HC Stadion Vrchlabí – Musíme dotáhnout sliby k podpisu, komentuje situaci sportovní manažer
A Team

Musíme dotáhnout sliby k podpisu, komentuje situaci sportovní manažer

28.06.2010
Jana Poskerová

Manažera klubu pana Kmoníčka jsme zastihli po návratu z dovolené, kdy se mu na stole sešly veskrze potěšující informace. Návrat Chrudimi do první ligy, odchod Landsmana. Dohody o spolupráci s kluby byly, ale jak manažer konstatoval, co není písemně, na to se nedá spolehnout. V období, kdy hráče čekají zhruba tři týdny volna, bude intenzivně pracovat na konečné verzi soupisky. Během července by měl oznámit jméno brankáře a útočníka.

Po odchodu Landsmana zpět do Chrudimi má Vrchlabí pouze jednoho gólmana, jak budete stávající situaci řešit?
Odchod Landsmana nám poněkud zkomplikoval situaci, protože jsme na hráčích byli domluvení, navíc jsme brankářské pozice považovali za vyřešené a věřili jsme, že z dvojice Koutský - Landsman vzejde časem naše brankářská jednička, popřípadě se budou oba střídat rovným dílem. Bohužel pro nás si Chrudim Landsmana stáhla. Pravdou je, že jsem ještě před dovolenou absolvoval jednání v Mladé Boleslavi. S celkem už jsme spolupracovali a nebyl důvod se pokračování bránit. S majitelem klubu jsme se dohodli na vyřízení střídavých startů pro Valenta, jako tomu bylo na konci sezóny. Ale gólmana budeme hledat, máme na to měsíc, nový hráč každopádně bude nastupovat až na led. Musíme se domluvit s trenérem, jestli hledat mladého nadějného brankáře nebo zalovit mezi zkušenými hráči, kteří by u nás dělali dvojku.

Takže by mohl být možný návrat Radka Biegla?
Je tady i tato varianta, ale budeme to zvažovat. Hlavní slovo budou mít trenéři.

V květnu jste říkal, že hledáte kvalitního centra, ale zatím jsme neslyšeli žádné jméno...
Proběhli jednání, převážně s hráči z Chomutova. Ale není našim cílem mít tady přes léto spoustu hráčů, důležité je aby byli na ledě. Klasický centr, který by splňoval to, co chceme a byl cenově dostupný, není. Uvidíme po dohodě s trenérem, jestli vezmeme klasického utočníka, který může alternovat jak centra, tak křídlo. Opět to budeme směrovat až na led. Jedná se o profesionální hráče, kteří trénují, takže to, že s týmem nestrávili letní přípravu, není důležité.

Může návrat Chrudimi nějak ohrozit současnou soupisku Vrchlabí?
Může... Už vlastně ohrozil. Mám příslib pardubického manažera, že hráči u nás budou, ale ten jsem měl už i před odchodem Landsmana. Budu doufat, že slovo, které jsme si dali bude platit. Předběžně jsme domluveni na střídavé starty hráčů z pardubického "A", kteří nebudou v Pardubicích vytížení, ale stejný zájem bude mít i Chrudim. Navíc Chrudim je oproti nám ve výhodě vzdálenosti. Každopádně se chci ještě tento týden domluvit s manažerem Pardubic na schůzce, kde vše dotáhneme do konce a podepíšeme. O podpis spolupráce se snažím už měsíc a půl a nevím, co víc bych k tomu dodal. Musím ale zdůraznit, že na střídavých startech pardubických hráčů náš tým nestojí. Pokud budou, bude to pro nás posílení, ale pokud nebudou, tak to pro nás není žádná nevýhoda. Kádr je silný a my musíme teď doufat, že se nám vyhnou zranění.