HC Stadion Vrchlabí – Patrik Fořt a Ondra Hamerský - Vrchlabí nás baví
A Team

Patrik Fořt a Ondra Hamerský - Vrchlabí nás baví

19.06.2013
Jana Poskerová

Příznivci vrchlabského hokeje kvitovali zprávu sporotovního manažera o dohodě v setrvání Fořta a Hamerského ve Vrchlabí. Spokojení byli i oba jmenovaní hráči a náš rozhovor se nesl ve veselém duchu, kde Ondra chvílemi působil jako tiskový mluvčí Patrika, který souhlasně přikyvoval a občas něco doplnil. Což ale nevadí, do sezony je důležité, aby Patrik byl opět výraznou figurou na ledě.

Jak se máte před létem?
P.F. Dobře.
O.H. Konečně máme hezké počasí, jsme v plné přípravě a ještě si pak s Patrikem chodíme ve Dvoře zaběhat. Musím říct, že už se těším na sezonu.

A co nějaké novinky u vás?
O.H. V soukromí nového nic a co se týká po sportovní stránce, tak budeme hrát II.ligu, máme nového manažera, se kterým jsem už mluvili. Známe už jeho představu, tak se chystáme.
P.F. Hlavně jsme se domluvili na pokračování, že oba budeme i nadále hrát ve Vrchlabí. (Se smíchem dodává) A čekáme až tady bude 1.liga.

Patriku, může Vaše setrvání ve Vrchlabí ovlivnit jednání, které teď probíhá v Budějovicích a v Hradci?
(Směje se) No, já jsem tak trochu v očekávání, jestli nepůjdu třeba do Poruby. I to by se třeba mohlo stát.

Ondro, jak je to u Vás se Dvorem?
Všechno už je předběžně domluvené, tyto věci řeší manažer. Teď si polepším, druhou ligu už jsem sice hrál za Trutnov, ale teď je tam spousta změn, spojili se skupiny. Jsem sám zvědavý, jak to budeme zvládat. Sice se to na první pohled nezdá, ale ty výjezdy budou časově náročné. Hlavně doufám, že zase přijdou lidi a budou se hokejem bavit. Oba doufáme, že mančaft bude dobře složený a že zase budeme dobrá parta. Nechtěl bych, aby se to zvrhlo v nějaké individuality.

Je možné, že se potkáte s hráči, kteří s Vámi hráli v Trutnově.
P.F. Ano, možná s Klementem, ten by mohl být dobrý a vyztužil by obranu

Ptát se na lajnu, nebo jestli budete spolu, to je asi zbytečné.
P.F. To je. O tom zatím ještě vůbec nepřemýšlíme, kombinace záleží na trenérovi.
O.H. Jediné co víme, že budeme jezdit spolu ze Dvora. Nic dalšího neřešíme.

Co očekáváte od nové sezony, od II.ligy?
O.H. Každý bude chtít, abychom vyhrávali. Ale to nebude tak jednoduché. Soutěž bude rychlejší, mančafty daleko vyrovnanější, ale my máme výhodu, že na domácí zápasy chodí diváci. Když si vzpomenu, jak jsme jezdili s Trutnovem, tak lidi přišli tak do Hodonína, trocha byla v Kolíně. Jinak to nebylo nic moc. Pro nás je fajn, že Vrchlabí hokejem žije, že je tady dobrá atmosféra jak na ochozech, tak v klubu.
P.F. Já vlastně od II.ligy nečekám nic. Chtěl bych, abychom hráli pěkný hokej, který bude lidi bavit, a u toho abychom vyhrávali.

Změní se pro Vás II.ligou něco?
O.H. Musí se víc trénovat, ale na to jsme zvyklí. Čím víc se bude trénovat, tím to bude lepší. V Trutnově jsme třeba chodili v sobotu a bylo to znát. Jinak kromě mančaftů se toho moc nezmění. Co mě trochu štve, tak je to, že proti nám nenastoupí Trutnov, že nebudeme mít derby, protože to by bylo něco jak pro nás, tak pro diváky. Budeme mít větší zodpovědnost, budeme muset víc dbát i na sebe, na životosprávu. Bylo by fajn, aby dostali v týmu místo ti, kteří se už prosadili v minulé sezoně.
P.F. Souhlasím s Ondrou. Myslím si, že to bude rychlejší, víc silové a nastoupí proti nám lepší hráči, než byli v kraji. Na to se musíme připravit. Bez tréninku to nepůjde a jak říkal Ondra, kostra týmu tady je a doufáme, že se s ní bude dále pracovat.

V loňském roce jste figurovali také u mládeže, budete s nimi pracovat i nadále?
O.H. Předběžně jsme se domluvili, že ano. A z naší strany je zájem spolupráci do budoucna i více rozšířit. Oba jsme něco uhráli, Patrik ten má vůbec zkušeností spoustu, já mám trenérskou licenci, takže proč ty zkušenosti nepředat?
P.F. Práce s mládeží byl jeden z bodů, na kterém jsme se už vloni dohodli. Myslím, že vedení má dobrou koncepci vychovat si hráče a vytvořit kádr, který bude stabilní. Každopádně chci, aby to pokračovalo, protože přece jen aktivní hráč těm klukům dodá zase jiný impuls. Doufám, že jsme u těch kluků dojem zanechali.
O.H. Já bych za Vrchlabí hrál klidně dál i kraj. Mně vyhovuje, jak se to tady vede. Tady to má smysl, koncepci. Je daný plán, který se plní. Až si budu chtít zahrát hokej, když mám čas, tak budu hrát neregistrované. Tady prostě byl řád, chodilo se trénovat, zapojovala se juniorka, to mně prostě vyhovuje. A u té mládeže si prostě myslím, jak říkal Patrik – víc hlav, víc ví.

Kam se chystáte na dovolenou?
O.H. Chtěl bych v červenci někam odletět, místo zatím nevím, ale určitě mám v plánu dva týdny odpočívat.
P.F. Momentálně zařizuju bydlení, takže já poletím tak asi do Ikey.