HC Stadion Vrchlabí – Obměněné Klatovy se herně zvedají. Dokáže Vrchlabí bodovat i ve třetím venkovním zápase za sebou?
A Team

Obměněné Klatovy se herně zvedají. Dokáže Vrchlabí bodovat i ve třetím venkovním zápase za sebou?

28.10.2016
Tomáš Brož


V rámci jedenáctého kola Vrchlabí vyrazí do více než 250km vzdálených Klatov. Zatímco Západočeši okupují až osmé místo tabulky, Vrchlabí se hřeje přímo na jejím vrcholu. Přesto však utkání nemá výrazného favorita. Klatovy zatím na domácím ledě prohrály jen jednou a ze západu Čech už odjela bez bodu Bílina, Kobra i Klášterec.

Klatovy byly v průběhu loňské sezóně považovány za jednoho z aspirantů na vítězství v základní části a možná i na postup. Tým táhl ze začátku Richard Kristl, který byl suverénně nejproduktivnějším hráčem celé soutěže a klatovský tým byl postrachem všech soupeřů. Ve druhé půlce soutěže si Kristla stáhla Plzeň a farma tohoto extraligového celku zůstala bez hráče, který přispěl průměrně dvěma kanadskými body na zápas. Ke konci základní části se tak dostavil menší úpadek. Klatovy skončily hned za Vrchlabím na čtvrtém místě a z play-off vypadly už ve čtvrtfinále proti Kobře. Do nové sezóny domácí nastoupili s absolutně pozměněným kádrem a z prvních tří pětek zůstal na západě Čech jen jeden hráč. Většina tahounů z minulé sezóny odešla do první ligy, zahraničí nebo extraligy. Trenér domácích tak musel poskládat celý tým znovu a restartované Klatovy v úvodních dvou zápasech nevyhrály. Mladý tým se ale postupem času začíná sehrávat, sbírá zkušenosti a stoupá tabulkou. V posledních třech kolech Klatovy dokázaly doma udolat 6:2 Klášterec, v Sokolově braly rovněž tři body po těsné výhře 4:3 a v posledním zápase potrápily i Děčín. Na venkovním ledě klatovští hráči celou dobu sahali po bodech, ale nakonec po gólu v poslední sekundě základní hrací doby prohráli 1:2.

Oba týmy už za sebou mají v letošní sezóně jeden vzájemný duel. Vrchlabí, které doma zatím ani jednou neprohrálo, porazilo ve druhém kole na domácím ledě Západočechy 5:2. Kouč Klatov Pavel Vostřák v po zápasovém rozhovoru zmínil, že považuje Vrchlabí za jeden z nejlepších týmů 2. ligy. Domácí celek se tak má před sobotním zápasem určitě čeho bát. Je ale fakt, že vrchlabský gólostroj, který na domácím ledě sází jeden gól za druhým, zatím vypadává na venkovních stadionech z provozu. HC Stadion dokázal venku vyhrát v základní hrací době jen jednou, když v minulém kole porazil o jediný gól Draky z Bíliny 5:4.

Mezi nejproduktivnější domácí hráče v letošní sezóně patří osmibodový Jiří Uhlík (5+3), Milan Švarc se sedmi kanadskými body (3+4) a o bod méně má Jan Topinka (3+3). V bráně pravděpodobně nastoupí Lukáš Sochůrek, který zatím odchytal šest zápasů s průměrem 2.69 obdržených gólů na zápas.

Honba za dalšími třemi body vypukne od 17:30 na klatovském zimním stadionu.