HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Řisuty - Vrchlabí 2:5
Zápasy

HC Stadion pokračuje na vítězné vlně

29.11.2017
Raina Tomanová
Další tři body si zapsal vrchlabský tým na ledě Buldoků. Po první třetině vedlo Vrchlabí již 2:0, ve druhé se dvakrát trefili domácí. Třetí perioda ale patřila Stadionu, zásluhou Nika, Šťastného a Pojkara získal další cenné vítězství a má z posledních třech utkání plných devět bodů.
21.kolo, středa 29.11.2017, 18:00
Řisuty
2:5
Vrchlabí
Ilašenko (Švihálek) – Babický, Kužel, Havelka, Dostál, Bílek, Zderadička, Petržílka – Krpata, Kos (C), Vyskočil – Schildhabel, Patyk, Vildumetz – Fortelka, Hampl, Záleský – Choc
Jelínek (Abrahám) – Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Jirků (A), Matějček, Kerekanič – Procházka, Filip (C), Šťastný – Miškovský, Urban, Pšurný – Oppelt, Šimoníček, Bláha (A) – Chalupa, Šlaicher, Moník
Třetiny: 0:2, 2:0, 0:3  Branky a nahrávky: 37. Krpata (Babický, Kos), 38. Patyk (Vildumetz, Havelka) – 3. Moník (Chalupa), 15. Urban (Mišovský, Pšurný), 43. Niko (Šťastný), 56. Šťastný (Filip), 59. Pojkar (Urban, Pšurný). Rozhodčí: Nepomucký – Marek, Kučera. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5.  

První třetina začala svižným tempem, které vyvrcholilo gólem Filipa MONÍKA ve třetí minutě a vrchlabští se mohli radovat z první branky. Domácí nebyli moc pozorní a tak se snažil další šance využít Tomáš Šťastný, ale bez úspěchu, Ilašenko puk chytil. Hra se rychle přesouvala ze strany na stranu, brankáři obou týmů byli plně vytíženi. Na začátku sedmé minuty se opět zmocnil puku Tomáš Šťastný, zkusil přehodit Ilašenkův beton, ale ten zakročil lapačkou a puk si chytil. Hra dále pokračovala ve svižném tempu, jeden útok střídal druhý, puk doslova létal ze strany na stranu. V osmé minutě se do šance dostal domácí Ondřej Krpata, když se po tečované přihrávce od Havelky dostal do samostatného úniku, pokusil se o střelu zleva, ale Jelínek skvěle vyrazil puk betonem a nedal řisutskému útočníkovi šanci. První vyloučení přišlo těsně před koncem dvanácté minuty a to rovnou na obou stranách – Ondřej Krpata si šel na trestnou lavici sednout za hrubost na 2min a Ján Niko na 2min za krosček a 10min jako osobní trest za hrubost. Jako náplast za Nikovo vyloučení nadělil Ilašenkovi Patrik URBAN hezkou branku, která byla zároveň i trestem za špatné střídání domácích a nepovedený útok Miškovského. Další šanci měl kapitán vrchlabských Martin Filip, když před sebou měl prázdnou branku, ale domácí obránce na poslední chvíli zakročil a zabránil tak dalšímu gólu. O minutu později se ocitl před brankou Patrik Urban, ale svoji šanci promrhal hledáním spoluhráče. Do konce třetiny se puku drželi hosté, jen těsně před koncem se domácí Petr Patyk dostal podél pravého mantinelu do útočné třetiny, ale Jelínek nezklamal a střelu zachytil.

