HC Stadion Vrchlabí – "Každou sezonu beru jako dárek", říká Jirka Jakubec
Rozhovory

"Každou sezonu beru jako dárek", říká Jirka Jakubec

11.09.2012
Raina Jarošová

Už ve středu 12. září se odehraje první přípravný zápas týmu z Vrchlabí. Na svém ledě přivítají Jablonec nad Nisou. Podle útočníka Jiřího Jakubce bude tento zápas křest ohněm. O dalších věcech ohledně hokejového HC Stadionu Vrchlabí se dozvíte v krátkém rozhovoru.

Nová sezona se kvapem blíží. Jak jste si vy sám užil léto a jaká byla příprava celého týmu?

Léto jsem si užil náramně, většinu volného času jsem strávil s rodinou. Jinak příprava týmu probíhala zcela v duchu té loňské. Scházeli jsme se v květnu a červnu 2x týdně, každý jak mohl.

Do týmu Vrchlabí zavítalo spoustu nových hráčů, jak vidíte jejich blízkou budoucnost?

Je pravda, že zatím s námi trénuje 5 vyloženě nových hráčů a všichni by měli znamenat herní posílení týmu. Je důležité, aby zapadli i lidsky do kolektivu a to myslím, že se určitě povede. Připravujeme pro tým "tmelící akci".

Jaký je váš cíl v letošní sezoně? Předpokládám, že chcete zopakovat loňský úspěch po základní části :)

Já osobně beru každou další sezónu jako dárek a u toho taky nevíte, co najdete v krabici, když ji rozbalíte. Loni se nám povedla vytvořit výborná atmosféra uvnitř týmu a diváci vytvářeli výbornou atmosféru na všech stadiónech, kde jsme hráli. Přeju si, aby se nám tohle povedlo zopakovat a pak bude snadné si takovou sezónu užít.

Ve středu se Vrchlabí utká s Jabloncem nad Nisou a v neděli se rozjíždí Metuje Cup, kdy doma uvítáme Novou Paku. Určitě dorazí spousta fanoušků, na co byste je nalákal, na co se mohou těšit?

S Jabloncem to bude křest ohněm, protože pro nás to bude 1.zápas po 5 trénincích na ledě a oni už vlastně finišují s přípravou před soutěží. Takže diváky můžu v obou zápasech pozvat na bojovnost a nadšení, ale na ledě se ještě budeme asi trochu hledat.

Takže neváhejte a přijďte podpořit svoje kluky v prvním zápase letošní sezony! Pivečko, klobásky, párečky a panáčky jsou samozřejmostí :)