HC Stadion Vrchlabí – Dva brankáři - dva názory
Rozhovory

Dva brankáři - dva názory

13.02.2018
Lucie Horčičková

Druhým z naší brankářské dvojice je pětadvacetiletý Jakub Jelínek, který je na postu brankářské jedničky v našem týmu už od roku 2015. Jak on hodnotí zápasy a jak se liší jeho názory s těmi Martina Abraháma?

Jak bys zhodnotil sobotní utkání s Kobrou?
Tohle utkání se mi nehodnotí lehce. První třetinu byly šance na obou stranách, ale bohužel to nikdo nedokázal proměnit. Ve druhé třetině se dostala Kobra do trháku a vlastně ve třetí třetině si to pohlídali odzadu a sice nám nabídli pár přesilových her, ale bohužel jsme je nedokázali využít.

Když se vrátíme ke středečnímu zápasu v Jablonci, jak bys tento zápas zhodnotil?
Tak v Jablonci to bylo trošku horší, popravdě ani moc nevím, co k tomu říct. Nějaké šance jsme měli, ale bohužel jsme je taky nedali a soupeř nás pak přestřílel. Myslím si, že jsme nehráli špatně, ale prostě se nám vyhrát nepodařilo a kdo tam byl, tak si udělal svůj názor.

V sobotu vás čeká derby v Trutnově, jak se na zápas připravujete?
Tak už by s námi měla hrát posila, na což se těšíme, ale žádná konkrétní příprava zatím neproběhla.

Jak se tým těší na Jana Hlaváče a zápasy s ním?
Tak je to tady takový trošku aktuální téma, takže se o tom pořád nějak diskutuje, tak uvidíme. Doufám, že se mu tady bude dařit a pomůže nám vyhrávat.

Jak bys zhodnotil průběh letošní sezony?
Někdy na podzim jsme měli trošku výkyvy, to se nám moc nedařilo, ale oklepali jsme se z toho a teď nám to poslední dobou, až na nějaké výpadky, docela jde.

Kdo je podle tebe pro vás letos nejtěžším soupeřem a proč?
Nejtěžšími soupeři jsou pro nás ty horší týmy zespodu tabulky, jako je třeba Bílina nebo Letňany, se kterými se nám úplně nedaří a nedá se s nimi hrát úplně hokej.