HC Stadion Vrchlabí – Herní systém I. ligy v sezóně 2007/2008
A Team

Herní systém I. ligy v sezóně 2007/2008

24.05.2007
Václav Havlas ml.

Na včerejším zasedání klubů I. ligy ve Velké Bíteši se zástupci prvoligových klubů dohodli na herním systému pro nadcházející sezónu. Jedná se o předběžný návrh, který byl schválen zástupci klubů – musí být ještě potvrzen Výkonným výborem ČSLH a APK LH.

Letošní ročník prvoligové sezóny začne 12. záři 2007, hracími dny jsou středa a sobota. V základní části čeká týmy celkem 44 kol, 4 nejhůře umístěné kluby budou hrát o přímý sestup do II. ligy. Základní část by měla být odehrána 20.2.2008, pak bude následovat I. kolo play-off.

Západ:
KLH Chomutov
SK Kadaň
BK Mladá Boleslav
HC Most
HC Vrchlabí
Berounští Medvědi
HC VČE Hradec Králové
HC Rebel Havlíčkův Brod

Východ:
HC Dukla Jihlava
HC Havířov
Kometa Brno
HC Šumperk
Horácká Slavia Třebíč
Sareza Ostrava
Jestřábi Prostějov
HC Mora Olomouc

Základní část:
V základní části odehrají týmy celkem 44 kol, v každé skupině se týmy utkají čtyřkolovým systémem a s týmy ze sousední skupiny dvoukolovým systémem.

Play-off:
První dva týmy z obou skupin se prvního kola play-off neúčastní, o celkem čtyři postupová místa se mezi sebou utkají křížem týmy umístěné v základní části na 3.-6. místě. První kolo se odehraje na tři vítězná utkání.
Z prvního kola postupují 4 celky do dalších bojů, které doplní týmy z 1. – 2. místa z obou skupin. Soutěž pak bude pokračovat v klasickém play-off za účasti 8 mužstev - každá série, tedy čtvrtfinále, semifinále a finále budou hrána na 4 vítězná utkání.

O sestup:
Týmy, které v obou skupinách skončí po základní části na 7. – 8. místě se utkají o dvě sestupová místa do II. národní hokejové ligy. Systém bude čtyřkolový, tj 12 utkání. Body nasbírané v základní části se započítávají.