HC Stadion Vrchlabí – I přes prohru v derby jsme se vyšvihli na vedoucí příčku tabulky
A Team

I přes prohru v derby jsme se vyšvihli na vedoucí příčku tabulky

13.11.2016
Jan Přikryl

Druhou listopadovou sobotu bylo na programu čtrnácté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole došlo k dvěma překvapením. Jedno ze zrodilo již v pátek kdy, na ledě Děčína nedokázali zvítězit Buldoci z Řisut. Druhé na úkor pražské Kobry, která zaváhala na ledě Bíliny. Jedenácti gólový příděl na svém ledě utržili hokejisté Sokolova od Klášterce.

Kobra překvapivě nebodovala v Bílině

Pražané vyrazili na Ústecko v roli jasného favorita. Vyrovnané klání však získala předposlední Bílina. V průběhu poslední periody se domácí dostali do tříbrankového náskoku a domácí diváci už viděli překvapení v jasných barvách. Pražané ale zabojovali a dvěma brankami zajistili krušný závěr utkání pro domácí. Ti však dokázali těsné vedení nejen udržet, ale také šestou brankou potvrdit.

HC Draci Bílina – HC Kobra Praha 6:4 (2:1, 1:1, 3:2)

Vlci nezvládli vstup do třetí třetiny

Jablonec začal utkání lépe. Během dvou minut musela domácí dvakrát zachránit tyč. V dalším průběhu však mírnou územní převahu získali Klatovští. Těsné vedení z první části hry přeměnili v jasnou záležitost na začátku třetiny třetí slepenými brankami Uhlík, Krliš a Němec. Tyto dvě nezvládnuté minuty stály hosty šanci reálně bojovat o bodový zisk.

SHC Klatovy – HC Vlci Jablonec 5:1 (1:0, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 15. Uhlík (Pacanda, Houfek), 41. Uhlík (Pacanda, Slavík), 42. Krliš (Švarc, Topinka), 43. Němec (Vlček, Jakubec), 60. Krliš (Špaček, Topinka) – 47. Peřina (Nevyhoštěný, Gecko).

Klášterec deklasoval Sokolov a tlačí se do čela

Nevídaný domácí debakl si připsal momentálně nejhorší celek skupiny Západ. Sokolov ve vyrovnané tabulce už ztrácí na předposlední příčku více bodů, než lze získat v jednom klání. Ráz utkání určila už trojice branek na pomezí deváté a desáté minuty. Definitivní rozhodnutí o dělbě bodů padlo už těsně před první přestávkou, kdy Strunz a Charousek zvyšovali už na 5:0 pro hosty. Právě Charousek měl největší podíl na výhře Klášterce. Zaznamenal hattrick a dvě další branky připravil.

HC Baník Sokolov – HC Klášterec nad Ohří 0:11 (0:5, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 9. Páleník (Charousek), 9. Strunz (Kuncl, Vrtek), 10. Toušek (Charousek), 19. Strunz (Vrtek, Hrdlička), 20. Charousek (Žižka, Toušek), 31. Vrtek (Hrdlička, Stunz), 35. Charousek (Mála), 51. Deveri (Diviš, Zdeněk), 52. Vrtek, 54. Charousek (Toušek, Mála), 54. Hrdlička (Vrtek, Strunz).

Buldoci nestačili na Medvědy z Děčína

Páteční předehrávané utkání začalo pěkně zostra. Už po dvaceti vteřinách hry poslal domácí do vedení Volráb a ještě než se mírně favorizovaní hosté stihli z branky oklepat, už se stejný střelec prosadil podruhé. Teprve za stavu 0:2 se do své role dostali i Buldoci. Získali převahu a Náprstek ještě v první třetině korigoval. Více branek se ale hosté přes sympatický výkon nedočkali. Domácí naopak dovedli k plnému bodového zisku kromě dvoubrankového Volrába také třemi gólovými asistencemi Vaněk s Haškem.

HC Děčín – HC Řisuty 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Volráb (Hašek), 4. Volráb (Vaněk, Hašek), 25. Faigl (Sýkora, Vaněk), 60. Oliverius (Vaněk, Hašek) – 15. Náprstek (Kalla).

Nejlepší hráčské výkony 14. kola

Jiří Charousek – Klášterec (3+2), Vladislav Vrtek – Klášterec (2+3), Daniel Volráb – Děčín (2+0), Jaroslav Hašek – Děčín (0+3)

Trenér kola: J.Carvan - Děčín

Jeho tým dokázal obrat o všechny body jednoho z favoritů soutěže Buldoky z Řisut

All-Star 14. kola

Lukáš Lavinger (Děčín) - Radomír Vaněk (Děčín) Jakub Slavík (Klatovy) - Vladislav Vrtek (Klášterec) Jaroslav Hašek (Děčín) Jiří Charousek (Klášterec)

Program 15. kola – Čtvrtek 17. 11. 2016

Sokolov – Bílina 18:00 , Klášterec - Děčín 18:00 , Trutnov - Klatovy 18:00 , Jablonec – Kobra Praha 18:00