HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Jablonec - Vrchlabí 4:2
Zápasy

HC Stadion z Jablonce výhru nepřivezl

18.03.2018
Vendula Sahánková
Dnešní zápas sice celek HC Stadionu rozjel dobře, ale bohužel se od druhé třetiny přestalo dařit a nakonec tým přivezl domů porážku 4:2 od jabloneckých Vlků. Jediné dva góly za Vrchlabí dal v první třetině David Pojkar a Radek Pilař. Potvrzující branku jabloneckého celku dal vteřinu před koncem Jakub Mulač do prázdné branky.
ČF3, neděle 18.3.2018, 18:00
Jablonec
4:2
Vrchlabí
Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin, Pulec – Homolka, Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Peřina, Demel
Jelínek (Abrahám) – Tržický, Abraham, Pojkar, Jirků (A), Chleborád, Matějček, Erban, Niko – Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip (C), Pšurný, Bláha (A), Šťastný, Pilař, Procházka, Hlaváč
Třetiny: 0:2, 1:0, 3:0  Branky a nahrávky: 32. L.Tondr (Demel), 44. M.Tondr, 55. Víšek (Brokeš), 60. Mulač – 12. Pojkar (Filip), 14. Pilař (Šťastný, Filip). Rozhodčí: Bc. Josef Barek, Luděk Pilný - Svatopluk Marek, DiS. Michal Tasch. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 749. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2. 

Po pár vteřinách byl vyloučen hostující Šťastný. Začátek zápasu se jim tedy moc nevyvedl, ale oslabení zvládli dobře. Ještě před naskočením Šťastného byl vyloučen další vrchlabský hráč. Ani krátkou dvojnásobnou přesilovku Jablonec nevyužil, a navíc se hra posunula do středního pásma. Ve 3. minutě se ke střele dostal Demel, ale Jelínkův beton byl připraven. Šimoníček se v oslabení dostal až před Hosnedla, ten si s ránou poradil. V 6. minutě bylo před Hosnedlem těsno, přes několik hráčů brankář hledal puk, který nakonec ukryl pod lapačku. 8. minuta přinesla velkou šanci pro Stadion, ale Bláhu nakonec Hosnedl vychytal. Následovala akce domácích, kdy se do šance dostal Moravec po přihrávce Víška. Jelínek byl v brance připravený. Další vyloučení přišlo v 10. minutě, tentokrát na domácí straně. Také Vlci se dobře bránili, ale vrchlabští hráči tlačili na soupeře. To se jim vyplatilo v čas 11:20, kdy poslal svůj tým do vedení David POJKAR, který střílel od modré čáry. Hosty gól nakopl a dál se drali dopředu. Pojkarovu střelu Hosnedl chytil. Další branka padla v čase 13:15, opět do jablonecké sítě. Autorem branky byl Radek PILAŘ, proti jehož střele neměl Hosnedl šanci. Jelínek potom vychytal střelu od Tondra. V 19. minutě přišlo několik vyloučení. Nejdříve byli současně vyloučení Demel a Pojkar, po několika vteřinách se k Demelovi posadil Brokeš. Abraham poté promeškal šanci vystřelit a ani Pilař se netrefil mezi tyče.

Po 20 vteřinách hry postupně na led naskočili všichni vyloučení hráči. Ani jednomu z týmu se nedařilo dobře kombinovat a vytvořit si šanci na střelu. Ve 23. minutě se hned po vyhraném buly dal do střely vrchlabský tým, ale ani dorážka nepomohla puku do branky. Hosnedl poté musel zasahovat po střele Procházky. Ve 26. minutě měl na kahánku Jelínek. Místo vyhození puku natrefil přesně na hokejku Havlase, ten ale střílel bez rozmyslu a neúspěšně. Vyloučení na vrchlabské straně mohlo pomoci k první brance domácích. Tondr ani Demel nebyli před Jelínkem úspěšní. Poté byl vyloučen jablonecký Moravec a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Čechurova střela ani nedolétla k Jelínkovi, ale trefila bránícího hráče. Další vyloučení bylo na straně hostů a Vlci tak měli k dispozici přesilovku 4 na 3. I takové oslabení Stadion zvládl bez újmy, Jirků se dokonce dostal ke střele, Hosnedl vyrazil puk betonem. Vlci vstřelil branku až v čase 31:09, kdy se trefil Lukáš TONDR po chybě vrchlabské obrany. Ve 33. minutě byl vyloučen jablonecký Pavlů a Vrchlabí mělo několikrát velký šancí skórovat. Nejdříve se do brejku dostali hostující útočníci a Šťastného střela z otočky jen těsně minula braku. Proti Hlaváčově střele se skvělým zákrokem zaskvěl Hosnedl. Za minutu znovu musel jablonecký gólman zasahovat proti střele Bláhy, který bez přípravy pálil také mimo. Ve 38. minutě dostal domácí Peřina dokonce dva tresty a Vrchlabí tak mělo k dispozici čtyři minuty přesilové hry. Situaci si ale zkomplikovalo vlastním vyloučením. Hra 4 na 4 se nepovedla ani jednomu z týmu, navíc pět vteřin před sirénou byl vyloučen vrchlabský Šimoníček.

Ve 41. minutě byl vyloučen domácí Demel. Hlaváč se nedostal ke střele, po naskočení vyloučeného Vrchlabáka na led hostům začala přesilová hra, kterou ale nevyužili. V čase 43:07 srovnal skóre utkání Martin TONDR, který střílel z úhlu a jeho pokus skončil za zády Jelínka. Hostům nešlo kombinovat a nedostávali se do šancí. Peřina mohl zakončovat, ale puk mu sjel z hokejky. Jelínek poté zasahoval proti střele Pulce, ale měl snadnou práci. Ve 49. minutě přišel o puk Pojkar a následně Tržický rozehrával. V 51. minutě mohl skórovat Havlas, který našel puk na brankovišti. Ten mu ale sjel z hokejky a ze šance nic nebylo. Vyloučení Jablonce v 53. minutě poskytlo šanci hostům. Oslabení zvládli Vlci na výbornou, dokonce se do akce hnal Demel, ale Procházka ho stihl dojet a zabránit gólu. Ten ale přišel v čase 54:36, kdy obrací stav utkání Jan VÍŠEK, který tečoval puk. Vrchlabští tak ztratili dvoubrankový náskok, a navíc museli dohánět ztrátu. Hosté se nemohli dostat k puku, Vlci už si hlídali svoje území. V 58. minutě byl vyloučen Jirků. Jabloneckým se ale nedařilo usadit se v útočném pásmu. Jelínek byl připraven na střelu od Babce, ta nakonec nepřišla. Půl minuty před koncem třetí části se Jelínek odebral na střídačku a Vrchlabí tak útočilo v šesti hráčích. Toho ale Jablonec ještě stihl využít. V čase 59:59 potvrdil vítězství svého týmu Jakub MULAČ, který najel až k Jelínkově brance.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč, trenér HC Stadion Vrchlabí:
Hráli jsme výborně, ale neproměnili jsme spoustu šancí a nevytvořili si větší náskok. Po náhodném vyrovnávacím gólu jsme znervózněli, soupeř byl zbytek zápasu lepší a bohužel zápas otočil. Nedá se nic dělat, v úterý musíme vyhrát a já věřím, že na to máme.