HC Stadion Vrchlabí – Povinná výhra ze Sokolova nám umožňuje boj o třetí příčku
A Team

Povinná výhra ze Sokolova nám umožňuje boj o třetí příčku

20.02.2017
Jan Přikryl

Třetí únorový víkend bylo na programu pětatřicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo překvapení na ledě Trutnova, kam zajížděli druzí Vlci z Jablonce. Draci svého severočeského soka skolili a přibalili mu na cestu domů půltucet branek. Třetí Klatovy zajížděly na led Klášterce se třemi porážkami za sebou, ale důležité utkání zvládly.

Klatovy zabraly a stáhly své manko na Vlky

V nelehké pozici mířili hokejisté Klatov do Klášterce nad Ohří. Tři předchozí utkání totiž prohráli, pokud se chtěli začít ucházet o druhé místo a přeskočit jablonecké Vlky, potřebovali tříbodové vítězství. Které nakonec přišlo. Tajenka zápasu byla vyluštěna prakticky během úvodní třetiny, hosté ji vyhráli 3:1. To ještě netušili, že udělali výrazný krok k pozápasovým oslavám. V prostřední části totiž zůstali oba gólmani nepřekonáni a ve třetí dvacetiminutovce Klášterec docílil jediného přesného zásahu, a to v poslední minutě klání. SHC bere ze severozápadních Čech cenné tři body, přetrhlo šňůru proher. Navíc zúžitkovalo zaváhání Jablonce, takže je kolo před koncem za Vlky jen dva body zpátky!

HC Klášterec nad Ohří – SHC Klatovy 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Zdeněk (Charousek, Žižka), 60. Vrtek (Zdeněk, Mála) – 2. Vlček (Leština, Houfek), 3. Pacanda (Špaček, Kubík), 8. Švarc (Uhlík, Topinka).

Kobra smetla Buldoky

Ve skupině Východ řádí Vsetín, na západě zase Kobra Praha. Také tým z hlavního města si zařídil jistotu prvního fleku několik kol před koncem a tento víkend ve Slaném hodlal ukázat, že jeho umístění není náhodné. První část mače zvládli hokejisté s buldokem na dresu obstojně, ubojovali remízu 1:1. Také po čtyřiceti minutách byl výsledek pro Řisuty hratelný, ztrátu dvou gólů klidně dohnat mohly. To by ale nesměly propadnout v třetině závěrečné. Puk ze své sítě během ní lovily pětkrát. Domácím nepomohly ani dva slepené góly z konce základní hrací doby. Řisuty vzhledem k ostatním výsledkům ztratily šanci dohnat šesté místo žebříčku. Jiří Jakeš se blýskl čtyřmi body, Jakub Jedlička dokonce pěti.

HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:8 (1:1, 0:2, 2:5)
Branky a nahrávky: 18. Borovanský (Kos, Krpata O.), 57. Janeček (Kolařík, Náprstek), 59. Vyskočil (Havlůj) – 13. Jakeš (Jedlička), 28. Pulkrab (Jakeš, Kuchta), 35. R. Verbík (Antončík, Vlach D.), 42. Jakeš (Jedlička, Antončík), 42. Hlinka (Verbík, Vlach), 45. Švaříček (Jedlička), 49. Švaříček (Jakeš, Jedlička), 50. Jedlička.

Děčín vynuloval Bílinu

Stejně jako se závodí o příčky na vrchních stupíncích uskupení Západ, není vše vyřešeno ani o pár políček níže. Děčínští Medvědi v roli favorita utkání vyzvali předposlední Bílinu, popravili ji dohromady sedmi přesnými zásahy. Ke třem brankám z první a druhé třetiny domácí přidali další čtyři během závěrečného dějství, Draci tak odjížděli zpátky domů s debaklem. Vteřinu před koncem dopravil sedmý kotouč do sítě děčínský Navarra. Šestí Medvědi mají stejně bodů jako sedmý Trutnov a také Děčín čeká v závěrečném kole zajímavý boj. Nejen, že se bude snažit uhájit šestou pozici. Pokud Severočeši uspějí ve Vrchlabí a Klášterec zároveň padne v Praze, mohou skončit Medvědi pátí! Mají totiž s kláštereckým výběrem lepší vzájemné zápasy.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 17. Vaněk (Zajan, Macek), 20. Zajan (Hašek, Volráb), 37. Volráb (Hašek, Zajan), 42. Navarra (Zika, Oliverius), 52. Vaněk (Vacek, Faigl), 52. Zajan (Hašek, Hříbal), 60. Navarra (Zdvořáček, Oliverius).

Vlci si z Trutnova odvezli půltucet branek

Místo, aby získali tři body do tabulky a jeden zápas před koncem v klidu pojistili druhou příčku, budou se hráči z Jablonce nad Nisou strachovat až do posledního okamžiku. Duel na ledě Trutnova jim vůbec nevyšel, Východočeši po utlumené první části pookřáli a za čtyřicet minut hry nasázeli Jabloneckým šest gólů. Opaření hosté zvedali ruce nad hlavu poprvé a naposledy v úvodní minutě, pak střelecky mlčeli. Zaváhání Vlků dává ještě jednu šanci na konečné druhé místo Klatovům. Trutnovští díky důležité výhře budou příští týden na dálku zápolit o šestý flek s Děčínem.

HC BAK Trutnov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 21. A. Půlpán (Ukhin, Fedulov), 34. Ukhin (Chytráček, Abrahám), 40. Fedulov (Poul, A. Půlpán), 45. T.Půlpán (Chytráček, Abrahám), 45. Fedulov (Ukhin), 58. Smékal (Tatar, Zahradník) – 1. Babec (Havlas).

Nejlepší hráčské výkony 35. kola

Jiří Jakeš – Kobra (2+2), Jakub Jedlička – Kobra (1+4), Martin Filip – Vrchlabí (1+1), Tomáš Šťastný – Vrchlabí (0+2), Jaroslav Hašek – Děčín (0+3), Pavel Zajan – Děčín (2+2), Pavel Fedulov – Trutnov (2+1)

Trenér kola: A. Půlpán st. - Trutnov

Jeho tým dokázal na svém ledě porazit druhé Vlky z Jablonce nad Nisou.

All-Star 35. kola

Oto Jeschke (Trutnov)- Lukáš Abrahám (Trutnov) Adam Jandejsek (Vrchlabí)- Pavel Zajan (Děčín) Jiří Jakeš (Kobra) Pavel Fedulov (Trutnov)

Program 36. kola – Úterý – Středa 21-22. 2. 2017

Klatovy - Sokolov 18:00, Bílina - Trutnov 18:00, Jablonec - Řisuty 18:00, Kobra - Klášterec 18:00