HC Stadion Vrchlabí – Po vyhraném derby míří Stadion do Sokolova
Preview k zápasu

Po vyhraném derby míří Stadion do Sokolova

08.12.2017
Lucie Horčičková

Po středečním vyhraném derby se v sobotu 9.12.2017 pojede HC Stadion poprat o další tři body do Sokolova. S tímto soupeřem se Stadion setká také již potřetí v této sezóně.

Ve středu odehrál Stadion na domácím ledě derby se Dvorem Králové, ve kterém zvítězil díky brankám Tomáše Bláhy a Patrika Urbana. Nyní má Stadion na svém kontě čtyři vyhrané zápasy po sobě, a to proti Trutnovu (4:3), Děčínu (2:1), Řisutám (5:2) a Dvoru Králové (3:1).

Sobotním soupeřem bude HC Baník Sokolov, proti kterému se Stadion utkal již dvakrát v této sezoně. První společný zápas se odehrál v Sokolově, odkud si domů odvezl tři body Stadion (6:5), ale ve druhém utkání na vrchlabském ledě vyhrál Sokolov (5:3). Skóre je nyní tedy 1:1 a Stadion si pojede pro odvetu.

HC Baník Sokolov v posledních třech odehraných zápasech zvítězil nad Bílinou (8:5), Jabloncem (7:4) a ve středu prohrál s Kobrou (5:7). V tabulce je Sokolov na druhém místě s 44 body těsně za prvním Jabloncem.

Komentář Jiřího Jakubce k sobotnímu zápasu:
Máme za sebou úspěšnou sérii zápasů, včetně vyhraného domácího derby se Dvorem Králové. Na týmu je nyní vidět chuť a zvedající se sebevědomí. Zejména mě těší zlepšená obranná činnost.
Zítra nás čeká dlouhá cesta na západ a tam velice těžký soupeř ze Sokolova. Velice rádi bychom navlékli další korálek na vítěznou šňůru, ale nebude to vůbec nic jednoduchého. Do týmů, s kterými spolupracujeme, zasáhla reprezentační pauza a velice pravděpodobně se budeme muset zítra obejít bez některých hráčů, kteří u nás podávají výborné výkony. Týká se to v podstatě všech hradeckých juniorů (Havránek, Chalupa, Moník F.) i kluků z Benátek (Tržický, Niko).
Předpokládaná sestava na zítra:
G: Abrahám, Jelínek
O: Abraham, Chleborád, Jirků, Matějček, Pojkar, Erban, Tržický?, Niko?
Ú: Filip, Šťastný, Procházka, Urban, Pšurný, Miškovský, Bláha, Šimoníček, Oppelt, Kerekanič, Krsek

Zítra nám držte pěsti u onlajnů.