HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Kobra 2:7
Zápasy

Kobra Praha si odváží tři body

11.11.2017
Raina Tomanová
Celkem jednoznačnou výhru hostů přinesl sobotní zápas. Už v úvodní třetině se Kobra Praha třikrát prosadila. HC Stadion sice odpověděl jednou brankou, ale v poslední části se hosté opět trefili třikrát a zvítězili celkově 7:2.
17.kolo, sobota 11.11.2017, 18:00
Vrchlabí
2:7
Kobra
Jelínek (Abrahám od 21.), Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Moník, Erban – Bláha (C), Jirků (A), Šťastný, Miškovský, Urban, Pšurný, Oppelt, Šimoníček, Mach, Šlaicher, Rychlovský
Bílek – Semrád, Skočovský, Vokurka, Verbík, Kolařík, Vacek – Chlapík, Antončík (C), Jedlička, Hlinka, Novák, Šteiner (A), Tuma, Matějček, Čurda, Doležal
Třetiny: 0:3, 1:1, 1:3  Branky a nahrávky: 36. Urban (Pšurný, Pojkar), 50. Pšurný (Urban) – 8. Novák (Tuma, Antončík), 14. Hlinka (Jedlička), 15. Matějček (Čurda, Chlapík), 25. Chlapík (Matějček, Čurda), 46. Šteiner, 50. Jedlička (Doležal, Kolařík), 60. Jedlička (Doležal). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1 . Diváci: 834. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 1:4, 1:5, 1:6, 2:6.  

Úvodní vhazování vyhráli hosté a jako by tím ukázali, jakým směrem se utkání vydá. Domácí se snažili, během první minuty se rozjel Šťastný proti pražskému brankáři, ale ten rychle zareagoval a dal betony k sobě. Vrchlabští se nemohli dostat ze středního pásma, až jim Vacek sebral puk, rozjel se proti Jelínkovi, ale neproměnil. Pražský celek se usadil v útočném pásmu, ale Stadion jim dokázal puk sebrat a Bláha založil akci. Jeho pokus o umístění puku do branky z nulového úhlu se nesetkal s úspěchem. Kobra se rozjela k další akci, domácí mají plné ruce práce, ale puk nakonec skončil v ochranné síti. Před koncem sedmé minuty se do první vetší šance domácích dostal Pšurný, ale pražského brankáře neprostřelil. O necelou minutu později se Kobra rozjela do útočného pásma, našla výhodnou palebnou pozici a Dominik NOVÁK se trefil za Jelínkova záda. Domácí se ihned pokusili o odvetu, ale střela Šťastného skončila v Bílkově náručí. Následovalo první vyloučení v pražském celku za zdržování hry a první možnost domácích jim oplatit gól. Přesilovku bohužel nevyužili, hosté jim nedali šanci a dobře bránili. Ve 13. minutě se dostal šanci Miškovský, dostal puk na hokejku, ale ten prapodivně poskakoval nad Bílkem, ale až do branky nedoskočil. Jedlička si připravil puk na modré čáře, vystřelil, Jelínek střelu chytil, vyhodil, ale puk se dostal na hokejku Filipu HLINKOVI, který už dokázal zakončit za záda vrchlabského brankáře. Domácí po rozehrávce přišli o puk a tak se do tříbodového náskoku dostala pražská Kobra díky Martinu MATĚJČKOVI. Domácím se nedařilo zakončit ani jednu z akcí, kterou se snažili rozjet proti Jelínkovi. 39 vteřin před koncem první třetiny bylo nařízeno trestné střílení pro Kobru, ale Dominik Novák jej k radosti domácích fanoušků i hráčů neproměnil. Zbývající čas třetiny se odehrával okolo branky domácích.

