HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Kobra - Vrchlabí 2:5
Zápasy

Vrchlabí zvítězilo nad Kobrou a slaví postup!

09.03.2018
Raina Tomanová
Čtvrtý zápas prvního kola rozhodl o tom, kdo postoupí do dalších bojů v playoff. Podruhé zajížděl HC Stadion na led pražského soupeře a potřetí ho dokázal porazit. První třetina skončila nerozhodně 1:1, ve druhé udeřili pouze hosté a znovu rozhodla třetí část, ve které Vrchlabí vstřelilo tři branky a postupuje tak do dalšího kola!
OF4, pátek 9.3.2018, 18:00
Kobra
2:5
Vrchlabí
Mouček (Bílek) – Skočovský, Šteiner, Drahorád, Verbík J., Verbík R., Kolařík – Mužík, Novák, Matějček Martin, Tuma, Slanina, Chlapík, Kellner, Hlinka, Antončík, Malovický
Jelínek (Abrahám M.) – Tržický, Abrahám L., Pojkar, Jirků, Chleborád, Matějček Martin, Erban, Niko – Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Pšurný, Bláha, Šťastný, Pilař, Procházka, Hlaváč
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:3  Branky a nahrávky: 6. Antončík (Kellner, Šteiner), 43. Matějček (Slanina, Tuma) – 3. Niko (Hlaváč, Urban), 21. Šťastný (Filip, Abrahám), 44. Pšurný (Jirků, Pojkar), 45. Filip (Šťastný), 47. Šťastný (Abraham, Filip). Rozhodčí: Místecký – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5.  

První vhazování dnešního zápasu vyhráli vrchlabský celek, ale domácí tým se nenechal zahanbit a osvobodil se z jejich sevření. Během necelých prvních dvou minut zápasu bylo pískáno přerušení zhruba osmkrát v pásmu domácích. V polovině třetí minuty se rozjel Jan Hlaváč do útočného pásma, ale jeho střelu nadzvedl jeden z obránců Kobry. Puk ale dojel k Jánu NIKOVI a ten dokázal přesně zakončit k levé tyči. Skóre se tak otevřelo pro krkonošský tým. Další větší akci domácí zblokovali do ochranné sítě, ale Stadion byl na ledě ten aktivnější. Ač se Kobře úplně nedařilo a vrchlabští je nechtěli pouštět do svého obranného pásma, tak v polovině šesté minuty projel do útoku Šimon ANTONČÍK a za asistence Davida Kellnera a Dominika Šteinera zakončil za Jelínkova záda. Oba týmy zpomalili své tempo, ale hosté stále drželi puk na svých holích. Během deváté minuty přišli oba týmy o jednoho hráče díky vyloučení. Nejprve z pražského celku zamířil na trestnou lavici Pavel Kolařík za krosček, o několik vteřin později na druhou lavici usedl Tomáš Šťastný za hákování. O první atak se pokusil Skočovský, ale puk se od vrchlabského brankáře odrazil za bránu. I další pokusy končily u Jelínka a do branky se nedostaly. Po zkompletování obou celků se opět o akci pokusil Skočovský, ale ani teč Nováka nevedla k úspěšnému zakončení. Následovala další série přerušení kvůli puku mimo hřiště nebo ofsajdu. Další větší akci zkusil Šimoníček, který křížnou přihrávkou poslal puk Pšurnému. Ten před sebou sice měl prázdnou půlku branky, ale střele zabránil Kolařík a poslal puk Pražanům. Puku se ujal Šteiner, vystřelil rovnou z mezikruží, ale nepřesně. Mouček zachytil do lapačky střelu Nika a hra se začala zrychlovat, ale spíše to bylo o dlouhých přihrávkách podél mantinelu. Vrchlabský celek zavřel domácí v jejich obranném pásmu a kombinoval. V polovině osmnácté minuty se jim ale prosmekl Šteiner a rozjel se proti Jelínkovi. Pražský útočník ale za brankou spadl a hosté tak měli dost času dojet do svého obranného pásma a zažehnat nebezpečí. Na konci devatenácté minuty rozhodčí odpískal vyloučení pro pražského Lukáře Tumu za vražení na hrazení. Kobra tak první třetinu dohrávala v oslabení.

