HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabští hokejisté jedou do Žďáru s cílem vrátit sérii na vlastní led
A Team

Vrchlabští hokejisté jedou do Žďáru s cílem vrátit sérii na vlastní led

10.03.2014
Tomáš Pavlík

Horalům se ve druhém kole play-off zatím nedaří, po dvou odehraných utkáních prohrávají se svým čtvrtfinálovým sokem 0:2 a od konce sezony je dělí jediná prohra. Naděje však umírá poslední. O úspěšný začátek obratu série se bude Bieglova parta pokoušet v úterý na Vysočině.

První zápas propadák, ve druhém chybělo štěstí

Do úvodního mače sice vstoupili Vrchlabští dobře, když se ve čtvrté minutě zásluhou Fořta ujali vedení, avšak zbytek utkání zcela jasně patřil domácímu SKLH. To nakonec zvítězilo možná až nečekaně vysoko, 7:2.

Druhý souboj hostila vrchlabská Elektromont aréna. A Stadion neměl daleko od vyrovnání série. Nejprve sice prohrával, když inkasoval v poslední minutě první třetiny, ale poté třemi brankami průběh utkání otočil. Hosty však nepohltila panika a dvougólový náskok domácích dokázali smazat. Vrchlabí se ovšem zase dostalo do výhody, jenomže Žďár opět vyrovnal a utkání šlo do prodloužení.

A to netrvalo dlouho, neboť hned po 47 sekundách ho ukončil hostující Kaňka a výrazně přiblížil svůj tým k postupu do semifinále. "Škoda některých obdržených branek, byly vcelku laciné a tím jsme vraceli hosty zpět do hry. Bohužel jsme v prodloužení neustáli oslabení ze základní hrací doby," shrnul posléze utkání lodivod Stadionu Pavel Biegl.

Lukáš Poskočil: Sérii otočíme!

Vrchlabí sice mělo v druhém duelu šanci srovnat stav série, co však vázlo v obou odehraných utkáních, byla defenzivní činnost. Modrobílí inkasovali dohromady jedenáct gólů, což rozhodně není málo.

Hodně obdržených branek jsme dostali po individuálních chybách, které soupeř nekompromisně trestá. Nicméně hokej je hra chyb a my jich musíme udělat co nejmíň a zase naopak trestat ty soupeřovy," ukazuje návod obránce Lukáš Poskočil.

Šance na zvrat utkání však stále žije. "Ta je vždy a my sérii otočíme!" vyhlašuje sebevědomě zmiňovaný bek. Co bude ale důležité proto, aby mohla být reálná?

Duležité bude ponaučit se z chyb, které vytváříme. Většinu gólů si tvz. dáme sami, čehož se v play-off nesmíme dopustit. Musíme hrát pospolu jak vepředu, tak vzadu, aby nevznikaly takové mezery, kde právě soupeř dostane rychlost, a má snažší dostat se k nám do třetiny," má jasno čtyřiadvacetiletý zadák.

Na Vysočinu se ke třetímu souboji se Žďárem vydává i početná ekipa vrchlabských fanoušků. Na Facebooku jsem už koukal, že lidi mají zájem nás přijet povzbudit a velmi mě to potěšilo. Doufám, že přijede co nejvíce lidí, kteří nám ve Žďáru zkusí vytvořit domácí atmosféru a soupeřův mečbol tam nenecháme a ještě se do Žďáru vrátíme pro postup," děkuje a zároveň vyhlašuje odhodlaně Poskočil.

Utkání, ve kterém už půjde o vše, se hraje na Vysočině v úterý od 18 hodin a vrchlabský fanclub při této příležitosti uspořádává výjezd. Více info zde.