HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Trutnov - Vrchlabí 3:4
Zápasy

Stadion si veze z Trutnova tři body!

18.11.2017
Vendula Sahánková
Fanoušci HC Stadionu se dočkali a tým veze domů z Trutnova tři body za zasloužené vítězství. O dnešní branky se postarali pánové Niko, Bláha, Urban a Havránek. Krkonošské derby bylo vyostřené a tomu i odpovídal průběh zápasu plný vylučování a konfliktů.
19.kolo, sobota 18.11.2017, 18:00
Trutnov
3:4
Vrchlabí
Jeschke (Ašenbenner) – Poul (A), Vácha, Fedulov (A), Bezděk, Suvorov, Suk, Machač – A.Půlpán (C), Martinec, Svoboda, T.Půlpán, Kastner, Zahradník, Janoušek, Smékal, Voženílek, Vacek
Abrahám (Jelínek) – Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Chleborád, Erban, Kerekanič – Bláha (C), Jirků (A), Šťastný, Moník, Urban, Pšurný, Miškovský, Šimoníček, Oppelt, Mach, Šlaicher, Chalupa
Třetiny: 1:1, 2:2, 0:1  Branky a nahrávky: 16. T.Půlpán (Bezděk, Fedulov), 25. T.Půlpán (Kastner, A.Půlpán), 34. Poul (Svoboda, Vácha) – 18. Niko (Urban, Pšurný), 39. Bláha (Šťastný), 40. Urban (Niko, Pojkar), 43. Havránek (Bláha). Rozhodčí: Vokřál – Svatopluk, Horažďovský. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1368. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 3:3, 3:4.  

Hned úvodní rozehrání se více vyvedlo vrchlabskému týmu a pozornost Jeschkeho vyzkoušel Jirků. Prvním vyloučeným tohoto zápasu byl Chalupa z vrchlabského týmu za hákování. Abrahám se při rozehrávce nedal rozhodit a vyhodil puk až k Jeschkemu. Hra se přesouvala ze strany na stranu, ale nikdo se neodhodlal k aktivnější hře. Kastner nahrál Zahradníkovi, ten zkusil vystřelit na Abraháma, ale díky teči jednoho z obránců letěl puk za branku. V páté minutě se rozjel proti Jeschkemu Tomáš Štastný, ale jeho střela mířila příliš vysoko. Dalším, kdo zkusil pozornost trutnovského brankáře, byl Tomáš Oppelt, ale Jeschke tvrdou střelu chytil do lapačky. V osmé minutě následovalo druhé vyloučení utkání, tentokrát ale v trutnovském týmu a Suk si šel sednout za podražení. Vrchlabští se snažili využít přesilové hry, ale nedařilo se jim. V polovině první třetiny se do šance dostává Voženílek, ale jeho střelu Abrahám vyrazil. Prvním úspěšným střelcem utkání se stal v šestnácté minutě Tomáš PŮLPÁN, který prostřelil Abraháma za asistence Lukáše Bezděka a Pavla Fedulova. Vrchlabští ale na odvetu nenechali dlouho čekat a k radosti svým fanoušků na začátku osmnácté minuty využili přesilovou hru a Ján NIKO s pomocí Patrika Urbana a Michala Pšurného ukázal Jeschkemu, jak vypadá povedená střela. Minutu před koncem třetiny byl vyloučen Urban za hrubost a tak si druhou polovinu trestu odpykal na začátku druhé třetiny.

