HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Most 7:3
Zápasy

Po vítězné třetí třetině berou body vrchlabští hokejisté

04.11.2017
Raina Tomanová
Zajímavý a napínavý zápas přinesl sobotní večer. Soupeř z Mostu zavařil vrchlabskému týmu a po dvou třetinách byl stav nerozhodný 3:3. V poslední části domácí zabrali, dali dvě branky ve vlastním oslabení a celkově zvítězili 7:3.
15.kolo, sobota 4.11.2017, 18:00
Vrchlabí
7:3
Most
Abrahám – Abraham, Havránek, Jirků, Hejda, Pojkar, Moník Jakub, Tržický, Erban, Maďar, Urban, Šťastný, Oppelt, Šimoníček, Bláha, Miškovský, Moník Filip, Pšurný, Mach, Šlaicher
Kuchař – Sklenička, Šefl, Hlaváček, Rod – Sýkora, Tuček, Macháček, Hajšman, Kohůt, Kellerstein, Kuchta, Fojt, Alinč
Třetiny: 2:2, 1:1, 4:0  Branky a nahrávky: 1. Oppelt (Bláha), 6. Maďar (Urban, Šťastný), 29. Moník (Pšurný), 46. Abraham (Šťastný, Urban), 57. Moník (Pšurný, Moník), 58. Bláha (Tržický), 59. Maďar (Šťastný, Abraham) – 9. Kohút (Macháček), 17. Rod (Sýkora, Kellerstein), 25. Macháček (Kohút, Kellerstein). Rozhodčí: Markovský – Novotný, Řezníček. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 807. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3, 7:3.  

Domácí se ihned po začátku utkání rozhodli, že už nenechají nic na náhodě a rovnou zaútočili na Kuchaře. Zkraje se jim kombinace nedařily, ale pár vteřin před koncem první minuty se rozjel proti brance hostů Tomáš Bláha s Tomášem OPPELTEM, který zakončil za Kuchařova záda. Hosté se snažili proniknout do útočného pásma, ale domácí je až k brance nepustili. Vzápětí se vrchlabská obrana rozjela zpět do útočného pásma a Kuchař měl co dělat, aby mu puk nedoletěl až do sítě. Mostečtí se nemohli zorganizovat v útočném pásmu a vrchlabští je poslali zpět do obrany, což gradovalo vyloučením Patrika Kuchty za podražení. Domácí využili první přesilové hry, Šťastný s Urbanem vyrazili do útoku a Urban poslal svoji přihrávku na Patrika MAĎARA, který zvýšil stav na 2:0. HC Stadion dnes začal poměrně zostra a držel si své tempo. To se jim v deváté minutě snažil překazit gólem David KOHÚT, kterému přesně nahrál Macháček. Domácí se ovšem nedali a Tomáš Tržický vyjel proti prázdné brance, k jeho smůle se Kuchař ale stihl vrátit a střelu chytil. Hosté se snažili prostřelit Abraháma, ale ten se nedal a šance jim vychytal. První vrchlabské vyloučení nastalo ve 14. minutě, kdy si šel sednout na trestnou lavici René Mach za podražení. Hosté se snažili, seč jim síly stačili, ale domácí obrana jim moc prostoru nenechala a vyhnala je ze své obranné třetiny a držela je tam celé oslabení. V 17. minutě nenápadná akce Tomáše RODA skončila za zády Abraháma a zápas v tu chvíli byl vyrovnán na 2:2. Zbývající část třetiny se Stadion snažil kličkovat v útočné třetině, ale nedařilo se jim Kuchaře prostřelit.

