HC Stadion Vrchlabí – Velice důležité vítězství, říká po Jičíně trenér Biegl
Rozhovory

Velice důležité vítězství, říká po Jičíně trenér Biegl

11.10.2012
Tomáš Pavlík, Radek Havel

Stadion má za sebou už dva zápasy. Lépe řečeno - dva vyhrané zápasy. Ten poslední včera v Jičíně, kdy borci z Vrchlabí vyhráli 6:3. Přinášíme Vám exkluzivní rozhovor s hlavním trenérem A-týmu Mgr. Pavlem Bieglem.

Můžu Vás poprosit o hodnocení zápasu?
Po první třetině, která byla nahoru dolů, tak jsme se podstatně zlepšili v obranné činnosti, a pak to taktéž bylo znát, a přestože Biegl v brance měl řadu pěkných zákroků, tak stejně se vyznamenával domácí golman. Nám dlouho trvalo, než jsme se prosadili. Vítězství je to velice důležité. Šlo on zápas se silným soupeřem, který má výbornou kvalitu. Akorát jediný element, který byl jaksi nepostačující, byl sudí.

Jak jste zatím spokojen s posilami týmu, zejména s Matějíčkem a Bláhou, kteří za Vrchlabí váleli, již v první lize?
Věděli jsme, jaká kvalita přichází, proto jsme také o ně stáli a zatím potvrzují, proč jsme si je do mužstva vybrali.

Můžete nějak zhodnotit výkon sudích v celém zápase? Co ten zákrok na Blažeje v první třetině nebo puštěné či špatně pískané zákroky zejména ve třetí části?
To nemá smysl komentovat. Prostě sudí nás poškozoval prakticky v celém zápas. Zákroky, které domácím pouštěl, především práci holí, tak nám pískal. Jednoznačně tím zápas ovlivnil, naštěstí kluci se nenechali rozhodit a utkání jsme dovedli do vítězného konce.

Jak vnímáte jako mužstvo podporu fanoušků na venkovních stadionech?
O tom není třeba hovořit. Vrchlabští fandové jsou suverénně nejlepší v kraji a určitě byli výborní i v 1. národní lize, takže tady není o čem mluvit.

Hodláte v průběhu sezony zapojit do sestavy A-týmu nějaké juniory?
Určitě ano. Hned jak vyřídíme střídavé starty s týmem HC Krkonoše, tak někteří jedinci určitě šanci dostanou.

Poslední otázka. Jak se vám celkově zatím líbí hra Vašich svěřenců? Naplňuje Vaše očekávání?
V obranné fázi děláme poměrně velké množství chyb, i když zrovna dnes se to přeci jen trochu zlepšilo, tak stejně máme na čem pracovat, hlavně v defenzivní činnosti.

Díky za rozhovor, ať se daří!
Já Vám děkuji.