Druhá třetina začala oslabením vrchlabských, ale to trvalo pouze minutu a nestalo se nic závažného. Chvilku po naskočení Urbana zpět na led se rozjel proti Jeschkemu Chalupa a vystřelil, ale trefil jen jeho vyrážečku. Necelých pět minut po začátku třetiny se rozjel Lukáš Kastner do útočného pásma, kde hned za modrou hledal někoho ze spoluhráčů. Naneštěstí pro vrchlabské jeden z obránců srazil puk na Abrahámův beton, tam ho našel Tomáš PŮLPÁN a trefil prázdnou branku a dostal tak domácí celek do vedení 2:1. Chvíli se hra přesouvala z jedné poloviny na druhou, ale pak se vrchlabští přesunuli do útoku a snažili se znovu vyrovnat, avšak bez úspěchu. Fedulov se rozjel proti Abrahámovi, vystřelil, střela vypadla brankáři z lapačky, ale byl stále rychlejší než domácí bek, který se snažil puk dostat do branky. O několik minut později odskočili domácí na rozdíl dvou branek a to zásluhou Ondřeje POULA, který využil přihrávky od Daniela Svobody a vstřelil gól. Hosté se nevzdali nadějí, proti Jeschkemu se rozjel Jirků a po nahrávce od Šimoníčka vystřelil, ale Jeschke jeho střelu chytil. Trutnov se opět dostal do oslabení a na trestnou lavici se posadil Poul za vysokou hůl. Kuriózní situací se stal tvrdý náraz domácího Davida Voženílka do Daniela Miškovského, který vypadl z hrací plochy skrz špatně zavřená dvířka. Těsně před koncem trutnovského oslabení se proti Jeschkemu rozjel Tomáš Šťastný spolu s Tomášem BLÁHOU a spolu snížili stav na 3:2. A těsně před koncem třetiny se pokusil o střelu Niko, Jeschkeho nepřekonal, ale puk ležící před domácím brankářem uviděl Patrik URBAN a dostal ho za Jeschkeho záda.

Na začátku třetiny se domácí prudce rozjeli proti Abrahámově brance, ale Poulova střela ji těsně minula. Tomáš Oppelt tvrdě narazil do Tomáše Půlpána a ten se těžce zvedal z ledu. Necelé tři minuty po začátku hry vrchlabští otočili stav zápasu na 3:4 zásluhou Tomáše Bláhy a Štěpána HAVRÁNKA. Hra se začala přiostřovat a necelou minutu po brance vrchlabských následovalo dvojité vyloučení – za každý tým si šel sednout na trestnou lavici jeden z hráčů. A po necelé minutě je následoval další z vrchlabských hráčů – tentokrát Šimoníček za podražení, a hra tak pokračovala 4 na 3. Trutnovští se však nevzdali a vyjeli do útočného pásma, kde se Kastner ocitl ve střelecké pozici, ale Abrahám ji odrazil do ochranné sítě. Sotva se oba týmy zkompletovaly, už zase se pískalo vyloučení, tentokrát na straně Vrchlabí a na trestou lavici si šel sednout Bláha za podražení. Hosté se nenechali rozhodit a i v oslabení se rozjel Šimoníček se Šťastným proti jedinému obránci Trutnova, ale Šťastného střela se zastavila o Jeschkeho beton. Následovalo několik dalších vyloučení na obou stranách. Pět minut před koncem si vyžádal domácí tým oddechový čas. V 56. minutě se strhla na ploše hromadná šarvátka, která vyústila v trojnásobné vyloučení. Za Trutnov šel na trestnou lavici Tomáš Půlpán za krosček a Daniel Svoboda za hrubost a za Vrchlabí Tomáš Oppelt za hrubost. Minutu před koncem se rozhodl Jeschke jít na střídačku a Trutnov tak hrál se šesti hráči v poli. Necelou půlminutu před koncem si oddechový čas vybral i tým hostů. Posledním vyloučeným zápasu se stal Lukáš Bezděk, který se posadil na trestnou lavici deset vteřin před koncem za podražení. A tím i zápas skončil.

Vrchlabští si tak domů odvezli tři body, které jim v tabulce pomůžou k udržení pátého místa. Děkujeme fanouškům za jejich podporu a věříme v další kladný výsledek při středečním zápase na domácí půdě proti HC Děčín.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč, trenér HC Vrchlabí

Vae victis! To bylo heslo dnešního dne. Naštěstí nás se to tentokrát netýká.
Dnes vydřený zápas a naše super přesilovky. Snad nás to zvedne, ale ve středu k nám přijede Děčín, který je v naší situaci velké sousto, přesto věřím, že pojedeme na krev a uděláme nějaké body.
Děkuji fanouškům za báječnou atmosféru, jsme prostě jeden tým!

KOMENTÁŘ HRÁČE:
#24 Patrik Urban

K zápasu: Dnešní zápas byl odmakaný od všech. Bylo vidět, že jsme se semkli a šli jsme do toho jako tým. Od tohoto zápasu se můžeme odrazit. Dnešní výhra patří těm fanouškům, kteří nás stále podporují! Velký díky!
Ke gólů: Moc toho nevím, sehráli jsme tu přesilovku podle představ. Pak tam puk zůstal tak jsem do něj píchl a naštěstí se dostal za brankovou čáru :). Doufám, že ve středu předvedeme stejný výkon!