HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Řisuty 5:3
Zápasy

Buldoci odjíždí z Vrchlabí bez bodu

14.10.2017
Alan Šrámek
Stadion vyjel na led s tím, že po dvou nepovedených utkáních potřebuje bodovat naplno. Vrchlabí se dostalo po brankách Šťastného, Šimoníčka a Filipa ke konci druhé třetiny do vedení 3:1. Zdálo se, že Vrchlabí utkání bez problémů dotáhne do vítězného konce, ovšem zápas hosté nakonec zdramatizovali. Nejprve snížil Babický a pět minut před koncem vyrovnal Krpata. Jako správný kapitán se ukázal Martin Filip, který tři a půl minuty před koncem vstřelil vítěznou branku. Tři body poté ještě pečetil střelou do prázdné branky Jiří Šimoníček.
10.kolo, sobota 14.10.2017, 18:00
Vrchlabí
5:3
Řisuty
Abrahám – Abraham, Chleborád, Niko, Matějček, Pojkar, Moník, Erban – Maďar, Filip, Šťastný, Oppelt, Šimoníček, Bláha, Miškovský, Urban, Pšurný, Kerekanič, Krsek, Mach
Ilašenko – Keller, Dostál, Havelka, Bílek, Babický, Kužel, Petržílka – Krpata, Kos, Náprstek, Fortelka, Janeček, Záleský, Vildumetz, Hampl, Kalla, Kail, Choc
Třetiny: 1:0, 2:1, 2:2  Branky a nahrávky: 6. Šťastný (Filip, Abraham), 25. Šimoníček (Bláha), 40. Filip (Moník, Maďar), 57. Filip (Urban, Šťastný), 59. Šimoníček (Bláha, Pojkar) – 26. Keller (Záleský), 45. Babický (Krpata, Kos), 55. Krpata (Babický, Náprstek). Rozhodčí: Pilný – Urubčík, Kettner. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 739. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3.  

První třetina začala akcí vrchlabského týmu. První minuty byl HC Stadion aktivnější než soupeř, ale nedařilo se mu to potvrdit brankou. Domácím se dařilo přecházet do útočného pásma velmi snadno a byl to Ilašenko, kdo držet svůj tým. V 6.minutě měl gól na holi Miškovský, ale kotouč mu poskakoval a nepovedlo se mu ho zpracovat. Domácí byli hodně při chuti, což potvrzovaly střely na Ilašenka. V 10. minutě se také Buldoci dostali do útočného pásma, ale nestihli nic vymyslet. První vyloučení přišlo v čase 12:09 na vchlabské straně. Řisuty ale přesilovku nevyužili, navíc se do šance dostal domácí Šťastný, jehož střelu Ilašenko vyrazil. HC Stadion se přesilovky dočkal v 15. minutě. A na rozdíl od soupeře ji využil – v čase 15:06 otevřel skóre utkání Tomáš ŠŤASTNÝ. Další branku mohli domácí přidat po vyloučení Vildumetze. Buldoci se tentokrát bránili lépe a úspěšně. V 18. minutě se Chleborád dostal až před Ilašenka, a zkusil střílet z otočky. Poslední minuta přinesla střelu hostů, na druhou stranu se pak řítili domácí, a puk byl dlouho v rohu kluziště. Sekundu před sirénou byl vyloučen domácí Pojkar.

Řisuty tak vstoupili do druhého dějství s výhodou, ale domácí se úspěšně bránili. Šanci dostal Janeček, ale ten branku nevstřelil. Ve 24. minutě dostal přihrávku Miškovský a ocitl se sám před brankářem, ale ráda mu nesedla. Buldoci byli týmem, který tahal za kratší konec. Oppelt to na Ilašenka zkoušel z velkého úhlu, ale minul. V čase 24:57 se za Vrchlabí trefuje Jiří ŠIMONÍČEK a navyšuje náskok domácích. Buldoci ale dokázali rychle odpovědět – v čase 25:13 snížil Adam KELLER. I nadále ale z většiny času měli puk na holích domácí. V polovině utkání zahrozil řisutský Dostál, který pálil od modré čáry. Ve 34. minutě se do šance dostal Moník, ale trefil pouze brankáře. Řisuty se ale nevzdávaly, jedna střela letěla nad brankou a před Abraháma se dostal Vildumetz. Ve 37. minutě se dostali do přečíslení Oppelt a Bláha, Oppelt sice vystřelil, ale pouze do Ilašenka. 38. minuta přinesla dvě velké příležitosti – hosté mohli srovnat, ale Abrahám použil svůj beton. Po další akci zůstal puk na brankovišti a domácí brankář nevěděl, kde kotouč je. U puku byl první vrchlabský hráč, takže se skóre neměnilo. To se stalo až v čase 39:56, kdy navýšil náskok HC Stadion kapitán Martin FILIP.

Třetí třetinu začal Dostál, který se řítil na Abraháma, ale brankou to neskončilo. Ve 44. minutě přišlo vyloučení na domácí straně. Buldoci byli celkem pasivní a k ničemu velkému se nedostali. To se ale změnilo v čase 44:58, kdy přesilovku využil Tomáš BABICKÝ střelou pod víko. Také domácí dostali možnost využít výhodu, ve 47. minutě byl vyloučen Krpata. Nedařilo se jim ale kombinovat a nepřesné přihrávky hrály do karet Buldokům. Vrchlabští sice měli puk na svých holích, ale žádná velká akce z toho nebyla. Filip ani Bláha nedokázali Ilašenka překonat. V 55. minutě srovnal na 3:3 Ondřej KRPATA a dal Buldokům naději. O minutu později se Maďar ocitnul před Ilašenkem, ale skákající puk se do branky nedostal. Poté přišlo vyloučení na obou stranách. Hra ve 4 se dařilo Stadionu, který v čase 56:27 zvýšil zásluhou Martina FILIPA. Poslední minutu a půl to Buldoci zkusili v šesti hráčích na ledě. To se jim nevyplatilo a poslední branku zápasu vstřelil v čase 58:34 Jiří ŠIMONÍČEK do prázdné branky. Poté HC Stadion už jen kontroloval hru a ještě několikrát na Ilašenka vystřelil.


Ohlasy trenérů

HODNOCENÍ HRÁČE:

Jiří Šimoníček #22

K zápasu:Dnešní zápas se hodnotí těžko, něco mu chybělo, přesto jsme ho nakonec dotáhli do vítězného konce. Pro nás jsou dnešní body důležité, protože ostatní favorité prohráli a my se díky výhře dotáhli zpět.
Ke gólům: Před modrou byl odražený puk, ke kterému jsem se včas dostal. Vystřelil jsem pod lapačku a vyšlo to :). Díky tomu jsme vedli 2:0. Mrzí mě gól, který jsme dostali po mé chybě hned další střídání na 2:1. Naštěstí jsem si spravil chuť posledním gólem, kdy Urby vyhrál vhazování, obránce dostal puk na Bláhyče, který šikovně puk protečoval mě do jízdy a já už jsem to měl snadné.
Jak říkám, dnešní body jsou důležité a já děkuji fanouškům za super atmosféru.