Stadion se po první třetině rozhodl vyměnit brankáře a místo Jelínka nastoupil Abrahám, který si na puk sáhl už během první půlminuty hry. Hosté se přesunuli do útočného pásma, jejich kombinace ale nechali Abraháma chladným a puk neumístili za jeho záda. Novák se snažil probořit obranu domácích, ale nepovedlo se mu to. Ve 23. minutě padlo první vyloučení pro domácí celek – na trestnou lavici si šel sednout Ján Niko za sekání. První pokusy Kobry o využití přesilové hry byly nesmělé, ale těsně před koncem se podařilo umístit puk za Abrahámova záda a autorem branky se stal Adam CHLAPÍK. Domácí se dostali do úzkých, několik hráčů si začalo cosi vyříkávat u Abrahámovy branky a bylo z toho vyloučení Reného Macha za hákování. Hosté přesilové hry nevyužili, protože domácí brankář si své území hlídal velmi dobře. Tomáš Šťastný několikrát vyjel proti Bílkovi, jeho první střelu zblokovali obránci a druhá šla do Bílkovy výstroje. Ve 29. minutě byl odpískán ofsajd, jeden z hráčů Kobry zůstal ležet na ledě u trestné lavice domácích. V polovině druhé třetiny následovalo další vyloučení, tentokrát na straně pražského celku a na trestnou lavici šel Dominik Novák za hákování. Domácí celek se nepouštěl do ničeho velkého a držel hru ve středním pásmu. V 36. minutě se domácí dočkali a Patrik URBAN za pomoci Michala Pšurného dostal puk za Bílkova záda. Vzápětí se pokusil o další gól Tomáš Jirků, ale trefil se přímo do Bílka a jeho výstroje. Chvíli to vypadalo, že oba celky odpočívají, ale pak se hosté rozjeli přímo proti Abrahámovi a ten jejich velkou šanci vychytal. Poslední minuta byla ve znamení domácích, kteří se snažili ještě zvrátit výsledek.

Třetí třetinu zahájil pražský celek akčněji a dal Abrahámovi více zabrat. Ve 42. minutě byl vyloučen hráč Stadionu Tomáš Tržický za podražení. Stadion vyhodil až k Bílkovi. Kobra se pokusila založit další útočnou akci, ale bez úspěchu. Niko se snažil odkopnout puk dál od domácí branky, ale málem dal vlastní gól. Stadion se probudil a začal brát puk pražskému celku. Akce domácích vyústila ve vyloučení pražského hráče Tumy za nedovolené bránění. Vrchlabští se pustili do přesilové hry s vervou, usadili se v útočném pásmu a Niko vysílal na Bílka jednu střelu za druhou. Kobra se ale nedala a ve 46. minutě ve vlastním oslabení se prosadil Dominik ŠTEINER a zvýšil skóre na 1:5. Daniel Miškovský se dostal až do útočného pásma, ale jeho střela nepronikla ani k Bílkovi. Vzápětí se dostal k puku Filip Moník, nahodil k mantinelu do útočného pásma, ale tam nikdo nečekal. Puku se ujmul Chlapík a sám rozjel útočnou akci, kterou mu překazila až vrchlabská obrana. Ve 48. minutě si šel sednout na trestnou lavici vrchlabský Bláha za podražení a Kobra využila přesilové hry, proti Abrahámovi se rozjel Jakub JEDLIČKA a prostřelil ho po přihrávce od Tomáše Doležala. Během pár chvil se ujmul puku Michal Pšurný a vstřelil jej za Bílkova záda a Stadion snížil na 2:6. Během deseti vteřin po střele Moníka došlo k vyloučení z pražského týmu a na trestnou lavici si šel sednout Adam Chlapík za hákování. Domácí měli možnost dalšího skórování, ale hosté jim puk sebrali a vyhodili k Abrahámovi. Dominik Novák se dostal v oslabení do útočného pásma a pohrozil Abrahámovi. Jen co byl tým hostů kompletní, dostali se domácí do akce, ale Tomáš Oppelt přišel o puk u mantinelu. Domácí dobře bránili, v jednu chvíli dokonce stáli tři před útočícím hráčem Kobry. Brankář pražského celku vyrazil několik střel do ochranné sítě. Těsně před koncem hrací doby se Kobra přesunula do útočného pásma, ale Stadion zpočátku dobře bránil.Dvě vteřiny před koncem třetí třetiny si pražští pojistili výhru dalším gólem, jehož autorem byl Jakub JEDLIČKA. HC Kobra Praha tak vyhrála nad Stadionem v poměru 7:2.


Ohlasy trenérů