HC Stadion Vrchlabí – Po prvním kole jdeme do čela tabulky
A Team

Po prvním kole jdeme do čela tabulky

14.09.2017
Jan Přikryl

Druhou zářijovou středu bylo na programu úvodní kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo překvapení na ledě pražské Kobry, odtud si odvedli 2 body hosté ze Sokolova. Pro někoho překvapení na úkor Řisut, kteří schytali výprask na ledě Medvědů z Děčína. Za to Jablonec potvrdil roli favorita. Souboj mezi Trutnovem a Bílinou bylo odloženo.

Z přestřelky na Kobře Baník odvezl dva body

Na pražském Braníku se na prahu nové sezóny konaly gólové hody a nestranný divák si musel přijít na své. Trenérům sice přibyly na hlavě nějaké ty šediny, neboť skóre bylo jako na houpačce. První třetina patřila Sokolovu, Osmík, Šmejc a Rohan postupně zařídili tříbrankové vedení hostí a Pražané měli o čem přemýšlet. Jenže nesložili zbraně, postupně smazali manko a začínalo se od začátku. V polovině duelu už zase Sokolov díky veteránu Davidu Hruškovi vedl o dva góly a vyrovnání přinesla až závěrečná minuta hry. V prodloužení však zkompletoval hattrick Martin Osmík a Sokolovští v bláznivém utkání brali dva body.

HC Kobra Praha – HC Baník Sokolov 5:6 po prodl. (2:3, 2:2, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Matějček (Tuma), 18. Šteiner (Novák, Kellner), 24. Hlinka (Vacek), 40. Čurda (Ryzák, Jedlička), 60. Semrád (Čurda, Antončík) – 5. Osmík (Zadražil), 16. Šmejc (Hruška D.), 17. Rohan (Kuběna), 25. Osmík (Hohl, Strunz), 30. Hruška D. (Přindiš), 63. Osmík (Zadražil).

HC BAK Trutnov – HC Draci Bílina – ODLOŽENO

Buldoci v Medvědím brlohu odpadly a odjely s porážkou 2:6

Dvě třetiny drželi hokejisté Řisut naději na bodový zisk, jenže v závěrečné dvacetiminutovce už odpadli a Severočeši čtyřmi góly zvýraznili svou výhru až k výsledku 6:2. Herně se dařilo především ostřílenému Danielu Volrábovi, který patří už pěknou řádku sezón k tradičním oporám děčínského celku. V tomto utkání zaznamenal čtyři kanadské body a byl ústřední postavou mužstva. Střelecky tentokrát mlčel další matador – chvíle Michala Oliveriuse však určitě v dalších zápasech přijdou.

HC Děčín – HC Řisuty 6:2 (1:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 10. Hříbal (Hašek, Volráb), 32. Volráb (Hašek, Zajan), 46. Zajan (Volráb), 48. Faigl (Sladkovský, Chmel), 51. Vacek (Chovanec, Kopta), 57. Volráb (Zajan, Málek) – 36. Kos (Havelka, Krpata), 56. Fortelka (Janeček).

Posílený Jablonec uštědřil nováčkovi půltucet

Kádr jabloneckých Vlků před letošní sezónou posílili dva zkušení borci, kteří před patnácti lety pomáhali jako mladíci k postupu Bílých Tygrů z Liberce do extraligy. Obránce Jan Holub a útočník Jan Víšek by měli být v této sezóně oporami Vlků tažením skupinou Západ. Když se k tomu přidá osa mužstva, která fungovala už v minulých sezónách, mohl by Jablonec čeřit vody na předních příčkách. To také Severočeši ukázali ve středu, když nováčkovi z Letňan nastříleli půltucet gólů. Hattrickem zaujal kanonýr Kamil Bříška, který svůj dobrý výkon ještě vylepšil navíc asistencí a přispěl k povedenému utkání domácích.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Letci Letňany 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Homolka (Žalud), 12. L. Tondr (Žalud, Bříška), 23. M.Tondr (Holub), 24. Bříška (Žalud), 53. Bříška (Víšek), 58. Bříška – 12. Valder (Havlůj, Beran), 56. Beran.

Nejlepší hráčské výkony 1. kola

Martin Osmík – Sokolov (3+0), Daniel Volráb – Děčín (2+2), Pavel Zajan – Děčín (1+2), Kamil Bříška – Jablonec (3+1), Ondřej Žalud – Jablonec (0+3), Patrik Urban – Vrchlabí (2+3), David Pojkar – Vrchlabí (1+3), Michal Pšurný – Vrchlabí (1+3)

Trenér kola: Michal Jäger – Sokolov

Jeho tým na úvod dokázal odvést z ledu favorita soutěže Kobry Praha 2bodové vítězství.

All-Star 1. kola

Lukáš Lavinger (Děčín)- Ondřej Žalud (Jablonec) David Pojkar (Vrchlabí) - Michal Pšurný (Vrchlabí) Kamil Bříška (Jablonec) Martin Osmík (Sokolov)

Program 2. kola – Sobota 16. 9. 2017

Dvůr Králové – Trutnov 17:00, Bílina – Děčín 17:30, SHK Antiradary Slaný (Most) – Jablonec 17:30, Letňany - Kobra 18:40