HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Trutnov - Vrchlabí 4:2
Zápasy

Stadion podlehl v prvním přípravném utkání Trutnovu

25.08.2015
Alan Šrámek
Vrchlabští hráči nastoupili poprvé od loňské sezóny k utkání, které odehráli na ledě odvěkého rivala z Trutnova. Utkání plné vyloučení zvládli lépe Draci, kteří zvítězili poměrem 4:2. Třemi body se na tom podílel Jiří Cetkovský.
1 P, úterý 25.8.2015, 18:00
Trutnov
4:2
Vrchlabí
Jeschke (32. Čáp) – Beneš Peter, Poul, Vácha, Karlík, Chaloupka, Kozák, Kubica, Surovov – Cetkovský, Smékal, Janoušek, Hemský, Bartoň, Chytráček, Luštinec "C", Uchin, Fedulov, Kastner, Malý, Litera
Jelínek (32. Abrahám) – Beneš Petr, Lenoch, Klement, Škvor, Jebavý, Kadavý – Krsek, Filip "C", Šťastný, Bláha, Šimoníček, Oppelt, Jirků, Urban, Maďar
Třetiny: 2:0, 2:1, 0:1  Branky a nahrávky: 11. Bartoň (Kastner), 18. Cetkovský, 23. Malý (Cetkovský), 32. Luštinec (Cetkovský, Chytráček) – 25. Škvor (Oppelt), 59. Filip. Rozhodčí: Veinfurter – Sháněl, Padevět. Vyloučení: 13:11. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 495. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.  

Úvod zápasu patřil domácím. Ve 4. minutě po kombinaci vrchlabské dvojice Jirků-Urban druhý jmenovaný nedokázal dopravit puk do domácí sítě. V 10. minutě se domácí dostali do první vážnější šance. Rychlý protiútok vytvořený kapitánem Luštincem, který projel celé hřiště a na modré čáře vypálil, změnu skóre nepřineslo. Skóre se měnilo až minutu na to po samostatném úniku Martina Bartoně, který převzal přihrávku od svého kolegy Lukáše Kastnera. První jmenovaný střelou mezi betony překonává hostujícího brankáře - 1:0. 18. minuta přinesla změnu skóre. Jiří Cetkovský si po samostatném úniku a střele do levého horního roku připsal premiérový gól v dresu domácích a navýšil tak jejich vedení - 2:0.

Druhá třetina začala tak jako skončila ta první. Už do třígólového vedení poslal domácí Pavel Malý, který po přihrávce Jiřího Cetkovského doklepl puk do prázdné branky - 3:0. Dvě minuty na to přišlo snížení skóre. Po rychlém přechodu přes střední pásmo se před branku dostal Jan Škvor, který po střílené přihrávce Tomáše Oppelta vložil do kotouče pouze hůl a puk skončil za bezmocným gólmanem domácích - 3:1. Ve 26. minutě se mohlo změnit skóre. Domácí brankář Oto Jeschke ale předvedl několik výborných zákroků a udržel tak pro domácí dvougólové vedení. 31. minuta přinesla navýšení vedení. Jiří Cetkovský si chytře počkal na vyhozený puk od Petra Chytráčka, rychle přejel do útočného pásma a přihrávkou vybídl ke skórování kapitána Jakuba Luštince, který do poloprázdné branky nezaváhal - 4:1. Na konci třetiny mohlo být u domácích ještě veseleji. Jiří Cetkovský se dostal do samostatného úniku, ale střelou trefil pouze spojnici branky.

Poslední třetina začala obrovskou šancí na domácí straně. Petr Malý se po přihrávce Jiřího Cetkovského dostal do brejku, ale střelu poslal pouze do vyrážečky brankáře hostů. Tři minuty poté to zkoušel i domácí Fedulov, ale znovu ztroskotal na hostujícím gólmanovi. Poté následovala pasáž vyloučení. Na konci utkání přeci jen hosté ještě snížili skóre. Po nádherné samostatné akci, kterou předvedl hostující kapitán Martin Filip a upravil skóre dnešního utkání na konečných - 4:2.

Pro domácí to bylo již druhé soutěžní utkání a bylo vidět, že jsou více rozehraní. Pro Stadion to bylo první soutěžní utkání pod novým trenérským vedením. Další přípravný zápas čeká Stadion již tento pátek na ledě jabloneckých vlků.

Foto: Petr Kraus
Související články