Druhá třetina začala oslabením domácího celku, čehož takřka okamžitě využil vrchlabský celek a Tomáš ŠŤASTNÝ naplnil frázi, že prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Kobra se snažila vyrovnat skóre, držela se v útočném pásmu, ale bez úspěchu. V polovině dvacáté čtvrté minuty se rozjel tým hostů proti Moučkovi, vstřelili gól, ten ale nebyl uznán kvůli kopnutí puku. O minutu později se tým z Krkonoš dostává do oslabení, kdy na trestnou lavici zamířil Daniel Miškovský za držení. Ačkoli to byla přesilová hra pro domácí tým, moc to tak nevypadalo, hosté se nenechali zahanbit a v klidu dál útočili. Nejaktivnějším hráčem domácího týmu dnes byl rozhodně Dominik Šteiner. Nechyběl u žádné větší akce svého celku a tak tomu bylo i u tlaku na Jelínka ve třicáté minutě, kdy nejprve nastřelil nohu soupeře a poté byl u dorážek do pevných betonů vrchlabského brankáře. O minutu později následovalo další vyloučení na straně vrchlabského týmu, kdy na trestnou lavici zamířil Martin Matějček za podražení a o pár vteřin později jej následoval pražský Šimon Antončík taktéž za podražení. Hra se ustálila ve středním pásmu, při hře 4 na 4 to bylo velice vyrovnané. Po střetu s Tumou zůstal na ledě ležet Radek Pilař, ale po chvíli se dokázal postavit na nohy a odjet na střídačku. Po návratu obou vyloučených hráčů se pokusil Verbík nahodit puk na bránu, ale Jelínek puk pokryl. Hlinka dostal přihrávku do pravého kruhu, rovnou vypálil, ale přestřelil Jelínkovu branku. Horké chvilky připravila Kobra hostujícímu celku, kdy byli vrchlabští obránci uzavření ve svém obranném pásmu a pražští útočníci se snažili je udolat. To se jim ale nepovedlo a krkonošští se osvobodili. V tom okamžiku oba celky rychle vystřídaly. Zámek se ale rychle překlopil na druhou stranu a pražští měli co dělat, aby ubránili svého brankáře. Skrumáž u branky skončila drobnou potyčkou, ale vše bylo vyřešeno bez trestů. Ten ovšem po chvíli následoval pro pražského Pavla Kolaříka a to za nedovolené bránění. Hosté se snažili přesilové hry využít, ale nedařilo se jim. Ke konci třetiny se oslabené Kobře dařilo držet puk v útočném pásmu. Druhá třetina skončila několik vteřin po naskočení Kolaříka na led.

Třetí třetina začala lépe pro domácí celek, hned zkraje se jim povedlo překonat obranu vrchlabského týmu, Michal Slanina sebral puk hostům a přesnou přihrávkou si našel Martina MATĚJČKA, který z meikruží odpálil puk do pravého horního rohu a překonal tak Jelínka. To se ale celku z Krkonoš vůbec nelíbilo a tak takřka okamžitě zorganizovali útok proti Moučkovi, který byl překonán Michalem PŠURNÝM, kterému asistoval Tomáš Jirků a David Pojkar. A o několik vteřin později přihrál Tomáš Šťastný vrchlabskému kapitánovi Martinu FILIPOVI, který znova překonal Moučku a domácí celek si tak vyžádal oddechový čas. Oba týmy hru zklidnily a nabíraly další síly. Ač se zdálo, že i hosté si vybírají chvilku oddechu, bylo tomu naopak. Tomáš ŠŤASTNÝ zvýšil na tříbrankový náskok díky nepřehledné situaci kolem pražského brankáře. Ofsajd zastavil domácí útočnou akci. Vrchlabští fanoušci přijeli v hojném počtu, ale ani domácí fans se nenechali zahanbit a dorazili ve vyšším počtu. V padesáté minutě byl vyloučen vrchlabský Daniel Miškovský za hrubost. Kobra přesilové hry okamžitě využila, střelu od modré poslal na Jelínka Skočovský. Vzápětí se do obrovské šance dostal Antončík, když před odkrytou částí branky vypálil, ale vrchlabský brankář zvládl puk vyrazit hokejkou do ochranné sítě. Následovalo vyloučení na straně domácího celku a na trestnou lavici zamířil Adam Chlapík za sekání. O půl minuty později se na led vrátil Miškovský. Další pokus o překonání Moučka měl Tomáš Šťastný, byl před pražským brankářem úplně sám, ale domácí gólman dokázal zasáhnout hranou betonu a puk vyrazit. Kobra se rozlítila a tlačila se za snížením skóre, ale Jelínek likvidoval jeden pokus za druhým. Ke konci utkání již začínalo být jasno, jak to skončí a tak se hostující celek už jen snažil držet puk na svých holích a nepouštět domácí do šancí. Padlo i několik pokusů o další překonání Moučka, který se ale nenechal a již žádný gól nepustil. Domácí celek se i tak na poslední chvíli pokusil o útok, ale zastavil jej ofsajd.

Vrchlabští si tak domů odvážejí třetí vítězství v play-off a jasný postup do čtvrtfinále.


Ohlasy trenérů