HC Stadion Vrchlabí – První zápas sezony a hned derby!
Preview k zápasu

První zápas sezony a hned derby!

12.09.2017
Lucie Horčičková

První mistrovské utkání, a zároveň derby, odehraje HC Stadion Vrchlabí s nováčkem 2.ligy HC RODOS Dvůr Králové. Nová sezona tak pro Vrchlabí začne již tuto středu 13.9. 2017 na domácím ledě, kde proběhne v 17:45 slavnostní zahájení.

Je to už několik let, co se tito dva soupeři setkali na ledě v krajské lize, kde se ale jejich cesty rozešly postupem Vrchlabí do 2.ligy. Nyní se i Dvoru Králové podařilo probojovat do 2.ligy a opět si týmy proti sobě budou moci v novém složení zahrát.

Již v rámci letní přípravy spolu sehráli přátelské derby ve fotbale, které zakončili společnou večeří a ukončili tím tak i letní přípravu.

HC Stadionu Vrchlabí se v přípravných utkáních vedlo velmi dobře. Na kontě má čtyři výhry z pěti. Pouze v prvním utkání HC Stadion podlehl Drakům, kteří první derby zvítězili. To si ale vrchlabští hokejisté nenechali líbit a v posledním utkání to Drakům na domácí půdě vrátili a zvítězili 3:1. Na druhé utkání zavítala na vrchlabský led juniorka Mountfieldu HK, nad kterou HC Stadion zvítězil v prodloužení. Třetí přípravné utkání se odehrálo na ledě Dvora, kterému se ale na domácí půdě nedařilo, a tak si Vrchlabí vezlo domů další výhru. S Chrudimí to bylo velmi těsné, ale i tento zápas Vrchlabí vyhrálo 5:4.

HC RODOSU Dvoru Králové se ale v přípravných zápasech moc nedařilo. Ti se utkali v prvním přípravném zápase s Trutnovem, který vyhrál 4:2. Dále sehráli zápas s Kolínem, u kterého Dvůr nezvládl především úvod a odjížděl domů s vysokou porážkou. Ve třetím zápase se utkal proti HC Stadionu Vrchlabí, kde si odvezlo vítězství Vrchlabí. Poslední zápas sehrál Dvůr opět s Kolínem, kde opět zvítězil Kolín 3:1, ale s předvedenou hrou byl realizační tým Dvora tentokrát spokojený a brali to jako povzbuzení před startem 2.ligy.

Přijďte se podívat na první zápas sezony a podpořit svůj tým už tuto středu 13.9. 2017 v 18:00. Kdo ale chce vidět více, tak dorazí o něco dříve, protože je připravené slavnostní zahájení sezony, které proběhne v 17:45.