HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Jablonec - Vrchlabí 8:4
Zápasy

Vrchlabští nestačili na jablonecké vlky

07.02.2018
Vendula Sahánková
Dnešní zápas sice začal pro vrchlabské dobře, první branku zápasu dal Jiří Šimoníček s asistencí Pšurného a Jirků. Bohužel další vývoj zápasu pro náš tým již tak pozitivní nebyl. Jablonečtí Vlci si užívali dominance v zápase a během druhé třetiny nastříleli vrchlabským čtyři branky. Třetí třetina již byla herně vyrovnaná, oba týmy daly shodně po třech brankách.
38.kolo, středa 7.2.2018, 18:00
Jablonec
8:4
Vrchlabí
Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Holub, Tondr Martin, Pulec – Babec, Bříška, Tondr Lukáš, Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Peřina
Jelínek (Abrahám) – Abraham, Pojkar, Jirků, Chleborád, Havránek, Matějíček, Niko – Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Pšurný, Chalupa, Bláha, Šťastný, Moník
Třetiny: 1:1, 4:0, 3:3  Branky a nahrávky: 15. Víšek (L.Tondr), 29. Brokeš (Pavlů), 38. Mulač (Bříška), 38. Nevyhoštěný (Pavlů), 40. Mulač (Čechura), 47. L.Tondr (TS), 50. Moravec (Bříška), 52. Bříška (Mulač) – 7. Šimoníček (Pšurný, Jirků), 43. Šťastný (Filip, Pojkar), 55. Miškovský (Šimoníček), 59. Pojkar (Niko, Šťastný). Rozhodčí: Knapík - Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 391. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 7:2, 8:2, 8:3, 8:4.  

Jako první zaujali palební pozice domácí, Jelínek střelu chytil do rukavice. Také na druhé straně se pokusil o branku Bláha, ale Hosnedl byl připraven. Ve 2. minutě se do šance dostali Peřina a Havlas, Jelínek puk vyrazil betonem. Niko se sice dostal do pásma, ale jeden z obránců mu ve střele zabránil. V 5. minutě se do akce dostali Víšek a Bříška. Druhý jmenovaný ale nestihl zpracovat puk a jeho střela z úhlu by neměla smysl. Miškovského střela skončila pouze u Hosnedla. V čase 6:10 se za HC Stadion trefil Jiří ŠIMONÍČEK a otevřel skóre utkání. V 9. minutě to bylo opět Vrchlabí, kdo ohrožoval branku. Miškovského střelu si Hosnedl pohlídal. Pojkar se od modré čáry v 11. minutě snažil domácího brankáře překvapit, ale neúspěšně. 14. minuta přinesla první vyloučení v zápase na straně hostů. Jablonec se ale nedokázal v přesilové hře dostat přes střední pásmo. Branka se jim povedla až v čase 14:52 zásluhou Jana VÍŠKA. V 17. minutě utekl puk Pšurnému. 18. minuta přinesla zajímavou akci v podání Babce, který se dostal až před Jelínka. Puk se sice dostal za něj a mířil do branky, svou hokejkou ho ale odpálil vrchlabský hráč. Další vyloučení přišlo v 19. minutě opět na vrchlabské straně. I ve čtyřech hráčích se HC Stadion dostal do brejku, Kerekaničova přihrávka ale k Pšurnému nedošla.

Druhá třetin začala krátkou přesilovkou pro Jablonec. Ten se ale k ničemu nedostal a už v pěti hráčích Stadion nahazoval do útočného pásma. Ve 24. minutě tečoval střelu Urbana Čechura mimo branku Hosnedla. Ve 27. minutě měli puk na hokejkách Pilař a Zeman, ale dostal se pouze k zakázanému uvolnění. Vlci se dostali do vedení v čase 28:15 zásluhou Tomáše BROKEŠE, který tečoval střelu Pavlů od modré čáry. Hned na to se mohl Jablonec radovat znovu, jeho blafák se ale nepovedl. Ve 29. minutě byli vyloučení Matějíček a Peřina. Jelínek předvedl parádní zákrok proti Tondrovi. 32. minuta byla opět v režii Jablonce, znovu to byl Tondr, kdo se ocitl před Jelínkem. Obránce Stadionu ale zasáhl a srazil puk do ochranné sítě. Ve 35. minutě bylo po faulu na Pšurného nařízeno trestné střílení, které zahákovaný hráč Vrchlabí nevyužil ve prospěch svého týmu. Další šance Jablonce přišla ve 36. minutě, kdy Havlas přihrával Nevyhoštěnému. Ten ale branku Vrchlabí minul. Vyloučení na vrchlabské straně přišlo ve 37. minutě. Dalším, kdo si šel sednout na trestnou lavici k Nikovi, byl Šimoníček a dal tak soupeřovi výhodu dvou hráčů na ledě. Toho Vlci využili v čase 37:36, kdy se trefil Jakub MULAČ po skvělé akci společně s Bříškou. Trvalo 20 vteřin a Vlci vedli už 4:1! Michal NEVYHOŠTĚNÝ stál na modré čáře a jeho střela mířila přesně do branky. Po této brance přišlo střídání vrchlabských brankářů, Jelínka nahradil Abrahám. Ten ale v síti lovil puk hned minutu a půl po naskončení do hry. V čase 39:29 to byl znovu Jakub MULAČ, kdo vstřelil branku. Jeho střela mířila mezi nohy Abraháma, který se sice snažil, ale gólu nezabránil.

Na začátku třetí části byli aktivnější hosté, ale v útočném pásmu nic nevymysleli. Ve 43. minutě byl vyloučen domácí Brokeš. Vlci se ale nezalekli, a v oslabení se dostali do přečíslení, které skončilo v Abrahámovi. Po půl minutě přesilovky se ale prosadil HC Stadion, v čase 42:41 se prosadil Tomáš ŠŤASTNÝ. Ve 47. minutě přišlo trestné střílení i pro Jablonec po podražení Lukáše Tondra. A ten se nemýlil a přidal další branku ranou mezi betony. Pětibrankový rozdíl zařídil v čase 49:10 Jiří MORAVEC, kterému přihrával Bříška. V 51. minutě byli vyloučení Urban a Havlas. Hra ve čtyřech přinesla branku Vlkům, v čase 51:43 se trefil Kamil BŘÍŠKA, který si s vrchlabským brankářem pohrál. Hned poté se před Abrahámovou brankou ocitl Brokeš, ten ale trefil pouze tyč. V čase 54:02 se i hosté ukázali, že se rozhodně nevzdávají a Daniel MIŠKOVSKÝ snižuje na 3:8. Abrahám v 57. minutě měl velké štěstí, že puk po útoku Bříšky neskončil v brance. V 59. minutě byl vyloučen Nevyhoštěný. Na trestnou lavici ho následoval Babec a tuto dvojnásobnou přesilovku v čase 58:31 využil David Pojkar, který měl štěstí a jeho střela mířila nad vyrážečku.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč, trenér HC Stadion Vrchlabí:
Prohráli jsme, přesto máme alespoň to, co jsme potřebovali - máme s Jabloncem lepší skóre ze vzájemných zápasů, tudíž při shodě bodů budeme před nimi.
Klukům musím poděkovat, že to vydrželi, protože při takto tendenčně řízeném zápase, nebylo absolutně možné vyhrát. Jsme rádi, že jsme nepřišli o nějakou "registačku", protože sám bych to asi nevydržel a zkratoval bych, proto klukům ještě jednou děkuji, že tu komedii vydrželi celý zápas.