HC Stadion Vrchlabí – V prvním kole play-off vyzveme kolínské Kozly
Preview k zápasu

V prvním kole play-off vyzveme kolínské Kozly

23.02.2017
Raina Tomanová

Základní část je za námi a je načase se připravit na play-off. V něm v prvním kole přivítáme Kolín, který ve své skupině Střed skončil na pátém místě v tabulce. HC Stadion obhájil čtvrtou příčku ve skupině Západ.

Kolínští Kozlové skončili se 64 body na pátém místě. Začátek sezony se jim příliš nepovedl, z prvních čtyř utkání zvítězili pouze jednou, a to proti Táboru 7:0. Nejvíc branek obdržel Kolín od Písku v říjnovém utkání, ve kterém prohráli 4:11. Konec základní části se jim naopak velmi povedl, když ze šesti zápasů prohráli pouze v jediném proti Nymburku. Proti Ždáru, Moravským Budějovicím, Písku, Pelhřimovu a Jindřichovu Hradci se jim však dařilo a těmito vítězstvími si zajistili již zmíněnou pátou příčku. Proti HC Stadionu se Kolínu dařilo v loňské sezoně, kdy jednou zvítězil na nájezdy 5:4 a podruhé už za tři body 5:3.

HC Stadion nakonec zůstal po posledním zápase základní části na čtvrtém místě, na kterém byl už několik týdnů předtím. Začátek i konec základní části se vrchlabskému týmu vydařil. Hned v prvním zápase porazil Bílinu vysoko 10:5. Stejným výsledkem skončil i zápas proti Jablonci. Další vysoké vítězství vybojovalo Vrchlabí v 8. kole proti Sokolovu, kdy vyhrálo 9:1. Série vítězství přišla pro HC Stadion v 17. kole, kdy se jim podařilo zvítězit čtyřikrát za sebou – proti Sokolovu, Děčínu, Bílině a Klatovům. Poté přicházely střídavě prohry a výhry. Také vítězná šňůra přišla ve 32. kole, kdy Vrchlabí zvítězilo nad Trutnovem. Následovaly tři body z Řisut, proti Klášterci vyhráli vrchlabští navíc také v dohrávce a poslední tři body získalo Vrchlabí v Sokolově. Před domácími diváky se Vrchlabí představilo v posledním 36. kole, kdy přivítalo Děčín, ale tři body si odvezl soupeř.

První zápas 1. kola play-off se odehraje na vrchlabském stadionu v sobotu 25. února od 18:00. Všichni věříme ve vítězství, přijďte kluky podpořit v co největším počtu a ukázat Kolínu, kdo má nejlepší fanoušky!