovní dopoledne
A Team

Sportovní dopoledne

09.06.2014
Jana Poskerová, Marek Komárek

Modrá obloha v sobotu 7.6.2014 už od rána slibovala ideální počasí na sportovní výkon a slibu dostála. Za slunečného počasí se od 9,00 hodin začaly v areálu manželů Zátopkových scházet děti, které si naplánovaly účast na Sportovním dnu HC Stadion Vrchlabí a HC Krkonoše.

Sportovní den, který pořádají vrchlabští hokejisté, má už svou tradici. Soutěžící jsou rozděleni do pěti kategorií podle roku narození a starty jednotlivých kategorií jsou postupně během celého dopoledne. Malé závodníky čeká čtyřboj, ve kterém změří své síly. Výsledky jsou často velmi překvapivé a rodiče nevycházejí z údivu, jaký sportovec jim doma roste.

Letos byly připraveny tyto čtyři disciplíny: hod do dálky, běh na 50 m, překážková dráha a skok snožmo z místa. Na startovní čáře se sešlo zhruba 80 registrovaných závodníků a závodnic, nejmladším účastníkům nebyly ještě ani dva roky.

Pro zkrácení čekání, či pro ty, kdo nechtěli soutěžit, byly připraveny doprovodné zábavné soutěže jako skoky v pytli, hod na plechovky, hod na cíl, slalom s hokejkou, střelba na brankáře, běh s míčkem či zatloukání hřebíků na čas. Jako bonus bylo v letošním roce stanoviště první pomoci, kde si děti mohli prohlédnout sanitku Transmedicalu, zahoukat si, či si poležet na lehátku.

Na stupních vítězů letos stanuli:

Ročník 2005:

1. Jan Novotný
2. Petr Fiala
3. Eliška Gašpariková

Ročník 2006:

1. Tobiáš Sporysch
2. Matěj Schejbal
3. Martin Janouch

Ročník 2007:

1. Sára Červinková
2. Michaela Place
3. Michaela Teichmanová

Ročník 2008:

1. Patrik Klanica
2. Jan Brych
3. Tomáš Gabriel

Ročník 2009 a mladší:

1. Bára Schejbalová
2. Jakub Cerman
3. Bela Place

Za organizaci děkujeme hráčům, trenérům, vedoucím mužstev a pracovníkům HC Stadion Vrchlabí a HC Krkonoše.
Krásné odměny věnovali: ACR, Město Vrchlabí, Emco, VT Votrubec, wpj design studio, Českomoravský beton, Malpona družstvo malířů a natěračů, Vaněk a syn elektro, KRNAP, ŠKODA a.s. Za mluvené slovo děkujeme Sabině Pucherové.

Sportu ZDAR a zase za rok se sejdeme.