HC Stadion Vrchlabí – Stav je 4:4
Rozhovory

Stav je 4:4

17.10.2013
Jana Poskerová

HC Stadion Vrchlabí má za sebou přesně čtvrtinu odehraných zápasů, po osmi kolech je na 8. místě tabulky s 12 body. Stav jeho zápasů je 4:4, tedy čtyři výhry a čtyři prohry.

Jak hodnotí dosavadní průběh sportovní manažer Jaromír Látal?
Měli jsme velmi dobrý nástup do soutěže, nicméně II.liga je pro hráče nová zkušenost. Mužstvo má sílu, ale přece jen není ještě plně sehrané. Sami hráči úplně nečekali a neuvědomili si jak je II.liga kvalitní soutěž a jaký je rozdíl mezi krajem nebo juniorskou soutěží. Máme kvalitní mladé hráče jako třeba Tomáše Jirků, ten ale zatím doplatil na své studijní povinnosti, kvůli kterým toho moc nenahrál, pevně věříme, že se zlepší.
Jsme teprve na začátku a dá se říct, že zatím jsme výrazně nepropadli, bodů sice mohlo být o pár víc, ale v podstatě mužstvo splnilo naše očekávání. Máme hráče, u kterých jde o první sezonu mezi seniory. Odehráli jsme velmi těžké zápasy, naši hráči se s ligou seznamují, stále si také zvykají sami na sebe, takže jsme se samozřejmě nevyvarovali chybám, ale za první čtvrtinu musíme mužstvo pochválit. Uvědomujeme si, že máme, co zlepšovat, ať už jde o přesilovky, přechod středního pásma, či o hru v obranném pásmu, ale to jsou věci, na které se zaměříme v tréninku. Chceme našim výborným divákům, kteří mají hojnou účast na našich zápasech, předvádět kvalitní a dobrý hokej a samozřejmě se i posunout v tabulce o kousek výš.

V původní sestavě už došlo k několika změnám, upřesníte je?
Už na začátku jsme avizovali, že ne všichni hráči u nás zůstanou. Plichta nám pomohl v začátku, poté odešel do zahraničního angažmá do Passau, odešel Zázvorka, který neměl místo v kádru, to samé byl případ Effemberka. Do zahraničí odešel také Adam Chmelař. Bohužel pro nás nemůžeme ze studijních důvodů plně využívat Tomáše Oppelta, který je kvalitní hráč, může nastupovat jen v sobotních zápasech, zatím v kádru zůstává, ale nemá možnost v týdnu trénovat. Uvidíme, jak bude tedy zvládat tempo.

Na brankářském postu se tedy budou střídat Jeschke, Pavelka a Abrahám?
Na začátku sezony nám chytal Filip Luňák, který nám pomohl nastartovat sezonu. Ten z důvodu pracovního vytížení v Hradci Králové bude chytat už jen krajský přebor v Náchodě. V bráně to tedy bude, jak jste řekla, Jeschke, na střídavé starty Pavelka a náš Abrahám.

Jednáte ještě o příchodu dalších hráčů?
Ano, museli jsme zareagovat na naše zápasy v 6. a v 7. kole, kde se ukázalo, že máme problémy ve hře jak ve středním, tak v obranném pásmu, proto jsme se rozhodli posílit obranu. Dohodli jsme se s Danielem Kolářem, který k nám přichází z Bíliny. Řešíme ještě příchod útočníka a to by měl být Jaroslav Moučka z Třebíče.