Druhá třetina začala střelou Krpaty, ale Jelínek zasáhl vyrážečkou a puk podržel. Vhazování vyhrál hráč hostí a do útočné třetiny vyrazil Patrik Urban, ale branku netrefil. Domácí se pustili do útočných akcí, ale ani jedna nevedla do zdárného konce. Pět minut po začátku třetiny následovalo další vyloučení a opět to byl Ján Niko, tentokrát za podražení. Vrchlabští se ale během oslabení nenechali zahnat do úzkých a srdnatě bránili proti útočícím domácím. Nejaktivnější dvojice byl Patyk s Schildhabelem, několik akcí bylo čistě v jejich řežii. Nejvýrazněji zabojovali ve 28. minutě, ale Patykova střela se jen odrazila od Jelínka zpět do prostoru. Hosté po chvilce přišli o dalšího hráče, na trestnou lavici si šel sednout Tomáš Jirků za podražení. Ale i v oslabení se vrchlabští nedali a dostali se do přečíslení v útočné třetině. Střela Martina Filipa ale skončila na hokejce obránce. Domácí se přesunuli do svojí útočné třetiny, ale jejich střely ve vrchlabské brance neskončily. Ve 35. minutě zápasu padlo další vyloučení, opět na straně vrchlabského týmu a o necelé dvě minuty později se k Tomáši Oppeltovi přidal Filip Moník. Chvilku po vyloučení Filipa Moníka se řisutským podařilo zformovat útok a v přesilovce pět na tři zaútočili proti Jelínkovi, který byl prostřelen Ondřejem KRPATOU s asistencí Tomáše Babického a Matěje Kose. A o necelou minutu později přihrál Vildumtz Petru PATYKOVI a ten zkušeně zakončil k pravé tyčce a tak domácí srovnali stav zápasu na 2:2. Vrchlabští se rozjeli do útočné třetiny a Tomáš Šťastný se pokusil dostat k Ilašenkovi, ale bez úspěchu. Vteřinu před ukončením třetiny se na trestou lavici znovu dostává Ján Niko, tentokrát za podražení.

Ačkoli vrchlabští začali poslední třetinu v oslabení, nedali domácím moc velkou šanci se dostat k puku. Chvilku po naskočení na led se Ján NIKO rozjel proti Ilašenkovi a díky přihrávce Šťastného zleva dal gól k levé tyči a hosté se tak dostali do vedení 3:2. Nepřesné vedení puku domácích vedlo k šanci pro Vrchlabí, ale hosté si nedokázali vytvořit dostatečně dobrou pozici pro střelu. Hra se postupně přesouvala z jedné útočné třetiny do druhé, ale ani jedna strana nedokázala vytvořit fungující postup pro gólovou situaci. V 52. minutě následovalo další dvojité vyloučení, za Řisuty šel na trestnou lavici Tomáš Babický pro hrubost a za Vrchlabí Tomáš Tržický za držení spoluhráče. Matěj Kos se dostal k puku, vjel do útoku, objel branku, snažil se najít prostor mezi Jelínkem a tyčkou, ale jeho snažení bylo marné. Další pokus o branku vzešel z hokejky Tomáše Bláhy, ale Ilašenko se nedal a puk chytil do lapačky. Vystřídalo se několik dalších pokusů na obou stranách, ale se šťastným koncem skončil až ten Tomáše ŠŤASTNÉHO s asistencí Martina Filipa na začátku 56. minuty. Domácí se nedali, Krpata se rozjel proti Jelínkovi, ale ten ránu vychytal lapačkou. Necelou minutu a půl před koncem zápasu se pokusil David POJKAR vystřelit od modré čáry přesně do středu branky a puk propadl mezi Ilašenkovi betony a tak Vrchlabí zvýšilo svůj náskok na 5:2. Domácí zvýšili svoji obranu a uhájili pouze tříbrankový náskok hostí do konce zápasu.

Dnešní zápas dopadl ke spokojenosti hráčů vrchlabského týmu i fanoušků a Vrchlabí tak dohání Kobru v tabulce, na její překonání chybí už minimum. Tímto vás zveme na sobotní domácí zápas proti HC Draci Bílina a doufáme, že přijdete fandit ve velkém počtu.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč, trenér HC Stadion Vrchlabí
Dnešní zápas byl pro nás těžký z mnoha důvodů. Týden jsme nehráli, kluci dostali 4 denní volno, aby si vyčistili hlavu od hokeje.
Narazili jsme na soupeře, který je sice poslední, ale dokáže potrápit. Začali jsme na 4 pětky a v celku dobře, ale pomalý led, komorní atmosféra a v druhé třetině častá vyloučení, nás dostaly z tempa. Třetí třetinu jsme odehráli na 3 pětky, dostali jsme se do správné provozní teploty a utkání zaslouženě dotáhli do vítězného konce.
V sobotu nás čeká, hlavně psychicky, těžký zápas, protože cokoliv jiného než 3 body by každý bral jako neúspěch.
Tak nás, prosím, přijďte v co největším počtu podpořit.Děkuji