HC Stadion Vrchlabí – Fanoušci vydržte! Jste naše neskutečná podpora, vzkazuje Dominik Novák
Rozhovory

Fanoušci vydržte! Jste naše neskutečná podpora, vzkazuje Dominik Novák

20.04.2017
Lucie Horčičková, Anna Zívrová

S Dominikem Novákem jsme probrali svět od Vrchlabí až po Kazachstán. Průbojný útočník toho totiž kromě hokeje stíhá opravdu dost – třeba i učit na základní škole. Do toho na sobě tvrdě pracuje a připravuje se na další sezonu. I o tom, jestli ho uvidíme zase v dresu Vrchlabí, jsme si s pětadvacetiletým vysokoškolákem povídali.

Jak hodnotíte letošní sezonu?
Základní část se tolik nepovedla. Čekaly se větší cíle, ale v play-off jsme potom zabojovali. Padlo se s Kobrou, což je škoda… mohlo se klidně postoupit dál. Parta byla skvělá, všichni jsme si rozuměli, něco takového jsem asi jinde nezažil. S trenérem jsme také dobře vycházeli a bylo to celkově takové volnější a na super úrovni.

Jaké byly zápasy proti Kobře?
Jelikož jsem za Kobru předešlé dva roky hrál, tak ty kluky dobře znám a vídám se s nimi. I o to větší byla motivace vyhrát. Hodně jsme po sobě šli, ale jakmile to skončilo, tak to bylo zase v pohodě. Patří to k hokeji.

Fanoušci Vrchlabí vás během sezony nezklamali. Jak se vám s jejich podporou hraje?
Super, fakt výborný! Ve druhé lize jsem takové fanoušky nezažil. Na to, jak je Vrchlabí malé město, se na zápasech scházela spousta lidí. Jezdili s námi na výjezdy do Prahy nebo do Kolína. To pro nás byla neskutečná podpora a motivace, i když se nám zrovna nedařilo. Doufám, že u toho fanoušci vydrží a že je tenhle náš hokej baví a bude bavit i nadále.

Jak vidíte vaše další setrvání ve Vrchlabí?
Já sám ještě nevím, kde budu hrát. Rozhodně si nejdřív potřebuju dodělat vysokou školu – Fakultu tělovýchovy a sportu v Praze a potom uvidím, co dál. Už jsem se s Jiřím Jakubcem o něčem bavil, ale ještě jsme se přímo nedohodli. Zatím nemůžu říct, jak to bude.

Měl jste ve Vrchlabí nějaké jiné aktivity kromě hokeje?
Ano, máme ve škole povinné praxe, čehož jsem tu využil a učil jsem tělocvik na základní škole. Byla to zajímavá zkušenost, ale učit kluky na základce je něco jiného než trénovat malé hokejisty.

Společně s Tomášem Šťastným jste se taky v zimě dostal na univerziádu do Kazachstánu… Mohl byste nějak shrnout, jaké to tam bylo?
Já už jsem byl na třech univerziádách – v Itálii, ve Španělsku a teď se Šťágrem (Tomáš Šťastný, pozn.) v Kazachstánu. Myslím, že je to skvělá akce. Je to něco jako olympiáda, akorát pro studenty. Vybíralo se z několika kol, dohromady asi ze sto padesáti kluků. Letělo se speciálem, všichni sportovci spolu. Když jsme mohli, chodili jsme na ostatní sporty – třeba krasobruslení, curling a kluci se dostali i na rychlobruslení. Bydleli jsme v olympijské vesničce a dostat se na ostatní sporty bylo časově i fyzické náročné, protože jsme trénovali dvakrát denně a pak byla potřeba i regenerace. Byli jsme s klukama neustále spolu a čekal jsem, že to bude náročné, ale všechno bylo v pohodě a bez konfliktů.

Čemu se kromě školy plánujete věnovat v letních měsících? A jak probíhá letní příprava?
Určitě budu trénovat. Také si budu užívat volného času a chtěl bych i vycestovat a někam se podívat, ale to je ještě daleko. Ve druhé lize je letní příprava spíše individuální. Jelikož mám přístup do posilovny na zimáku nebo ve Vrchlabí, tak toho dost využívám. Dělám všechno kromě běhání, to mě opravdu nebaví.