HC Stadion Vrchlabí – Otec proti synovi: Ohled na sebe brát nebudeme, říkají Filipové
A Team

Otec proti synovi: Ohled na sebe brát nebudeme, říkají Filipové

01.08.2017
Jakub Slunečko, Anna Zívrová; Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz

Unikátní situace nás čeká v nové sezoně druhé ligy. Vrchlabský kapitán Martin Filip totiž bude nastupovat proti svému synovi Danielu Filipovi. A dají se čekat lité boje, protože syn Daniel hraje momentálně za nedaleký Dvůr Králové. „Když mi táta na ledě něco udělá, tak mě poveze do špitálu,“ směje se mladší z Filipů.

Ten po otci zdědil podobu v obličeji, na ledě pozici útočníka, o pár centimetrů ale Martina Filipa přerostl. Odchovanec Hradce Králové se pak s otcem potkal už v seniorském věku v jednom týmu Vrchlabí – ještě v roce 2014 hráli pod Krkonošemi spolu. Poté ale Daniel zamířil do Dvora Králové, se kterým letos postoupil do druhé ligy.

Logicky tak musí narazit na svého otce hájícího modré vrchlabské barvy, a to už hned v prvním podkrkonošském derby, které v září otevře celý nový ročník. „Na ledě to půjde všechno stranou,“ přesvědčoval mladší z Filipů s tím, že rodinné vztahy do hokeje nepatří.

Tím pádem ani žádné speciální ohledy na toho druhého. „Ale když mi táta na ledě něco udělá, tak mě poveze do špitálu, to je jasný,“ dodal s humorem Daniel Filip.

Ti dva ale proti sobě nebudou stát poprvé. V roce 2009 šlo sice jenom o přípravný zápas, ale už tehdy na ledě bojovali jako soupeři. Vrchlabí se v létě utkalo s Hradcem Králové, ve kterém dostal šanci právě sedmnáctiletý Daniel Filip.

„Vnímám jen dvě barvy dresů a kdo za soupeře hraje, mě až zas tolik nezajímá,“ řekl po zápase (Vrchlabí zvítězilo 4:1) pro idnes.cz osmatřicetiletý Martin Filip. Doufal tehdy, že jeho kariéra potrvá dál a se synem nebo proti němu si ještě někdy zahraje.

A vida, v roce 2017 se tenhle unikátní souboj bude opakovat! 45letý Martin Filip jako kapitán a nejprodukitvnější hráč Vrchlabí, na druhé straně barikády o 20 roků mladší Daniel Filip jako šikovný útočník Dvora Králové. Oba rodinní příslušnící se na společné zápasy pořádně těší a doufají v úspěch svého týmu.

Pokud vše půjde podle plánu, bude tenhle rodinný souboj zpestřením prvního zápasu nové sezony 13. září, kdy se Vrchlabí utká v podkrkonošském derby s Dvorem Králové. O jeden důvod víc na zápas dorazit!