HC Stadion Vrchlabí – Bleskovka na střídačce
Rozhovory

Bleskovka na střídačce

19.10.2013
Jana Poskerová

Přinášíme bleskový rozhovor s brankářem Otou Jeschkem a útočníkem Ondrou Březinou, kteří od září prezentují tým HC Stadion Vrchlabí.

Můžete ve stručnosti shrnout Vaše dosavadní hokejové působení?
Ondra: Celou juniorskou kariéru jsem strávil v Hradci, pak jsem tam nastupoval chvíli za „A“ tým, poté jsem dostal angažmá v druholigovém Trutnově, z Trutnova jsem přešel do Žďáru a letos nastupuju za Vrchlabí.

Oto: Pocházím z Trutnova, tam jsem hrál i za juniory a chytal jsem tam i ve druhé lize. S HC Krkonoše jsme s juniorkou postoupili do ligy. A za juniorku jsem chytal i v Pardubicích. Letos jsem přišel do Vrchlabí.

Dosavadní spokojenost s vlastním výkonem?
Ondra: Jsem nespokojený, za 8 zápasů jeden gol a dvě asistence. Chci to zlepšit, já sám jsem od sebe čekal víc, předpokládám, že i fanoušci, takže nejsem spokojený.

Oto: Zatím jsem chytal tři zápasy, dva z toho byly vítězné. Teď se třeba daří, ale za měsíc může být všechno jinak. V zápase proti Děčínu jsem měl dvě tyče, takže stojí při mně štěstí. Ale jak říkám, teď je spokojenost a za měsíc se budeme bavit jinak. Takže pokora a snažit se to udržet.

Co děláte mimo hokej?
Ondra: Studuju na pedagogické fakultě matematiku a tělocvik.

Oto: Přes týden jsem v Hradci na škole, studuju matematiku, o víkendech se snažím věnovat přítelkyni, mimo sezonu jsem pak rád s kamarády. Hodně mě baví a zajímá cestování, ale zatím se držím spíše Evropy.

Jak vnímáte vrchlabský hokej?
Ondra: Co k tomu říct, všechno funguje, zázemí, fanoušci, organizace. Jsem tady spokojený.

Oto: Hokej tady ve Vrchlabí je nastartovaný dobře, pořád jde vidět, že se tady druhá nejvyšší soutěž několik let hrála. Měl jsem reference, že Vrchlabí je ambiciózní mužstvo, samozřejmě i nějaká osobní doporučení, prostě spokojenost.

Vzkaz pro fanoušky :
Ondra: Přijďte se podívat na zápas s Klatovy ještě v hojnějším počtu. Chceme navázat na zápas s Děčínem a předvést ještě lepší hru.

Oto: Je to třetí zápas za sebou doma, budeme se snažit vyhrát, vlastně ne, my chceme vyhrát a je pro nás důležité, aby přišlo co nejvíce lidí. ¨