HC Stadion Vrchlabí – Tomáš Bláha se nemůže dočkat nové sezóny
Rozhovory

Tomáš Bláha se nemůže dočkat nové sezóny

26.06.2013
Raina Jarošová

Pro Tomáše Bláhu jsme připravili pár krátkých otázek ohledně inline hokeje, volného času, a samozřejmě druhé ligy, která se nezadržitelně blíží. Rozhovor s vrchlabským úspěšným hráčem si teď můžete přečíst.

Máš za sebou základní část 1. ligy v inline hokeji. Jak bys zhodnotil Váš tým a jsi spokojený s umístěním Stadionu v divizi Střed?

Kdybychom hráli od začátku stejně jako tu druhou polovinu soutěže, tak na první čtyřku bychom se určitě dotáhli. Jenže nám trvalo, než jsme zjistili, že to musíme hrát jako inline a ne jako klasický hokej. Do budoucna jsme se určitě ponaučili a věřím, že příští sezonu to bude ještě lepší.

Probíhá již nějaká příprava na druhou ligu?

Příprava probíhá, máme klasickou dvouměsíční letní přípravu, o prázdninách si chvíli odpočineme a pak hurá na led.

Jaká byla tvoje první reakce na to, že ses stal kmenovým hráčem vrchlabského áčka?

Musím říct, že mě varianta stát se kmenovým hráčem překvapila a jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Je radost hrát za Vrchlabí a ještě před tak výbornými fanoušky jací tady jsou. Celkově se ten hokej tady dělá velmi dobře! Chtěl bych poděkovat vedení za tu možnost být Vrchlabák.

Můžete tě i příští sezónu najít mezi mládeží?

Zůstávám trenérem u 5. třídy, tato práce mě moc baví.

Zdá se, že celý rok trávíš na stadionu, ať jako trenér nebo hráč ledního nebo inline hokeje. Zbude ti letos čas na dovolenou? Kam by ses rád podíval?

Na dovču nikam nepojedu, s přítelkyní čekáme přírůstek a tak si odpočinu doma :) Ale určitě do budoucna nějaká dovolená bude a je celkem jedno kde. Hlavně aby tam bylo moře :)

Stadion bude mít ve druhé lize podle prozatímní soupisky velice zajímavý tým. Na koho nebo na co se ty nejvíc těšíš?

Věřím, že budeme mít silný tým, teď podle těch jmen, které by se tady měli objevit, bychom mohli hrát někde v popředí. Nejvíc se těším, až vyjedeme konečně na led a začne sezona.

Sezóna 2013/2014 začíná 14. září. Je to sice ještě daleko, ale jak bys přilákal fanoušky na první domácí zápas proti HC Řisuty?

První zápas hrajeme se silným soupeřem, Řisuty poslední roky patří ke špičce druhé ligy, tak by si fanoušci neměli nechat tenhle zápas ujít. Určitě to bude zajímavý zápas a dobře pro nás skončí.