HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Trutnov 3:4
Zápasy

HC Stadion Vrchlabí podlehl soupeři v prodloužení

07.10.2017
Daniela Udatná
HC Bak Trutnov porazil v dnešním zápase HC Stadion Vrchlabí v prodloužení 4:3. Autory branek domácích byli 19. Abraham (Oppelt, Filip), 47. Oppelt (Jirků, Šimoníček), 51. Matějček (Bláha), branky Trutnova vstřelili 27. Vácha (Kolář, Půlpán), 38. Suk (Smékal), 52. T. (Kastner.), 62. Kastner. Z tohoto zápasu si Stadion odnáší 1 bod, zatímco soupeř si připíše 2 body. Vrchlabí se tímto posouvá na 3. místo v tabulce.
8.kolo, sobota 7.10.2017, 18:00
Vrchlabí
3:4
Trutnov
Jelínek, Abrahám – Abraham, Hejda, Jirků (A), Matějček, Pojkar, Tržický, Chleborád – Maďar, Filip (C),Šťastný, Oppelt, Šimoníček, Bláha (A), Miškovský, Urban, Pšurný, Mach, Kerekanič
Jeschke, Ašenbrenner – Poul, Polívka, Vácha, Fedulov, Malík, Suk, Vacek – Půlpán, Kastner, Chytráček, Zahradník, Smékal, Ukhin, Janoušek, Adolf
Třetiny: 1:0,0:2,2:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 19. Abraham (Oppelt, Filip), 47. Oppelt (Jirků, Šimoníček), 51. Matějček (Bláha) – 27. Vácha (Kolář, Půlpán), 38. Suk (Smékal), 52. T. (Kastner.), 62. Kastner. Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Landsman. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1734. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.  

Začátek zápasu patřil domácímu Stadionu, když jako první ohrozil brankáře. Následovala střela od Miškovského a Hejdy, ale Jeschke si obě střely pohlídal. Vyloučení přišlo ve 4. minutě na straně Trutnova. Vrchlabí tlačili na hosty, před brankou byl opět Miškovský, ale skóre se neměnilo. Také trutnovští stříleli, Jelínek ale držel tým a puk za záda nepustil. Stejně neuspěl Smékal ani Janoušek. Ve 12. minutě diváci viděli menší strkanici u trutnovského brankáře. Oba tábory fanoušků hnali svoje týmy za první brankou, ale ani jeden z nich nezahrozil velkou akcí. Až v čase 18:09 se trefil za vrchlabský tým Lukáš Abraham a rozjařil domácí fanoušky. Po vhazování u domácího brankáře se BAK k ničemu nedostal a do šaten šlo Vrchlabí s jednobrankovým náskokem.

Hned na úvod druhé třetiny přišlo vyloučení na vrchlabské straně. Domácí se ale úspěšně bránili a většinu času se hrálo na jejich polovině. Ve 22. minutě byl vyloučen trutnovský Janoušek a síly na ledě se vyrovnaly. Ani tak ale gól nepadl. Ve 24. minutě se opět hráči obou týmu nepohodli a před brankou se pošťuchovali. 26. minuta přinesla vyloučení na vrchlabské straně. Toho využil v čase 26:39 hostující Lukáš VÁCHA a srovnal na 1:1. Polovina utkání přinesla střela od Miškovského, ten ale trefil pouze okraj branky. Ve 32. minutě přišla série vyloučení. Nejdříve si šel odpočinout trutnovský Tomáš Půlpán, následovaný vrchlabským Maďarem. Po necelé minutě se k nim přidali hostující Aleš Půlpán, kterého doprovodil domácí Bláha. Po naskočení prvních vyloučených na led přišlo další vyloučení na vrchlabské straně. Ve vlastním oslabení se na branku řítil Šťastný, ale mířil vedle. V čase 37:28 vstřelil branku trutnovský Matěj SUK a BAK se dostal do vedení. Následovalo vyloučení na hostující straně, to ale do konce třetiny HC Stadion nevyužil.

Ani třetí třetina nezačala gólově. Hra se přelévala ze strany na stranu a nikdo se k velké šanci nedostal. Často se přerušovalo. Ve 44. minutě byl vyloučen Vácha z Trutnova, čehož se snažili domácí využít. Skončilo to však menší potyčkou za trutnovskou brankou. Až v čase 46:42 se povedlo vrchlabským srovnat na 2:2 zásluhou Tomáše OPPELTA, kterému přihrávali Jirků a Šimoníček. 49. minuta nabídla opět vyloučení, tentokrát na domácí straně. Trutnov se ale k ničemu nedostal a bylo to právě Vrchlabí, kdo si vzal vedení na svou stranu – autorem branky byl Martin MATĚJČEK. Trutnovští ale zabojovali, což vyústilo v další srovnání zásluhou Tomáše PŮLPÁNA, který střílel hned po vhazování u Jelínka. Konec třetí části byl ve znamení vstřelení vítězné branky, ale ani jednomu z týmů se před brankou nedařilo. V 59. minutě přišlo ještě vyloučení trutnovského hráče, čehož mohl využít Filip, kterému ale střela nevyšla.

Prodloužení netrvalo dlouho. Ještě dobíhal trest vyloučeného Janouška, po jeho naskočení na led se hosté vrhli do útočného pásma, což vyústilo v rozhodující branku utkání. V čase 61:15 rozhodl o bodu navíc Lukáš KASTNER.


Ohlasy trenérů

HODNOCENÍ HRÁČE:

Tomáš Oppelt #10

K utkání: Co k zápasu dodat… Vypadalo to tak, jak vypadalo… Kdo tam byl, tak to viděl sám na vlastní oči. Dostali jsme se do vedení, ale nedostali jsme se do takové polohy, do jaké bychom potřebovali. Nedokázali jsme reagovat na jejich hru, stále jsme se trápili a ani jsme nedokázali proměnit góly. Během první třetiny jsme klidně mohli vést 3-4:0, ale to prostě nedopadlo.

K fanouškům: Na stadionu byla dneska úžasná atmosféra, což bylo fakt super. Celá hala fandila…jak z jedné strany, tak z druhé. Bohužel se nám dnes nepodařilo vyhrát, bylo by to samozřejmě lepší, ale musíme se z toho oklepat. Není čas na nějaké truchlení. Musíme potrénovat, ve středu hrajeme další zápas a jdeme vyhrávat dál a dál!