HC Stadion Vrchlabí – HC Krkonoše na soustředění
Zápasy

HC Krkonoše na soustředění

23.08.2012
Jana Poskerová

V termínu od 20.8.2012 se konalo letní soustředění HC Krkonoše, družstva trávila přípravu v Trutnově a v Herlikovicích a poprvé se dostala na led jak ve Vrchlabí, tak v Trutnově. O probíhající akci a nadcházející sezoně jsme se bavili s Ivanem Houdou a Martinem Machem.

Co pro Vás představuje soustředění?
IH: Pro tým je to aktivní příprava na ledě a ukončení letní přípravy před závodním obdobím. Soustředění je důležité pro fyzickou přípravu, protože kluci mají v rámci soustředění jiné tréninkové dávky. Kvitujeme taky možnost být spolu, stmelit kolektiv, poznat se navzájem mezi sebou. Kádr obměnil, potřebujeme se tedy poznat. Je to dobré i pro celý realizační tým, že máme možnost poznat kluky i jinak než na ledě. Navíc i realizační tým je nový, na pozici asistenta působí nyní Robin Vlček a vedoucí mužstva je Jarka Krsková.

MM: Je to jak sportovní, tak společenská akce, poznáme se všichni lépe mezi sebou a je tady větší šance poznat kluky i herně. Taky v dorostu je spousta nových hráčů, tak teď máme dobrou příležitost se stmelit.

Jak soustředění probíhá?
IH: Jsme 2x denně na ledě a 2x denně trénujeme na suchu. Kromě klasického tréninku jsme měli pro kluky i zpestření, juniorka měla hodinu zumby. Vzhledem k tomu, že jsme relativně blízko, využíváme k přesunu na zimák kola. Jinak je to klasický průběh: budíček, rozcvička, trénink, jídlo, odpočinek, trénin, večerka. Taková trochu vojna, která některým chybí jako sůl směje se trenér. Ale kluci jsou fajn, poslouchají, neřešíme žádné problémy.

MM: Je to stejné, 2x led a pak suchá příprava zaměřená na obratnost. My to klukům zpestřujeme spíše mimo trénink. Měli jsme nabídky třeba na power jogu, nebo trampolíny, ale zůstali jsme u našich zaběhlých zvyků. Kluky jsme vzali do sauny a pak měli posezení u ohně.

Jak se Vám obměnil kádr?
IH: Přišli mladí hráčí, také pár cizích, z loňska zůstalo asi 9 kluků. Kádr se skládá z 25, což ještě není definitivní. Nad dvěma kluky ještě visí otazník. Soupisku zatím uzavřenou nemáme.

MM: Z minulé sezony zůstalo 6 kluků. Máme kluky na hostování ze Dvora a z Hradce, ostatní nám dorostli z žákovské kategorie.

S jakým očekáváním a cílem jdete do nové sezony?
IH: Držet se ve středu tabulky, mužstvo na to mělo i vloni. Potenciál tady je a pokud kluci budou odpovědní, měli bychom se pohybovat kolem 6. místa. Trenér pomůže, poradí, ale vše ostatní je na klucích.

MM: Udělat kádr a nepohoršit si umístění v tabulce, tedy udržet se do 6. místa.

Můžete srovnat fungování HC Krkonoše za HC Vrchlabí a HC Stadion Vrchlabí?
IH: Spousta věcí z první ligy se zachovala. Pro zabezpečení hráčů a trenérů dělá současné vedení maximum. Organizace šlape na 100%. Spíše bych řekl, že mládež je na vyšší úrovni než dříve. Je to vidět i tady na soustředění, organizace, servis, vedení má prostě zájem, aby se kluci dobře cítili. Celkově by se některé kluby mohly od Vrchlabí učit. Jenom když srovnám zázemí třeba s Trutnovem, tak se na našem zimáku máme zlatě.

MM: Jsem u mládeže už čtrnáct let. Řekl bych, že první liga více táhla i kluky, aby fandili. Ale každopádně musím potvrdit, že ze strany vedení je o mládež větší zájem. Vedení se ptá, komunikace prostě funguje. V první sezoně jsme nastartovali dobře, tak teď jen budeme věřit, že spolupráce bude pokračovat i nadále.