HC Stadion Vrchlabí – Zprávy z aktivu o II.lize
A Team

Zprávy z aktivu o II.lize

07.06.2013
Jana Poskerová

V pátek 7.6. se sportovní manažer HC Stadion Vrchlabí Jaromír Látal zúčastnil aktivu o II.lize Českého svazu ledního hokeje. Přinášíme aktuální prvotní informace ze zasedání.

Současná podoba II.ligy je oproti loňské sezoně následující: Dvě skupiny A + B, nebo Čechy a Morava, nebo chcete-li skupina západ a východ. Ve skupině Čechy je zatím 17 účastníků včetně Vrchlabí, řeší se ještě účast Písku nebo Chotěboře (!), druhá skupina má účastníků 12. (Přesný seznam účastníků ještě v době vzniku článku na svazových stránkách nebyl.)

Jako hrací dny byly pro II.ligu určeny středa a sobota. HC Stadion Vrchlabí odehraje svůj první druholigový zápas 14.9.2013 na domácím ledě proti HC Řisuty.

Převzato z hokej.cz, autor Adam Bagar:
Nově vytvořené skupiny budou mít naprosto odlišné počty účastníků a tudíž i jiný hrací systém. Zatímco v západní skupině najdeme osmnáct týmů, na východě pouze dvanáct. "Západní skupina A se bude hrát pouze dvoukolově a do play off postoupí šestnáct týmů, zbývající dva si zahrají baráž. Východní skupina B se odehraje čtyřkolově a účast ve vyřazovacích bojích si zajistí klasicky osm týmů, posledního čeká baráž," popisuje Schiefner.

A jak vypadá rozdělení skupin v praxi? K celkům východní skupiny, které po postupu do druhé nejvyšší soutěže opustil Havířov, se nově přidají tři jihomoravské mančafty – Hodonín, Technika Brno a Břeclav. Ale například Moravské Budějovice už měly smůlu a čekají je mimo jiné daleké tripy na západ a sever Čech. Nováčkem soutěže bude podkrkonošské Vrchlabí.

Kluby přišly po vzoru dvou nejvyšších soutěžích také s novinkou a do zápasů budou muset nasazovat hráče ročníku 1991 a mladší. Jejich počet ovšem ještě schválen nebyl, ale s největší pravděpodobností to budou tři. "To je pro mě pozitivní zpráva, na druhou stranu ročníky 1991 už snad ani nelze považovat za mladší hráče," myslí si Vladimír Schiefner, který na svazu vykonává také funkci vedoucího registračního oddělení.

Seznam účastníků II. ligy v sezoně 2013-14: Skupina A (Západ): HC Baník Sokolov, HC Děčín, HC Draci Bílina, HC Klášterec nad Ohří, HC Kobra Praha, HC Milevsko 2010, HC Tábor, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Řisuty, SHC Klatovy, HC Moravské Budějovice 2005, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, NED Hockey Nymburk, SKLH Žďár nad Sázavou, Spartak Pelhřimov, TJ SC Kolín, HC Vrchlabí.

Skupina B (Východ): HC Baník Karviná, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Frýdek-Místek, HC Nový Jičín, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Slezan Opava, HC ZUBR Přerov, LHK Jestřábi Prostějov, VHK Vsetín, SHK Hodonín, VSK Technika Brno, HC Lvi Břeclav.