V druhé třetině se domácí dále snažili útočit na hosty, ale nedařilo se jim zakončení. Ve 23. minutě jim puk mostečtí sebrali a rozjeli se proti Abrahámovi, který se nedal a puk chytil lapačkou. Pět minut po začátku druhé třetiny se David Kohút rozjel proti Abrahámovi, nahrál přesně Aleši MACHÁČKOVI a ten skóroval a dostal tak svůj tým do vedení. Macháček tímto činem rozhodil domácí a ti se chvíli nemohli dostat do svého předtím nastaveného rytmu a sesynchronizovat se. Nakonec se jim to povedlo, nejprve nepustili přes modrou čáru hosty a nakonec se dostali až do útočného pásma a zastavila je až Kuchařova lapačka. Ve 29. minutě se vrchlabský útok zformoval, Michal Pšurný nahrál Filipu MONÍKOVI a ten vyrovnal na 3:3. Mostečtí se rozjeli a všechny puky posílali do útočného pásma, ale Abrahám všechny střely likvidoval, jako by se nic nedělo. Uprostřed utkání se hra držela ve střední části a nepřesouvala se ani do jedné útočné třetiny. Ve 33. minutě ovšem nastal zvrat a Stadion se dostal k trestnému střílení a puku se ujmul podražený Štěpán Havránek. Bohužel svůj nájezd neproměnil. Puk se dostal k Šeflovi, ten vyjel od Kuchaře přes všechny čáry až k brance domácích a vystřelil, ale bez úspěchu. Následovala akce domácích, kdy vyjel Pšurný s Miškovským v akci 2 na 1, Pšurný vystřelil, ale střela skončila v Kuchařově výstroji. Následujících pět minut se střídala jedna akce za druhou od obou týmů, ale ani jedna neskončila v brance. Ve 39. minutě přišlo další vyloučení v domácím týmy, kdy šel na trestnou lavici Tomáš Oppelt za nedovolené bránění. Mostečtí se snažili využít přesilové hry, ale jednotlivé kombinace jim nevycházely tak, jak by si přáli a tak si 13 vteřin odnesou do třetí třetiny.

Třetí třetina začala v klidu, hra se postupně přesouvala ze strany na stranu bez nějaké větší akce pro brankáře obou týmů. Nakonec se domácí probudili a rozjel se proti brance hostů Tomáš Šťastný, který při první příležitosti netrefil prázdnou branku a když o necelou minutu později vyjel proti soupeřově brance znova, tak ho podrazil hostující hráč a nebyl za to potrestán. Domácím se tato akce nelíbila a zvýšili svoji aktivitu na maximum. Po chvíli jim puk sebrali hosté, ale Abrahám jejich střelu vychytal lapačkou. Ve 46. minutě se dostali hosté do oslabení, když si na trestnou lavici šel sednout Aleš Macháček za krosček. A vrchlabští dokázali využít nabídnuté šance a v přesilovce dal gól Lukáš ABRAHAM. Domácí se naladili na dobrou vlnu, vysílali jeden útok na Kuchaře za druhým, ale nedařilo se jim zakončení. Deset minut před koncem zápasu se Kuchař začal rozhlížet, kam se mu schoval puk, ale za sebou ho v brance neměl. Hosté se ujmuli puku a vydali se do útočné třetiny, ale Abrahám jim překazil veškeré plány na další góly. Urban se rozjel do sólové akce, ale nepodařilo se mu vstřelit puk za Kuchařova záda. V 57. minutě se ale vrchlabské úsilé vyplatilo a Filip MONÍK s pomocí Pšurného vstřelil gól a zvýšil náskok domácích na dvě branky. Patrik Urban také zkusil svoji střelu dát až do sítě, ale místo gólu si šel sednout na trestnou lavici pro nedovolené bránění. V tu samou chvíli si hosté vzali oddechový čas, kde rozhodli, že zkusí hru 4 proti 6. Domácí jim ale přesilovku nedarovali zadarmo a během necelé minuty v oslabení vstřelil Tomáš BLÁHA gól. Domácí se nabudili a z jejich strany šla jedna střela za druhou. 25 vteřin před koncem oslabení domácích vstřelil další, už čtvrtý gól poslední třetiny, Patrik MAĎAR! Vrchlabí tak dnešní zápas vyhrálo krásným poměrem 7:3 a přidává do tabulky tři body.


Ohlasy trenérů

HODNOCENÍ HRÁČE

Filip Moník #28
K zápasu: Byl to můj první zápas za A-tým, ze začátku jsem byl nervózní, ale po prvním střídání to ze mě všechno spadlo. Je dobře, že jsme vyhráli a mohl jsem týmu alespoň trošku pomoct před skvělou diváckou kulisou.
Ke gólům: Po chybě obrany jsem získal puk a po kličce zakončil. Druhý byl hodně šťastný, tlačil jsem se před bránu, soupeř se mi snažil puk vypíchnout a místo toho si dal vlastní gól :) Dnes se prostě dařilo, jsem rád za tři body.